Skip to main content

Mallorca 15 dgr

Förläng sommaren och följ med oss till Medelhavet och solskens-ön Mallorca, njut av salta bad, goda tapas, ljumma kvällar och trevliga utflykter.
Vi bor i den lilla charmiga badorten Palmanova, som på hösten är en fridfull oas för semesterfirare. Vårt hotell ligger på bekvämt promenadavstånd från den vita sandstranden Playa de Palmanova och den vidsträckta strandpromenad som går från Palmanova vidare in i Magaluf, kantad av trevliga restauranger och butiker.
Under veckan finns möjlighet att följa med på flera olika utflykter. Vi åker bl. a till Mallorcas trendiga huvudstad Palma, där det finns möjlighet att  besöka den pampiga katedralen La Seu. En av dagarna finns även möjlighet att följa med till de små pittoreska byarna Valldemossa och Soller med sitt säregna klimat och de vackra oliv- & citrusodlingarna. Dessutom gör vi  en utflykt till marknaden i den lilla staden Inca och besöker även en av öns lokala vingårdar för en vinprovning.
Välj mellan att vara borta en vecka eller varför inte förlänga resan och vara borta i två veckor!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Mallorca

  Vi startar resan från Torp, Plantagen, tidigt på morgonen och reser med buss till Landvetter. Från Landvetter flyger vi direkt med SAS, till Palma. Vi landar på förmiddagen och när vi fått vårt bagage väntar en buss som tar oss vidare till vårt hotell Globales Panama.
  Eftersom vi kommer till hotellet tidig förmiddag får vi inte checka in direkt men vi får lämna in vårat bagage i hotellets bagagerum och det finns även utrymme för att byta om (det går att låna badhandduk på hotellet mot en serviceavgift).
  Hotellet ligger centralt med endast 5 min promenad från stranden Playa de Palmanova och den fina strandpromenaden som går genom centrum. Intill hotellet finns även en stormarknad (Eroski) där det går att handla alla förnödenheter som kan behövas. Hotellet är nyligen renoverat och har en stor pool med poolbar och stort soldäck som får utnyttjas. Det finns även ett gym som får utnyttjas och varje dag anordnas olika aktiviteter på hotellet som ingår under vistelsen.
  Varje kväll ingår middagsbuffé på hotellet där även vin/öl och softdrinks ur dryckesautomater ingår

 • Dag 2: Upptäck Palmanova & Magaluf

  Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. För de som vill finns möjlighet att följa med er reseledare på en promenad och upptäcka närområdet under förmiddagen. I övrigt är dagen fri att tillbringa på egen hand.
  Er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området ex. en bussresa till Mallorcas huvudstad Palma tar ca 25 min med lokalbussen, busshållplats finns ca 100 meter från hotellet.
  På kvällen serveras middag på hotellet.

 • Dag 3: Utflykt till pittoreska Valldemossa & Soller

  För den som vill finns idag möjlighet att följa med på en utflykt till de små pittoreska byarna Valldemossa och Sollar. Vi börjar med ett besök i den pittoreska bergsbyn Valldemossa. Här gör vi en rundvandring och insuper atmosfären på de smala och slingriga stengatorna som är kantade av hus byggda i ljus sten och med grönskande vackra träd och blommor runt omkring sig. Valldemosa är känt för sitt speciella bergsklimat och ljus, många konstnärer har genom åren rest hit för att fånga det säregna ljuset som gör bergsbyn och utsikten mot horisonten mirakulöst vacker. Vi gör även ett besök vid klostret La Cartuja som byggdes på 1200-talet (entré till klostret ingår ej i utflykten). Dagen fortsätter sedan vidare till Port de Soller, en underbar liten fiskeby som är en favorit hos många svenskar. I den hästskoformade viken ryms en livlig hamn, en fantastisk strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer och längst in finns en fin sandstrand - allt inramat av bergskedjan Tramuntanas höga berg. Här får ni tid att strosa omkring på egen hand och kanske avnjuta en lunch på någon av ortens mysiga restauranger. På eftermiddagen tar vi oss vidare till orten Soller med den berömda gamla spårvagnen som går mellan orterna. Under färden mot Soller njuter vi av vacker natur och fantastiska oliv- och citrusodlingar som kantas utmed spåret. Framme i Soller avslutar vi vår dagsutflykt med en rundtur och därefter lite egen tid i byn, varför inte ta en eftermiddagsfika och provsmaka den lokala apelsinsorbeten som orten är mycket känd för?
  På kvällen serveras middag på hotellet.

 • Dag 4: Utflykt till Palma

  Idag finns möjlighet att följa med på en halvdagsutflykt till den pulserade staden Palma - Mallorcas huvudstad. Vi  tar lokalbussen från Palmanova till Palma på förmiddagen och dagen är sedan fri att tillbringa i Palam på egen hand. Varför inte börja besöket i Palma med  börjar med att besöka  den pampiga katedralen Le Seu, Palmas största turistmål? Det finns gott om tid att strosa i den vackra och pulserande staden på egen hand. Reseledare finns med under hela dagen och tipsar gärna om sevärdheter, restauranger och trevliga områden att besöka. För de som önskar finns möjlighet att mötas upp för gemensam lunch innan  vi vänder tillbaka till Palmanova igen med lokalbussen på eftermiddagen. Lunchen är till självkostnadspris
  På kvällen serveras middag på hotellet.

 • Dag 5: Sol, bad & semester

  Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Utforska området på egen hand, er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området.
  På kvällen serveras middag på hotellet.

 • Dag 6: Utflykt till Inca och vinprovning hos en lokal vinproducent

  Idag finns möjlighet att följa med på en halvdagsutflykt till en av Mallorcas äldsta veckomarknader i staden Inca. Varje torsdag öppnar Mallorcas största veckomarknad upp i byn Inca,  stadens gator och torg fylls då med försäljare och marknadsstånd som säljer frukt, grönsaker, oliver, olivoljor, smycken, souvenirer, hushållsartiklar, läder och mycket, mycket mer. Efter att vi strosat runt och fyndat på marknaden tar vi oss vidare med buss till en närliggande vingården Macia Battle. Vi får en rundtur på gården och avslutar sedan vårt besök med en vinprovning.  Reseledare finns med på utflykten.
  På eftermiddagen vänder vi åter mot Palmanova igen och på kvällen äter vi middag på hotellet.

 • Dag 7-14: Sol, bad & semester

  Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Utforska området på egen hand, er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området.
  På kvällarna äter vi en gemensam middag på hotellet

 • Dag 15: Hemresa

  Efter tidig frukost packar vi ihop och checkar ut från våra rum. Er reseledare följer med er till flygplatsen och finns behjälplig under incheckningen innan hon vinkar hejdå.
  Flyget går direkt från Palma till Landvetter och när bagaget är uthämtat står transferbussen framkörd för att ta oss tillbaka till Torp och Uddevalla igen.
  Berikade med många minnen i bagaget anländer vi till Uddevalla igen under eftermiddagen

 • Flygtider: SAS

  Utresa: 3/10
  GOT-PMI 07:15-10:30

  Hemresa: 17/10
  PMI-GOT 11:20-14:35

Karta

Kontakta oss