Skip to main content

Skagen, 3dgr

En klassiker är tillbaka - Skagen med sitt magiska ljus över hav & strand! 

Följ med oss till härliga Skagen, ett omtyckt semestermål för besökare i över 100 år.  Landskapet på denna nordligaste udde av Danmark är omväxlande, på östsidan finns barnvänliga stränder med lugnt vatten och på västsidan är vågorna högre och stränderna bredare. Allra längst ut på udden hittar vi Grenen, en sandspets där de två haven Skagerack och Kattegatt möts. Det är inte bara havet och de vackra ständerna som lockar besökare till Skagen utan även det mytomspunna ljuset som konstnärer världen över kommit hit för att fånga i sina målningar. Vill man se några av de berömda verken som skapats av ljuset är ett besök på Skagen museum värt att rekommendera.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Färja mot Skagen

  Avresa med buss från hemorten till Göteborg och Stena Terminalen på morgonen. Färjan avgår strax efter kl. 09 och tiden ombord tillbringas på egen hand. Varför inte börja resan med en frukostbuffé ombord? Vi hjälper er gärna att förboka. Passa även på att fynda i Bordeshopen, här hittar ni allt från godis, dofter, hudvård till alkoholhaltiga drycker, elektronik och mode till bra priser.
  Vid lunchtid når vi hamnen i Fredrikshamn och påbörjar den korta resvägen med buss till Skagen. Framme i Skagen checkar vi in på vårt centrala hotell Skagen Hotell. Hotellet ligger bara ett par minuters promenad från hamnområdet med sina populära fiskrestauranger, endast ett stenkast från gågatan som går genom Skagen centrum och Skagen museum skymtar bakom husknuten.
  Eftermiddagen och kvällen är fri att tillbringa på egen hand.

 • Dag 2: Skagen

  Efter frukost finns möjlighet för de som vill att följa med till Sankt Laurentii kyrkan eller som den kallas i folkmun - den tilsanede kirke. Kyrkan är från 1300-talet men efter sandstormarna under 1600-talet blev helt obrukbar då den blev överöst med sand. Numera står endast tornet kvar och resten av kyrkan finns markerad i terrängen bakom kyrktornet.
  Efter besöket vid kyrkan fortsätter bussen till Grenen. Här kan de som vill åka med Sandormen ut till spetsen av udden och se de båda haven ( Skagerack o& Kattegatt) mötas.
  Eftermiddagen tillbringas på egen hand, ett besök i Skagen hamn är ett måste, njut av något gott att dricka eller köp med er färsk fisk och skaldjur från någon av sjöbodarna.

 • Dag 3: Hemresa

  Vi äter frukost på hotellet och checkar under förmiddagen ut från våra rum och reser vidare mot Fredrikshamn där vi på eftermiddagen ska ta färjan tillbaka mot Göteborg igen. Om tid finns gers möjlighet till en liten promenad eller shopping i Fredrikshamn innan avgång.
  Överfarten från Fredrikshamn till Göteborg tar ca 3,5 timma så det finns tid att både äta middag, fika eller bara koppla av på soldäck.
  Väl i Göteborg reser vi den sista biten med buss mot hemorten igen.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Köpcentrum - Uddevalla Bakom Plantagen - vid vår parkering. 07:00
Ljungskile Busstationen 07:15
Stenungsund, Spekeröd Cirkel K, vid E6:an 07:35
Kungälv Eriksdal, hållplats D 07:50
Danmarksterminalen, Göteborg Vid informationen våning 4 08:15

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 3dgr Inhägnad parkering på Torp - Bakom Plantagen.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.

  Pris: 150:-
 • Middagsbuffé hemresa Skagen
  Pris: 270:-
 • Frukostbuffé utresa Skagen
  Pris: 170:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 720:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/8Se informationSkagen, 3dgrMer än 84 295:-BokaMer information
Resekalender
24/5Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
3/6Kiel 2 måndag, 3 dgrfrån 1 695:-
7/6Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
10/6Kielkryssning Måndag, 3dgrfrån 1 695:-
14/6Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 2 395:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla