Skip to main content

Julmarknad till Celle & Hildesheim, 4 dgr

Celle ligger cirka 4,5 mil nordost om Hannover i Tyskland, i förbundslandet Niedersachsen. Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra och Celle räknas som en av de finaste i Tyskland. En underbar julatmosfär breder ut sig på torget i den gamla stan i en stämningsfullt uppbyggd julmarknad. Här finns allt från hantverksbodar till delikatesser, julmusik och självaste tomten med hjälpredan Nikolaus är på plats- om han hinner så nära inpå jul det vill säga.
På vår julmarknadsresa till Celle och Hildesheim bor vi centralt i Celle under hela resan och har nära till den mysiga julmarknaden bland korsvirkeshusen. För de som vill gör vi en dagsutflykt till Hildesheim för ett besök även på denna julmarknad. 

Celle är en charmig stad med mycket karaktär med de charmiga korsvirke husen och man kan nästan säga att man lever modernt men i en traditionell atmosfär. Staden är berikad med dekorativ arkitektur och kultur, med naturen inpå husknuten. Till stadens historia hör det vackra slottet i Celle, Das Celler Schloss, som uppfördes redan år 1292 och det talas om att de vackraste hästarna i landet finns just här. 
Under vistelsen finns det gott om tid att på egen hand strosa runt och uppleva den traditionella julmarknaden som är fylld med hantverk, konfektyr och många andra tyska delikatesser. Hotellet vi bor på ligger centralt för både julmarknaden, besök i centrum och en kortare promenad från slottet.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Mot Tyskland

  Vi lämnar hemorten på morgonen och gör ett stopp på vägkrogen Björkäng, i Varberg för fika/frukost på egen hand. Vi fortsätter sedan ner till Helsingborg för att ta färjan över till Helsingör. Under eftermiddagen reser vi vidare genom Danmark till nästa färja mellan Rödby och Puttgarden.
  Med på resan finns en reseledare som ger er full service under bussresan, så det är bara att luta huvudet mot nackstödet och koppla av under färden. Sen eftermiddag/tidig kväll beräknas vi vara framme vid vårt hotell, IntercityHotel i Celle.

 • Dag 2. : Celle Julmarknad

  Efter frukost på hotellet har man en hel dag att på egen hand att utforska stadens alla hörn. Strosa runt på julmarknaden, njut av julstämningen, glühwein, marsipan och tyska delikatesser. En specialitet för orten är Ratzeputz en populär tysk ”schnapps”, som från början skapades på ett destilleri i Celle.
  Passa på att ta en promenad förbi Hoppener Haus som är det äldsta och högsta korsvirkeshuset i stan, med hela sex våningar och vackra utsmyckningar. Kanske hittar ni en mysig restaurang till morgondagens middag som spenderas på egen hand.

 • Dag 3. : Celle eller Hildesheim Julmarknad

  Efter frukost på respektive hotell har man även idag en hel dag att utforska på egen hand.
  För den som vill upptäcka lite mer kommer bussen och er reseledare att åka till Hildesheims julmarknad efter frukost för att tillbringa dagen där.
  Även i Hildesheim hittar vi de pittoreska korsvirkesbeklädda husen. Kyrkan Michaeliskirche är en av de praktfullaste tyska kyrkorna i romansk stil och också ett av UNESCO:s världsarv. De 10 kyrkklockorna är taktiskt fördelade på 5 av de 6 kyrktornen vilket gör att klockspelet har ett unikt ljud beroende på varifrån du hör det. På torget finner vi julmarknaden, som bjuder in till en härlig julstämning.
  På eftermiddagen vänder vi tillbaka mot Celle och sedan är kvällen fri för middag på egen hand. Det finns gott om matställen, på julmarknaden brukar det finnas både ställen att sitta på eller att ta något gott på handen. Kanske har ni under gårdagen spanat in någon trevlig restaurang att besöka?

 • Dag 4. : Hemresa

  Vi startar morgonen med en god frukost innan vi gör oss klara för avfärd mot färjan Puttgarden-Rödby. Därefter fortsätter vi vidare genom Danmark till vår sista färja som tar oss över sundet Helsingör-Helsingborg. Vi gör ett stopp på vägkrogen Björkäng i Varberg för middag och bensträckare och beräknar att vara åter på hemorten under kvällen.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Uddevalla Bohusläns museum 06:30
Torp Köpcentrum - Uddevalla Torp Köpcentrum, Plantagen 06:45
Ljungskile Busstationen 07:00
Stenungssund, Spekeröd Cirkel K, vid E6 07:30
Kungälv Eriksdal, hållplats D 07:50
Björkäng Björkäng vägkrog, Varberg 09:30

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 900:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/12Se informationJulmarknad i Celle & Hildesheim Mer än 85 495:-BokaMer information

Hotell

Intercityhotell Celle
Intercityhotel Celle ligger i stadens centrum med garanterar korta avstånd till många shopping-, sport- och nöjesanläggningar i staden. Hotellet har 121 rum med fritt WI-FI och tv på alla rum. Hotelle...
Resekalender
26/6Nordkap 5 dgrfrån 14 995:-
9/7Siljan Runt 3 dgr från 4 995:-
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla