Skip to main content

Minnesluckor - 40 år av Galenskap! Kajskjul 8

Välkommen till en krogshow full med fyrtio års galenskap med delar av Galenskaparna After Shave (Jan Rippe och Per Fritzell). Det blir nytt, det blir gammalt, det blir allt - svängiga hågkomster, sånger, sketcher, stämmor, steg och hejdundrande skratt.

Kommer du ihåg husvagnen, minns du Roger på Macken, har du något minne av Hembygdsföreningens ordförande, Åke från Åstol, Kenneth Ålborg, Sven-Usling, Goja och Lady Shave ?
Vi kan ha glömt något, vi får se  -  det kan bli vad som helst denna afton, sprängfylld av just minnen, nyfunna karaktärer och bortglömda nummer, upphittade och upphottade och framförda tillsammans med den ofattbara Orkestern.

1975 träffades de två nybakade studenterna Jan och Per i en föreläsningssal på Chalmers. Sedan dess har de följts åt under 40 år i humorkollektivet: After Shave & Galenskaparna och nu som duo.
Jan och Per har varit ensemblen Galenskaparna trogen i alla år. Jans mest uppskattade figurer är antagligen Roger i ”Macken”, spritkonnässören Kenneth Aalborg eller den pratglade västgöten Goja. En udda, men minst lika uppskattad prestation var när Jan gjorde rösten som vårtsvinet Pumbaa i Disneys långfilm ”Lejonkungen”.

Per har genom åren utvecklat en alldeles speciell typ av roller. Det började med en blyg, fumlig och försagd kille som skulle köpa kondomer i ”Macken”, vilken sedan gått igen i husvagnsägaren som sjunger att man ska ha husvagn, hembygdsföreningens ordförande Assarsson eller Pål som är så glad för att han köpt en badboll. En personlig fumlighet och tankspriddhet har så utvecklats till skön scenkonst. Även Per har varit med i Lejonkungen, han gjorde rösten som surikaten Timon.

Nu sätter duon upp en alldeles egen show sprängfylld av gamla minnen men som fortfarande magknip och skrattkramp!
Under föreställningen äter ni en välkomponerad 3-rätters meny enligt nedan

Meny hösten 2024 (avresa 7/12)
FÖRRÄTT: SVAMPSOPPA
Vi inleder kvällen med en krämig svampsoppa smaksatt med tryffel. Den toppas med stekt svamp slungad i persilja och timjan. Serveras med nybakat bröd och vispat smör.

VARMRÄTT: HELSTEKT KALVYTTERFILÉ
Helstekt kalvytterfilé med en potatiskaka smaksatt med färska örter. Till detta serveras en Espagnolesås och rostade rotfrukter.

Kvällens vegetariska alternativ är en sojabiff med sotad lök samt en potatiskaka smaksatt med färska örter. Till detta serveras en Espagnolesås och rostade rotfrukter.

DESSERT : CHOKLADKAKA
Som avslutning serveras en smarrig chokladkaka smaksatt med Baileys, toppad med mjölkchokladganache.

Fritextsökning

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Uddevalla Bohusläns Museum 15:45
Torp Köpcentrum - Uddevalla Bakom Plantagen, vår parkering 16:00
Ljungskile Busstation 16:20
Stenungssund, Spekeröd Cirkel K, vid E6 16:50
Kungälv, Eriksdal Erikdsal, hpl D 17:10
Göteborg Kajskjul 8 17:30

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

  • Inhägnad Parkering, Torp 1dag Inhägnad parkering bakom Plantagen, Torp Köpcentrum.

    All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.
    Pris: 50:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/12Se informationMinnesluckor - 40år av galenskap!Mer än 81 695:-BokaMer information
Resekalender
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
19/8Kielkryssning Måndag, 3dgrfrån 1 695:-
23/8Kielkryssning Fredag, 3 dgr från 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla