Skip to main content

Kroatien med buss, 12dgr

Den kroatiska kulturorten Porec på Istrien är en underbar semesterort för behagliga dagar. Kroatien är ett fantastiskt resmål som är lätt att förälska sig i, här finns det mesta man behöver för en avkopplande semester - kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänliga människor. Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och inbjuder till många sköna, svalkande dopp!
 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1-12

    Res bekvämt med buss till Kroatien, en behaglig resa med flera stopp för att göra resan så bekväm som möjligt. Vi bor vår första natt i  Tyskland  där vi sover gott strax utanför Berlin. Resan fortsätter dag två genom de vackra orterna i Sydtyskland och på eftermiddagen skymtar vi de höga alptopparna vid Österrikes gräns och strax söder om gränsen tillbringar vi vår andra natt.  Pigga av den friska alpluften fortsätter vi dag tre mot vårt mål Porec, i Kroatien. Vi är framme på destinationen under tidig eftermiddag och checkar in på vårt hotell,  Hotel Mediteran Plava Laguna, där vi ska tillbringa vår sju kommande nätter. Nu har vi några härlig dagar framför oss att njuta av sol, bad och mysiga Porec!
    Porec centrum når vi enkelt med en 25 minuters promenad från hotellet eller med ett turisttåg som smidigt tar er tur och retur till hjärtat av centrum. Porec är en charmig medeltidsstad med historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder. På hotellet finns en saltvattenspool men för den som hellre vill bada i det kristallklara havet ligger stranden endast ett stenkast från hotellet. Frukost och middag ingår på alla hotell och i Kroatien ingår även dryck till maten (öl/vin/vatten).
    På dag tio på börjar vi vår resa mot hemorten igen. Vår första natt på hemresan bor vi i Nürnberg, på Arvena Park Hotell. Därefter fortsätter vi upp genom Tyskland för att tillbringa sista kvällen och natten i Lübeck, på Holiday Inn. Sista dagen på resan reser vi den sista biten genom Tyskland och tar färjan över från Puttgarden - Rødby. Därefter vidare genom Danmark och över sundet tillbaka på svensk mark igen. På kvällskvisten når vi åter hemorten och parkeringen på Torp igen!

Karta

Kontakta oss