Skip to main content

Nordkap 5 dgr

När solen står som högst och blommorna blommar som bäst, då reser vi till Nordkap. Tillsammans tillbringar vi fem dagar på den nordligast delen av det norska fastlandet. Vi får njuta av det speciella arktiska midnattsljuset och fascineras av den fantastisk naturen, besöka Världsarvet vid Alta museet och som avslutning på resan gör vi även ett besök i vackra Tromsö. Följ med oss norrut och se midnattssolens vackra skådespel!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. 26/6: Från hemorten till Alta

  Vi åker buss från Torp till Gardemoen där vi reser direkt med SAS från Oslo till Alta och kommer fram på tidig eftermiddag. Vi startar resan med ett besök på Alta museum, ett världsarv för bergkonst med hundratals hällristningar och en säregen historia. Här besöker vi de gamla hällristningarna som finns med på UNESCOs världsarvslista och det ges även gott om tid att titta på den berömda stenhuggar-utställningen. På tidig kväll fortsätter vi vår resa och checkar in på vårt första hotell, Thon Hotell Alta där vi på kvällskvisten äter en gemensam middag.

 • Dag 2. 27/6: Från Alta till Nordkapsklippan

  Efter frukost på hotellet har vi förmiddagen för oss i Alta.Passa på och gör ett besök i den vackra Norrskenskatedralen eller vaför inte ta en promenad i byn och ät en god lunch på någon av stadens café eller restauranger. På tidig eftermiddag beger vi oss vidare på vår resa norr ut mot Nordkap. Vi reser med buss genom det vackra norska naturlandskapet och gör stop för både fika och foto under färden. På sen eftermiddag når vi vårt mål, Honningsvåg och vårt hotell,Scandic Destination Nordkapp. Vi checkar in och äter en gemensam middag innan vi på sen kväll reser vidare för att få uppleva midnattssolens vackra skådespel. Vår buss tar oss upp till den nordligaste spetsen och Norkapshallen där vi ska tillbringa kvällen. Vi börjar med att se en film och besöka de olika utställningarna sedan tar vi en promenad ut till den berömda Nordkapsplatån, som sträcker sig ut 307 meter över havet. Här njuter vi av den vackra midnattssolens sken innan vi vänder åter till vårt hotell i den ljusa sommarnatten.

 • Dag 3. 28/6: Nordnorges vackra landskap

  Även om det blev en sen natt beger vi oss på morgonkvisten vidare söder ut på vår resa genom Nordnorge. Under dagen finns gott om för tid för vila medan det vackra landskapet passerar förbi utanför bussfönstret.
  Under resan gör vi stop längs vägen för fika och lunch. Vi når inte riktigt fram till Tromsö idag men vårt mål för kvällen är Reisafjord hotell, belägget i den lilla kustorten Sørkjosen. På kvällen äter vi en gemensam middag på restaurangen som ligger mitt i mot hotellet.

 • Dag 4. 29/6: Tromsö

  När frukosten är intagen reser vi vidare den sista biten till Tromsö. Vi reser med buss, men över Lyngenfjorden och Ullsfjorden tar vi hjälp av en bilfärja. På tidig eftermiddag når vi Tromsö där en lokalguide väntar på oss för att ta oss med på en stadsrundtur i staden. Guidningen är framför allt till fots så glöm inte att packa ner promenadvänliga skor. Efter den guidade rundturen checkar vi in på Quality Hotel Saga, beläget centralt i Tromsö precis intill stadens Domkyrka. Innan kvällens gemensamma middag på hotellet finns tid att utforska Tromsö på egen hand.

 • Dag 5. 30/6: Hemresa

  Idag finns tid för lite sovmorgon, eller varför inte göra ett besök vid Polarmuseet innan vi på eftermiddagen åker till flygplatsen i Tromsö. Vi reser med direktflyg från Tromsö till Oslo och når på tidig kväll flygplatsen i Oslo där vår transferbuss väntar för att ta oss tillbaka till hemorten igen. Berikade med några extra soltimmar, vackra minnen och naturupplevelser säger vi tack och hej för den här gången!

 • Flygtider

 • Utresa 26/6: OSL - ALF 12:00 - 13:55

 • Hemresa 30/6: TOS - OSL 16:10 - 18:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Thon Hotel Alta
Thon Hotel Alta ligger mitt i centrum av Alta på promenadavstånd från både Nordlyskatedralen och själva huvudgattan i staden. Rumen är modernt inredda och alla har dusch, vattenkokare och hårtork. Ad...

Övernattning dag 2 - 3

Scandic Destination Nordkapp
Scandic Destination Nordkapp är det nordligaste hotellet innan Nordkapsklippan och har en makalöst vacker natur utanför fönstret. Hotellet är ett turisthotell som är säsongsöppet under sommarhalvåret...

Övernattning dag 3 - 4

Reisafjord Hotel
Reisafjord Hotel är ett mysigt hotell som ligger på vägen mellan Alta och Tromsö i fiskebyn Sörkjåsen, det ligger i en vacker miljö med fjorden runt husknuten och nedanför de vackra norska fjälltoppar...

Övernattning dag 4 - 5

Quality Hotel Saga
Quality Hotel Saga ligger beläget mitt i centrum av Tromsö med Domkyrkan som närmaste granne och ligger på promenadavstånd från Polarmuseet och Nordnorges konstmuseum. Hotellet är modernt inrett och a...
Resekalender
21/7Tommy Körberg i Dalhalla, 2dgrfrån 2 995:-
28/7Diggiloo på Dalhalla från 2 895:-
4/8Sommar i Polen, 4 dgr från 3 995:-
19/8Kielkryssning Måndag, 3dgrfrån 1 695:-
23/8Kielkryssning Fredag, 3 dgr från 1 995:-
Kontakta oss