Skip to main content

Almuñecar, 15dgr

Vi är kanske lite tidigt ute men tiden går fort ..
Få en smak av försommar på den spanska solkusten i lugna och trivsamma Almuñecar!
Almuñecar är en riktig pärla på Andalusiens södra kust med behagliga temperaturer året om, här hittar ni det mesta för en avkopplande semester.
Koppla av och njut av solens värmande strålar, kanske ta ett friskt dopp i Medelhavet, promenera utmed den vackra strandpromenaden eller provsmaka olika tapas på någon av de mysiga tapas-restaurangerna i staden.
För de som vill utforska mer av Spanien finns möjlighet att följa med på någon av våra spännande dagsutflykter -  Malaga eller en dagstur till mysiga Nerja. Reseledare finns med under första veckan på resan och ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Almuñecar

  Vi flyger direkt från Landvetter till Malaga med Norwegian. Vid flygplatsen väntar vår buss som tar oss till vårt hotell Victoria Playa i Almuñecar. Vårat hotell ligger endast 200 meter från den populära stranden San Cristóba och 15 minuters promenadväg från den gamla stan och stadens centrum.
  Precis intill hotellet finns även busshållplats för cirkulationsbussen som varje halvtimma kör mellan hotellet och centrum.
  Vi checkar in sent på kvällen o därefter sover vi gott i våra sängar.

 • Dag 2-14: Härliga dagar eller en utflykt?

  Njut av härliga dagar med sol och bad, långa promenader utmed den vackra strandpromenaden eller bland de pittoreska kvarteren i gamla stan, mitt i Almunecar. Ni har gått om tid att utforska  Almuñecar på egen hand.
  Almuñecar är en liten ort på den spanska solkusten, Sol Tropical, staden erbjuder inte bara sol och bad utan har även en gedigen historia som präglar o syns i hela staden.
  Under våra dagar i Almuñecar finns gott om tid att utforska staden på egen hand eller tillsammans med er reseledare som vid flera tillfallen under resan tar med de som vill på rundturer i staden.
  Utanför hotellet finns en busshållplats för en cirkulationsbuss som tar passagerare från hotellet till stadens centrumkärna ett par gånger i timman. Bussen kostar 1-2 Euro per resa och transporten tar ca 5-10 min beroende på tidpunkt på dagen, ett enkelt sätt att ta sig fram om inte benen har möjlighet.

  Traditionell marknad  på fredagar - Varje fredag är det traditionell marknad på marknadsplatsen Paseo Blas Infante mellan kl. 10:00-14:00. Över 200 marknadsstånd finns på plats och här går det att hitta det mesta från kryddor, kläder, väskor, hantverk och mycket mer.

  Castillo de San Miguel - Mitt i staden ligger fästningen Castillo de San Miquel, fästingen som har en lång historia från fenicisca tiden. Här får man inte bara reda på historier om både romare och morer som vakat över staden utan det bjuds även på en fantastisk utsikt.

  Majueloparken - är en vacker park belägen mitt i Almuñcar. Här går det att strosa runt i timmar och beundra de vackra skulpturerna , de tropiska träden och växterna -alla är utmärkta med namn och dess ursprung. Mitt i parken finns även ruiner från det gamla salteriet som grundades här  på 4:e århundradet f.Kr. Salteriet blev under romartiden övertäckt för att vara en botanisk trädgård till slottet/fästningen men delar av det har grävts fram och det går nu att se delar av det i parken.

  Romerska  Akvedukten - På flera platser i staden finns möjlighet att se delar av Andalusiens bäst bevarade akvedukt. Akvedukten som vittnar om det fantastiska arkitektarbete som romarna utförde första århundradet e.Kr. Totalt är Akvedukten 7 kilometer lång och är uppdelad i fem avsnitt. Delar av akvedukten används än idag för att förse Almuñécars fruktodlingar med vatten.

  Detta är bara en bråkdel av sevärdheter som finns i staden Almuñecar, givetvis är centrumkärnan även fylld av butiker, caféer och restauranger och i den gamla stadsdelen får man verkligen känslan av att befinna sig i det genuina Spanien. I galma stan ligger bl a. Apelsintorget som är den traditionella mötesplatsen för stadens lokalbor, här träffas de och dricker sitt morgonkaffe el. diskuterar livet över en sangria. Bara ett stenkast från Apelsintorget hittar vi Iglesia de la Encarnación som är den första kyrkan i Granadaprovinsen  som byggdes i Barockstil.
  Vill man hellre hålla sig runt strandkanten finns en lång och fin strandpromenad att spatsera på, utmed promenaden finns många små caféer och restauranger att göra paus på.

  På den här resan finns gott om tid för både avkoppling, sevärdheter och utflykter. Medelhavets temperatur är i mars ca 17-18 grader men för den som vill ta ett dopp i varmare vatten finns en uppvärmd pool att bada i på hotellet.
  Varje dag serveras vi god och varierad mat på hotellets restaurang till både lunch och middag.

 • Dag 15: Hemresa

  Efter tidig frukost checkar vi ut från vårt hotell. Bussen väntar utanför och kör oss till flygplatsen i Malaga. Vi checkar in och reser med direktflyg tillbaka till Göteborg och Landvetter igen. På Landvetter är det dags att säga  hejdå till resenärer som inte har transfer vidare till Uddevalla. För övriga väntar bussen som tar oss tillbaka till hemorten igen.

 • Utflykter Bokningsbara senare

  Nerja på egen hand
  Nerja är en liten mysig ort som ligger ca 20 min med lokalbuss från Almuñecar. Ett par gånger under resans gång tar reseledaren lokalbussen till Nerja och gör en rundtur med de som vill i staden. Vi besöker utsiktsplatsen  Balcón de Europa, strosar på de trevliga små gatorna fyllda med butiker och restauranger och det ges även gott om tid att utforska staden på egen hand.
  Utflykten är till självkostnadspris. 

  Gibraltar 
  Vi blir upphämtade med buss vid hotellet efter frukost och startar vår resa söder ut mot den brittiska klipphalvön Gibraltar. Under dagen besöker vi den berömda Gibraltarklippan, utsiktsplatsen som vid klart väder ger oss vackra vyer över sundet och Marocko. Vi passar även på att hälsa på de berömda aporna som lever på klippan och det finns även tid att utforska Gibraltar på egen hand. Reseledare med under hela dagen.
  Pris: Ej fastställt  (minimum 20 personer bokade för att utflykten ska genomföras)
  För de som vill kan vi förboka lunchpaket från hotellet och ta med oss på utflykten - 


  Malaga 
  Vi tar lokalbussen från Almuñécar till Malaga och dagen är fri att tillbringa på egen hand. På sen eftermiddag/tidig kväll tar vi lokalbussen tillbaka hem igen. För de som vill går det bra att ta sig hem på egen hand, kanske vill man fortsätta och utforska kvällslivet i Malaga?
  Utflykten är till självkostnadspris. 

 • Flygtider

 • Utresa 8/3 GOT-AGP: 20:05-23:50

 • Hemresa 22/3 AGP-GOT: 15:40-19:25

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Uddevalla, Torp Köpcentrum Bakom Plantagen - vid vår parkering 15:45
Spekeröd CIrkel K, vid E6 16:30
Landvetter Samling vid incheckningsdisken 18:00

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 15dgr Parkera bilen i vår inhägnade parkering, bakom Plantagen på Torp Köpcentrum.
  Parkeringen öppnas ca 15 minuter före avresa. Pris avser per bil.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.

  Vi ber er som bokar parkering på vår inhägnade parkering vid Torp att vänligen men bestämt inte blockera grusvägen in till vår parkering förrän vi öppnat grindarna.
  Parkeringen öppnar tidigast ca 30 min före avresa.
  Om ni anländer tidigare ber vi er vänta på Plantagen/Biltemas parkering tills vi öppnar upp grindarna.

  Pris: 750:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 3 250:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/3Se informationAlmunecar. Spanien 15 dgr Mer än 816 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Victoria Playa
Adress: Av. Amelia Sánchez de Alcázar, s/n, 18690, Granada, Spanien...
Resekalender
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
19/8Kielkryssning Måndag, 3dgrfrån 1 695:-
23/8Kielkryssning Fredag, 3 dgr från 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla