Skip to main content

Julmarknadskryssning Tallinn, 3 dgr

Följ med oss på julkryssning till den historiska Hansastaden Tallinn, Estlands huvudstad. Den prisade julmarknaden har dessutom blivit framröstad till Europas bästa och är väl värd ett besök!
Fartyget lägger till nästan mitt i centrum och Tallinns historiska stadskärna. Promenera och upptäck staden till fots eller boka en stadsrundtur som tar er runt i stadens centrum. På Rådhustorget och i de snöklädda gränderna i gamla stan infinner sig julkänslorna och här finns mycket att upptäcka. Njut av glögg, brända mandlar, glittrande julgran och känslan av att julen nalkas. 
Det finns även trevliga restauranger och caféer att koppla av på samt möjlighet till shopping i stadens butiker.
Vi åker med Silja Lines fina fartyg Baltic Queen. Här finns underhållning för både stora och små, flera restauranger, barer och butiker. På kvällarna ombord finns möjlighet att relaxa och njuta av god mat, dryck, shower och uppträdanden innan ni sover gott i era hytter.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Mot Stockholm och TallinkSilja

  Vi startar vid Torp i Uddevalla och åker mot Stockholm. Vi gör stopp längs vägen för fika/lunch på egen hand. Vi beräknar att vara i Stockholm och framme Värtahamnen för incheckning vid 16-tiden. Båten avgår kl.17:30 från Stockholm och på kvällen äter vi en gemensam julbuffé ombord i restaurang Grande Buffet.

 • Dag 2.: Tallinn

  Efter frukost ombord anländer vi till Tallinn kl.10:45. Här kan ni njuta av en heldag på egen hand. Eller varför inte köpa till en stadsrundtur! Julmarknadens små torgstånd och stugor har en sagolik atmosfär och den som vill kan dessutom besöka tomten och hans renar. Passa på att införskaffa julklappar, smaka på glögg, honung och julgodis. Det finns gott om lokalproducerade hantverk och traditionella delikatesser bl.a. Verivorst, estländsk blodkorv som ofta serveras med rostad potatis och surkål.
  På sen eftermiddag kliver ni ombord på Baltic Queen igen som ska ta er tillbaka till Stockholm. Fartyget lämnar Tallinn kl.18:00.
  Ombord hittar du flera trevliga restauranger, bland annat Grill House, Östersjöns fisk- och skaldjursrestaurang Happy Lobster och Tavoláta Ristorante Italiano som serverar härliga rätter och viner från Italien. Men även denna kväll finns det såklart möjlighet att äta julbord för den som vill maxa julkänslan.

 • Dag 3.: Hemresa

  Vi äter frukost ombord och anländer till Stockholm kl.10:30. Nu är det dags att lämna Stockholm för denna gång och hoppa på bussen för hemgång. Vi gör även ett stopp för fika/lunch på egen hand.
  På kvällskvisten är vi åter på hemorten igen förhoppningsvis berikade med många härliga minnen att se tillbaka på!

 • Övrig information:

  * Kom ihåg att ta med giltig legitimation PASS eller internationellt ID-kort utfärdat hos Polisen (körkort är ej giltig legitimation)
  * Kontanter och betalkort -Ombord på fartyget går det endast att betala i EUR. Vissa av butikerna tar kontanter, men bara EUR.
  Informationsdisken- Det finns förvaringsfack för värdesaker för den som vill, mot kostnad. Rederiet ansvarar inte för värdeföremål eller pengar som förvaras i hytten.
  * För barnen - På fartyget hittar vi många aktiviteter för barnen, däribland pysselhörna, bollhav och glassbuffé. Missa inte barnens eget kryssningsprogram som finns ombord, i appen och i nöjeskalendern. Den lurviga gråsälen Harry som du kan träffa på lite varstans på fartyget är barnens bästa vän och har varit Tallink Silja Lines maskot sedan 70-talet.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Torp Köpcentrum, Plantagen 07:00
Uddevalla Bohusläns museum 07:10
Vänersborg Vänersborgs Järnvägsstation 07:40
Trollhättan Trollhättan Resecentrum 07:50
Grästorp Grästorp Rasta (Tre Älgar) 08:10
Lidköping Lidköping Rastplats Lidan 08:40
Götene Götene Rasta 09:15
Stockholm Tallink Silja Värtahamnen 16:00

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 3dgr Inhägnad parkering på Torp - Bakom Plantagen.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.

  Pris: 150:-
 • Glöm ej giltigt Pass Glöm ej ta med ditt gilitga pass på resan. Kolla i god tid över ditt pass giltighetstid.
  Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • BDR - Insides 2-bäddshytt med golvbädd 0:-
 • BER - Insides Enkelhytt 100:-
 • ADR - Utsides 2-bäddshytt med golvbädd 185:-
 • AER - Utsised enkelhytt 570:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/12Se informationJulmarknad till Tallinn med Tallink/Silja Mer än 81 995:-BokaMer information
Resekalender
26/6Nordkap 5 dgrfrån 14 995:-
9/7Siljan Runt 3 dgr från 4 995:-
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla