Skip to main content

Sparrisresa Norra Tyskland 5 dgr

Följ med oss på en smakrik resa i Norra Tyskland och njut av jordens guld – den vita sparrisen, goda viner och vackra vyer! 
Vi reser bekvämt med buss och tar färjan över från Göteborg till Kiel för vidare färd genom Tyskland. Vi bor centralt på Van der Valk hotell, mitt i historiska Hildesheim med vackra korsvirkeshusen precis runt husknuten och det sprudlande och färgstarka kulturlivet precis utanför hotellfönstret

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. 9/5: Mot Göteborg och Stena Line

  Vi reser från hemorten på eftermiddagen mot Göteborg och färjan som ska ta oss över till Kiel. Framme vid Tysklandsterminalen checkar vi in och får våra hytter – alla med bäddarna på golvet. På kvällen äter vi en gemensam middag i buffétrestaurangen där även öl & vin ingår till maten. Njut av en avkopplande kväll ombord!

 • Dag 2 . 10/5: Kiel – Hildesheim och vinprovning

  Efter en god frukost ombord går vi av färjan för att resa vidare med vår buss, men innan vi ger oss i väg vidare gör vi ett kortare stopp på CITTI PARK i Kiel.
  Efter lite shopping påbörjar vi resan till Hildesheim och vårt boende – Van der Valk Hotel som ligger mitt i centrum av Hildesheim.
  Vi checkar in på hotellet och därefter finns möjlighet att följa med reseledaren på en gemensam promenad genom staden. Promenaden avslutas vid vinbutiken Cook & Wines där vi får vara med på en vinprovning av 5 sorters vin från hela världen. Efter provningen går vi tillbaka till hotellet och på kvällen träffas vi åter för en gemensam middag i hotellets restaurang.

 • Dag 3 . 11/5: Sparrisgården Spargelhof Heur

  Idag ska vi njuta av jordens guld – vit sparris. När frukosten är uppäten åker vi till Sparrisgården Spargelhof Heur i Fuhrberg. Här får vi veta allt om gårdens historia, hur man odlar, skördar – sticker och hur sparrisen sedan tas om hand innan den packas och säljs. På gården finns mycket mer än bara sparris och i gårdsbutiken hittar man även säsongens frukter och grönsaker. Vi får följa med på en rundtur på gården och äter en välsmakande sparrislunch.

  Efter en god lunch vänder vi åter mot Hildesheim. Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. 12/5: Vinprovning och färd mot Kiel

  Efter frukost åker vi åter mot Kiel och färjan som ska ta oss hem till Sverige igen. På vägen stannar vi till hos Weingut SJ Montigny Alte Mühle Grebin för en vinprovning och lättare lunch.
  På sen eftermiddag kommer vi till terminalen i Kiel, vi går ombord på färjan och får våra hytter.
  Kvällen fri för egna aktiviteter – varför inte förboka en buffé, ta en svängom på dansgolvet eller shoppa något gott i Bordershopen, innan en god natts sömn i era hytter.

 • Dag 5. 13/5: Snart hemma igen

  Efter frukost går vi av färjan som kommer in till Göteborg kl.09.15. Vi kör den sista biten tillbaka och når hemorten under förmiddagen, berikade med många minnen och kanske ett knippe eller två – av jordens guld i bagaget!

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 4

Van der Valk Hotel Hildesheim
Van der Valk Hotel ligger centralt i den mysiga staden Hildesheim med de vackra korsvirke husen runt husknuten och torghandeln precis utanför dörrren. Rummen är modernt inreda med duch o toalett. Alla...
Resekalender
24/5Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
3/6Kiel 2 måndag, 3 dgrfrån 1 695:-
7/6Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
10/6Kielkryssning Måndag, 3dgrfrån 1 695:-
14/6Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 2 395:-
Kontakta oss