Vi reser från hemorten på eftermiddagen mot Göteborg och färjan som ska ta oss över till Kiel. Framme vid Tysklandsterminalen checkar vi in och får våra hytter – alla med bäddarna på golvet. På kvällen äter vi en gemensam middag i buffétrestaurangen där även öl & vin ingår till maten. Njut av en avkopplande kväll ombord!
Efter en god frukost ombord går vi av färjan för att resa vidare med buss. Vårt första stop för dagen blir på CITTI PARK i Kiel. Här ger vi lite möjlighet till shopping innan vi rfortsätter söderut mot Hildesheim. Vi når inte riktigt hela vägen fram till Hildesheim innan det dags för resans höjdpunkt, Sparrisgården Spargelhof Heuer. Här får vi veta allt om gårdens historia, hur man odlar, skördar – sticker och hur sparrisen sedan tas om hand innan den packas och säljs. På gården finns mycket mer än bara sparris och i gårdsbutiken hittar man även säsongens frukter och grönsaker. Vi får följa med på en rundtur på gården och äter en välsmakande sparrislunch under sen eftermiddag.
Efter vårt besök på sparrisgården i Fuhrberg har vi inte långt kvar till Hildesheim och vårt centrala hotell, Van der Valk.
Hotellet ligger mitt i centrum med det berömda torget och dess korsvirkeshus precis utanför entrén. Vi checkar in på våra rum och kvällen är sedan fri att tillbringa på egen hand.
Idag tillbringar vi dagen i Hildesheim. Efter frukost finns möjlighet att följa med er reseledare på en liten promenad i staden. Vi besöker bl. a domkyrkan och den 1000-åriga rosenbusken. För de som inte vill göra en gemensam promenad är förmiddagen fri att tillbringa på egen hand.
På eftermiddagen samlas vi åter för att göra en gemensam vinprovning hos Cook & Wines, här får vi prova 5 viner och även möjlighet att köpa med oss någon flaska hem.
Kvällen tillbringar vi gemensamt med en middag på hotellet.
Efter frukost åker vi åter mot Kiel och färjan som ska ta oss hem till Sverige igen. På vägen stannar vi till hos Weingut SJ Montigny Alte Mühle i Grebin, Detta är en av Tysklands nordligaste vingårdar och här får vi vara med på en vinprovning och äter en lättare lunch.
På sen eftermiddag kommer vi till terminalen i Kiel, vi går ombord på färjan och får våra hytter.
Kvällen fri för egna aktiviteter – varför inte förboka en buffé, ta en svängom på dansgolvet eller shoppa något gott i Bordershopen, innan en god natts sömn i era hytter.
Efter frukost går vi av färjan som kommer in till Göteborg kl.09.15. Vi kör den sista biten tillbaka och når hemorten under förmiddagen, berikade med många minnen och kanske ett knippe eller två – av jordens guld i bagaget!