Skip to main content

Följ med hem till Per i Italien, Marche

En härlig vistelse i hjärtat av Marche!

Jag kommer att visa er min nya hemort Montecarotto med omgivningar. Resan innehåller många mat- och vinupplevelser, men vi gör även utflykter till vackra städer med sevärda attraktioner - Per Åsander.

Under denna 6-dagarsresa kommer vi att bo på ett litet hotell som ligger på landet några kilometer utanför Montecarotto. Boendet har även en restaurang med stor terrass och fantastisk utsikt över det böljande landskapet

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Bologna

  Reseledare Per möter gruppen på flygplatsen i Bologna där ni landar. På grund av ändrade flygtider är dagens program ej helt klart ännu!

 • Dag 2: Tisdag

  Vi tar oss till grannbyn Serra de Conti som även har medeltida anor och en imponerande stadsmur. Kort promenad genom de små gränderna. Sedan besöker vi en producent av lokala lantbruksvaror och en anrik stenkvarn. Vi fortsätter till en annan och mycket mindre medeltidsby som heter Piticchio. Här kommer vi att – om vädret tillåter - ha piknick uppe på stadsmuren. Här finns även Marches minsta teater. Vi rundar av med ett besök till staden Arcevia.
  Tidig kväll står Montecarotto på programmet. Först besöker vi den gamla teatern och byns berömda klocktorn. Sedan bjuder Per på ett glas mousserande hemma hos sig. Kvällen avslutas på pizzeria.

 • Dag 3: Onsdag

  Idag skall vi uppleva de världskända droppstensgrottorna Grotte di Frasassi. Den största grottan är så stor att hela Milanos katedral kunde ha fått plats där inne. Därefter blir det
  lunch på en mysig restaurang i den högtliggande byn Pierosara. Sedan skall vi få uppleva en pärla uppförd uppe i bergets brant – ett kapell beställt av påve Leo XII (en av många påvar från Marche) och byggt av den neoklassicistiska arkitekten Giuseppe Valadier. Kapellet ligger 700 m uppe i höjden. Backen är brant, men det finns platser att vila längs vägen.
  Under kvällen besöker vi en av Montecarottos vingårdar för vinprovning med lätt buffé till.

 • Dag 4: Torsdag

  Idag skall vi besöka en vingård i San Paolo di Jesi för vinprovning och lunch. På vägen dit tittar vi förbi byn Poggio San Marcello. PÅ eftermiddagen blir det chokladsmakning hos en liten lokal producent i Santa Maria Nuova. Sedan tar vi oss till Montecarottos närmaste stad Jesi, för att promenera genom den vackra gamla staden. Här får vi även lite tid på egen hand. Middag på boendet.

 • Dag 5: Fredag

  Dagens utflykt går till Adriatiska havets kust. Först kör vi till regionshuvudstaden Ancona där vi bl a skall ta oss upp till katedralen San Siriaco. Sedan tar vi oss ned till stranden i Portonovo för att kunna doppa tårna i havet. Bussen tar oss vidare över det kända berget Monte Conero fram till staden Sirolo och en fisk- och skaldjurslunch. På  eftermiddagen blir det vinprovning hos en känd producent av röda vinet Rosso Conero. Middag på boendet.

 • Dag 6: Lördag

  Efter lång frukost reser vi till flygplatsen för hemresa. Dagens program ej klart ännu på grund av flygändringar.

Karta

Kontakta oss