Skip to main content

Sommar i Polen, 4 dgr

Polen erbjuder något för alla smaker - god mat & dryck, kultur, historia och inte minst shopping.
Resan börja bekvämt med buss och fortsätter sedan med färja från Karlskrona – Gdynia. Under överfarten kan ni njuta av god mat och dryck och koppla av i Stena Line Hygge Recline Lounge, som erbjuder en rofylld plats för avkoppling innan en god natts sömn i era hytter. På morgonen når ni Gdynia och där i från reser vi sedan vidare mot Gdansk där vi ska tillbringa natten på Novotel Gdansk. Upptäck historiska Gdansk på egen hand eller varför inte följa med bussen till Stutthof museum eller ta tåget till Sopot för sol o bad på de kritvita stränderna? 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten till Karlskrona

  Vi lämnar hemorten på förmiddagen och reser mot Karlskrona. Under färden gör vi stopp för fika eller en sen lunch. På kvällskvisten når vi Karlskrona och terminalen för att gå ombord på Stena Estelle. Efter att vi installerat oss i våra hytter äter vi en gemensam middag i buffétrestaurangen ombord. Kvällen är sedan fri att tillbringa på egen hand. Passa på att shoppa något trevligt i shopen ombord eller koppla av med något gott i glaset i någon av båtens barer.

 • Dag 2.: Gdansk, Stutthof och Sopot

  Vi når Polen på tidig morgon och efter frukost går vi av färjan i Gdynia för vidare resa med buss till Gdansk.
  Eftersom vi kommer tidigt till Gdansk är det inte säkert att vi får tillgång till våra rum direkt men bagaget kan vi antingen låta vara kvar på bussen eller lämna i tryggt förvar i hotellets bagagerum. Incheckning kan garanteras i rummen under eftermiddagen.
  Dagen är nu fri att tillbringa på egen hand i Hansastaden Gdansk.
  För de som vill finns möjlighet att följa med till museet Stutthof som ligger strax utanför Gdansk. Stutthof (polska Sztutowo) var det första koncentrationslägret som nazisterna lät uppföra i Tyskland utanför 1937 års landgräns och är idag ett välbesökt museum. Vi reser dit med buss och museet utforskas på egen hand (museet har fri entré men vi reserverar oss för självkostnader).

  För de som vill ägna dagen åt sol och bad rekommenderar vi en tur till Sopot. Enklaste sättet att ta sig från Gdansk till Sopot är med tåg. Tåget avgår från Gdansk Centralstation till Sopot flera gånger i timmen och resan tar ca 12 min. Returresor tillbaka till Gdansk går flera gånger om dagen fram till sen kväll.

 • Dag 3.: Från Gdansk till Gdynia

  Efter frukost checkar vi ut från våra rum och kliver ombord på bussen för att resa mot Sopot och Gdynia. Vi gör ett stop i Sopot för lunch och kanske ett svalkande dopp. På eftermiddagen fortsätter vi mot Gdynia där eftermiddagen spenderas på egen hand.
  På kvällen checkar vi in på färjan Stena Spirit där vi ska tillbringa kvällen och natten. Vi får våra hytter och kvällen är fri.

 • Dag 4.: Mot hemorten igen

  På morgonkvisten når vi åter Karlskrona och efter frukost går vi av färjan för vidare färd med buss mot hemorten. Vi stannar på vägen för fika/lunch och når på sen eftermiddag hemorten igen.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Plantagen 12:00
Ljungskile Järnvägsstation 12:15
Spekeröd Cirkel K, vid E6:an 12:45
Kungälv Eriksdal hlp D 13:00

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 4dgr Parkera bilen inhägnat på Torp.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.
  Pris: 200:-
 • Middagsbuffé hemresa Polen
  Pris: 275:-

Rumsval och övrigt

 • B2G - Insides Tvåbäddshytt liten med golvbädd 0:-
 • A2G - Utsides 2-bäddshytt mindre med golvbäddar 200:-
 • B1 - Insides enkelhytt 1 650:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/8Se informationSommar i Polen, 4 dgr Mer än 83 995:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Stena Line Estelle/Spirit
Stena ESTELLE Med 263 hytter och gott om plats att röra sig på, ger Stena Ebba utrymme för den ökande efterfrågan från passagerare mellan Polen och Sverige. Passagerarna kan njuta av en måltid i resta...

Övernattning dag 2 - 3

Novotel Gdansk Centrum
Novotel Gdansk Centrum är ett modernt hotell som ligger centralt i Gdansk, endast 200 meter från den gamla stan. Rummen är rymliga och moderna och alla är utrustade med minibar och tv. På hotellet fin...

Övernattning dag 3 - 4

Stena Line Estelle/Spirit
Stena ESTELLE Med 263 hytter och gott om plats att röra sig på, ger Stena Ebba utrymme för den ökande efterfrågan från passagerare mellan Polen och Sverige. Passagerarna kan njuta av en måltid i resta...
Resekalender
26/6Nordkap 5 dgrfrån 14 995:-
9/7Siljan Runt 3 dgr från 4 995:-
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla