Skip to main content

Minnesluckor - 40 år av Galenskap! Kajskjul 8

Välkommen till en krogshow full med fyrtio års galenskap med delar av Galenskaparna After Shave (Jan Rippe och Per Fritzell). Det blir nytt, det blir gammalt, det blir allt - svängiga hågkomster, sånger, sketcher, stämmor, steg och hejdundrande skratt.

Kommer du ihåg husvagnen, minns du Roger på Macken, har du något minne av Hembygdsföreningens ordförande, Åke från Åstol, Kenneth Ålborg, Sven-Usling, Goja och Lady Shave ?
Vi kan ha glömt något, vi får se  -  det kan bli vad som helst denna afton, sprängfylld av just minnen, nyfunna karaktärer och bortglömda nummer, upphittade och upphottade och framförda tillsammans med den ofattbara Orkestern.

1975 träffades de två nybakade studenterna Jan och Per i en föreläsningssal på Chalmers. Sedan dess har de följts åt under 40 år i humorkollektivet: After Shave & Galenskaparna och nu som duo.
Jan och Per har varit ensemblen Galenskaparna trogen i alla år. Jans mest uppskattade figurer är antagligen Roger i ”Macken”, spritkonnässören Kenneth Aalborg eller den pratglade västgöten Goja. En udda, men minst lika uppskattad prestation var när Jan gjorde rösten som vårtsvinet Pumbaa i Disneys långfilm ”Lejonkungen”.

Per har genom åren utvecklat en alldeles speciell typ av roller. Det började med en blyg, fumlig och försagd kille som skulle köpa kondomer i ”Macken”, vilken sedan gått igen i husvagnsägaren som sjunger att man ska ha husvagn, hembygdsföreningens ordförande Assarsson eller Pål som är så glad för att han köpt en badboll. En personlig fumlighet och tankspriddhet har så utvecklats till skön scenkonst. Även Per har varit med i Lejonkungen, han gjorde rösten som surikaten Timon.

Nu sätter duon upp en alldeles egen show sprängfylld av gamla minnen men som fortfarande magknip och skrattkramp!
Under föreställningen äter ni en välkomponerad 3-rätters meny enligt nedan

Meny hösten 2023 (avresa 9/12)
Förrätt: Skaldjurssoppa

Vi inleder kvällen med en härlig saffransdoftande skaldjurssoppa med en julienne på rotfrukter och sugarsnaps toppad med färska räkor.
Vegetariskt alternativ är lika läcker. En varm och len jordärtskocksoppa som smaksätts med parmesan och en gnutta tryffel.

Varmrätt: Timjan och rosmarinmarinerat hjortinnanlår 
Helstekt hjortinnanlår på en bädd av sockersaltad grön- och vitkål. Serveras med köksmästare Daniels rotfruktskaka och en krämig sås med smak av calvados och äpple.
Vegetariska alternativ (behöver förbokas)  är en soyafärsbiff smaksatt med timjan och rosmarin, serveras med köksmästare Daniels rotfruktskaka och en krämig sås med smak av calvados och äpple.

Dessert: Dulce de Leche Trifle cake
Vad vore en helkväll utan en söt avslutning? Vad sägs om “Dulce de Leche Trifle cake”? En Italiensk sockerkaka smaksatt med Borghetti Caffé, en kaffelikör framställt av riktigt espressokaffe. Detta tillsammans med en dulce de lechekräm gjord på mascarpone, toppad med lite chokladcrunch och en touch av saltad kola. Inget att tveka på!

Meny våren 2024 (avresa 27/4) 
Förrätt: Sparrissoppa

Vi inleder kvällen med en krämig grön sparrissoppa smaksatt med parmesan och vitt vin. Den toppas med rostade pumpa- och solrosfrön och serveras med hembakat bröd med vispat smör.

Varmrätt: Helstekt Kalvytterfilé 
Helstekt kalvytterfilé på en bädd av vårens primörer. Till detta serveras köksmästare Daniels potatis- och jordärtskocksgratäng smaksatt med västerbottenost samt en krämig basilika och vermouthsås. 
Vegetariskt alternativ (behöver förbokas)   är en sojafärsbiff smaksatt med vårlök på en bädd av vårens primörer. Till detta serveras köksmästare Daniels potatis- och jordärtskocksgratäng smaksatt med västerbottenost samt en krämig basilika och vermouthsås. 

Dessert: Vit choklad cheesecake 
Som avslutning serveras en smarrig cheesecake på rostad vit choklad, toppad med rabarberkompott.

Fritextsökning

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Uddevalla Bohusläns Museum 15:45
Torp Köpcentrum - Uddevalla Bakom Plantagen, vår parkering 16:00
Ljungskile Busstation 16:20
Stenungssund, Spekeröd Cirkel K, vid E6 16:50
Kungälv, Eriksdal Erikdsal, hpl D 17:10

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

  • Inhägnad Parkering, Torp 1dag Inhägnad parkering bakom Plantagen, Torp Köpcentrum.

    All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.
    Pris: 50:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/4Se informationMinnesluckor - 40år av galenskap!Fullbokad, väntelista1 645:-Boka på väntelistaMer information
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla