Skip to main content

Österlen med Bornholm, 4 dgr

När rapsfälten står i blom då reser vi till vackra Österlen och passar även på att göra en dagstur till solskens ön Bornholm. Vi bor under hela vistelsen i Ystad men besöker både Brösarps Gästgiferi, Kronvalls vinslott och Äpplets hus i Kivik. På Bornholm spenderar vi en hel dag tillsammans med en lokalguide som tar oss runt och visar oss de bästa av sevärdheterna på ön. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Från hemorten till Ystad

  På morgonkvisten kliver vi ombord på vår buss som ska ta oss till Ystad och Österlen. Vi stannar till på vägen för lunch eller fika och når på eftermiddagen vårt hotell Fritiden Hotell & Kongress som ligger centralt i Ystad.
  Efter att vi fått våra rum är eftermiddagen fri att spendera i Ystad på egen hand.
  På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Solskensön Bornholm

  Efter tidig frukost tar vi bussen till färjelägret i Ystad för att åka ombord på färjan som ska ta oss till den danska pärlan i Östersjön, Bornholm. Framme i Rönne väntar vår lokalguide som ska vara med oss under dagen. Vi spenderar hela dagen på ön och äter bl.a. lunch på Bröddan i Gudhjem, besöker Östelars rundkyrka och tittar på mycket annat som Bornholm har att erbjuda. På sen eftermiddag reser vi tillbaka med färjan till fastlandet i Sverige igen.
  På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Vackra Österlen

  Idag upptäcker vi vackra Österlen, vi reser med buss mellan orterna och besöksmålen. Vårt första stop för dagen blir på Kronvalls vinslott där vi går på en "mousserande tur med slottshistorik".
  Vi fortsätter sedan till Brösarp där vi äter en god lunch på Gästgifveriet.
  På eftermiddagen reser vi mot Kivik där vi gör ett stop på Äpplets hus och får en guidad visning.
  Sen eftermiddag återvänder vi till Ystad igen och på kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4.: Nostalgimuseum och hemresa

  Vi äter frukost på hotellet och checkar därefter ut från våra rum. Idag påbörjar vi resan hemåt igen men först gör vi ett besök på Nostalgimuseet i Tomelilla. Här finns en salig blandning av allehanda nostalgiska miljöer bilar och prylar. Här kan du stå framför disken till en lanthandel, titta in i ett tryckeri, ett skomakeri, en frisörsalong, en bilverkstad, se leksakerna du, dina föräldrar eller mor- och farföräldrar lekte med och även njuta av designen hos 50-talets hyllade pinaler, såsom kobratelefonen, de pastellfärgade brödrostarna, campingborden, husvagnarna och inte minst bilarna. Inne i museet finns över 100 fordon varav flera unika custom bilar.
  Fyllda med nostalgi reser vi sedan vidare norr ut igen. Under resan gör vi stopp för lunch och fika och på tidig kväll når vi hemorten igen.

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Plantagen - vid vår parkering 08:00
Ljungskile Järnvägsstation 08:15
Stenungssund , Spekeröd Cirkel K, vid E6:an 08:45
Kungälv Eriksdal hlp D 09:00

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 4dgr Parkera bilen inhägnat på Torp.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.
  Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 2 100:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/5Se informationÖsterlen med Bornholm 4 dgrMer än 87 995:-BokaMer information

Hotell

Fritiden Hotell & Kongress
Hotell Fritiden & Kongress är ett modernt hotell i centrala Ystad med närhet till havet. Rummen är rymliga och sängarna sköna dessutom har hotellet en wellness-avdelning och rooftopbar...
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla