Skip to main content

Siljan Runt 3 dgr

Vad kan bli mer svensk sommar än ett besök i Dalarna, blomstrande ängar med rödfärgade fäbodar och Siljan som vackert speglar motivet. På vår resa Siljan runt bor vi två nätter i Mora och hinner med allt från en guidad tur på Zorngården, kvällstur med båt på Siljan och ett besök i Sundborn på Carl Larsson gården. Vi stannar även till i Nusnäs och tittar på tillverkningen av Dalahästar samt njuter av vyerna i Tällberg samtidig som vi äter en nygräddad våffla med sylt och grädde. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Från hemorten till Mora

  Vi reser på morgonen med buss från Uddevalla och stannar under dagen för lunch eller fika. På eftermiddagen når vi Dalarna och närmare bestämt den mysiga lilla orten Tällberg. Här stannar vi till för att avnjuta en nygräddad våffla med sylt och grädde samtidigt som vi blickar ut över Siljans vackra vyer. Vi fortsätter därefter resan mot Mora och vårt hotell Mora Parken.
  Efter vi fått våra rum finns tid att ta en liten promenad innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Zorngården och kvällskryssning

  Efter frukost tar vi en gemensam promenad in till centrum av Mora (ca 10 min promenad, bussen kan även köra oss om vädret eller benen inte är med oss). Mitt i centrum hittar vi inte bara Vasaloppsmålet utan även Zorngården, där Anders Zorn tillbringade stor del av sitt liv. Vi får en guidad tur av hans hem och får veta mer om både hans konst och leverne.
  Eftermiddagen är sedan fri att tillbringa på egen hand i Mora, ät en glass på glassbåten eller besök Vasaloppsmuseet. Kanske är det någon som vågar ta på sig skidorna i Vasaloppsmålet?
  På kvällen träffas vi åter för att göra en gemensam kvällskryssning med båt på Siljan. Ombord serveras vi en 2-rätters middag medans vi njuter av den vackra utsikten längs Siljans strand.

 • Dag 3: Carl Larsson-gården och hemfärd

  När vi är klara med frukosten checkar vi ut från våra rum och reser vidare mot Nusnäs för ett besök hos Nils Olsson hemslöjd. Här får vi se tillverkning av Dalahästar och kanske vill man köpa något fint och minnesvärt med sig hem.
  Vi fortsätter sedan resan mot Sundborn och Carl Larsson-gården. Här får vi en guidad rundtur och avslutar vårt besök med en lunch på Hyttstugan.
  Mätta och belåtna påbörjar vi sedan resan mot hemorten igen. Vi stannar på vägen för fika/kvällsmat och når på kvällskvisten hemorten igen.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Torp Köpcentrum, Plantagen 08:00
Uddevalla Bohusläns museum 08:10
Trollhättan Trollhättan Resecentrum 08:40
Vänersborg Vänersborgs Järnvägsstation 08:50

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 3dgr Inhägnad parkering på Torp - Bakom Plantagen.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.

  Pris: 150:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 570:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/7Se informationSiljan Runt 3 dgr Mer än 84 995:-BokaMer information

Hotell

Mora Parken
Mora Parken är ett hotell som ligger på 5 minuters gångavstånd från Mora centrum med shopping och Zornmuséum med Zorngården. Hotellet ligger i ett aktivitetsområde med Vasaloppsspåret precis utanför h...
Resekalender
26/6Nordkap 5 dgrfrån 14 995:-
9/7Siljan Runt 3 dgr från 4 995:-
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla