Följ med hem till Per Åsander i Italien, 6dgr

En härlig vistelse i hjärtat av Marche!

Jag kommer att visa er min nya hemort Montecarotto med omgivningar. Resan innehåller många mat- och vinupplevelser, men vi gör även utflykter till vackra städer med sevärda attraktioner – Per Åsander.

Under denna 6-dagarsresa kommer vi att bo på ett litet hotell som ligger på landet några kilometer utanför Montecarotto. Boendet har även en restaurang med stor terrass och fantastisk utsikt över det böljande landskapet.

Dag 1: Söndag 28 maj
Reseledare Per möter gruppen på flygplatsen i Ancona där ni landar 23:35. Vi tar oss till vårt boende Cadabò i Montecarotto där vi får en bit mat före vi går till sängs.

Dag 2: Måndag 29 maj
Vi tar oss till grannbyn Serra de Conti som även har medeltida anor och en imponerande stadsmur. Kort promenad genom de små gränderna. Sedan besöker vi en producent av lokala lantbruksvaror och en anrik stenkvarn. Vi fortsätter till en annan och mycket mindre medeltidsby som heter Piticchio. Här kommer vi att – om vädret tillåter – ha piknick uppe på stadsmuren. Här finns även Marches minsta teater. Vi rundar av med ett besök till staden Arcevia.
Tidig kväll står Montecarotto på programmet. Först besöker vi den gamla teatern och byns berömda klocktorn. Sedan bjuder Per på ett glas mousserande hemma hos sig. Kvällen avslutas på pizzeria.

Dag 3: Tisdag 30 maj
Idag skall vi uppleva de världskända droppstensgrottorna Grotte di Frasassi. Den största grottan är så stor att hela Milanos katedral kunde ha fått plats där inne. Därefter blir det
lunch på en mysig restaurang i den högtliggande byn Pierosara. Sedan skall vi få uppleva en pärla uppförd uppe i bergets brant – ett kapell beställt av påve Leo XII (en av många påvar från Marche) och byggt av den neoklassicistiska arkitekten Giuseppe Valadier. Kapellet ligger 700 m uppe i höjden. Backen är brant, men det finns platser att vila längs vägen.
Under kvällen besöker vi en av Montecarottos vingårdar för vinprovning med lätt buffé till.

Dag 4: Onsdag 31 maj
Idag skall vi besöka en vingård i San Paolo di Jesi för vinprovning och lunch. På vägen dit tittar vi förbi byn Poggio San Marcello. PÅ eftermiddagen blir det chokladsmakning hos en liten lokal producent i Santa Maria Nuova. Sedan tar vi oss till Montecarottos närmaste stad Jesi, för att promenera genom den vackra gamla staden. Här får vi även lite tid på egen hand. Middag på boendet.

Dag 5: Torsdag 1 juni
Dagens utflykt går till Adriatiska havets kust. Först kör vi till regionshuvudstaden Ancona där vi bl a skall ta oss upp till katedralen San Siriaco. Sedan tar vi oss ned till stranden i Portonovo för att kunna doppa tårna i havet. Bussen tar oss vidare över det kända berget Monte Conero fram till staden Sirolo och en fisk- och skaldjurslunch. På  eftermiddagen blir det vinprovning hos en känd producent av röda vinet Rosso Conero. Middag på boendet.

Dag 6: Fredag 2 juni
Efter lång frukost reser vi till flygplatsen för hemresa.

Avresa: 28/5 2023

Ingår:
Flyg ToR Göteborg – Ancona med byte i München.
5 nätter i dubbelrum på Agriturismo Cadabò
Alla transporter i Italien
En picknick, en nattmat och två middagar på boendet, en pizzakväll, två lunch på restaurang
Tre vinprovningar, varav två med buffé
Inträde till grottorna i Frasassi
Reseledare Per Åsander som möter gruppen på flygplatsen i Ancona.

Pris: 14.500:-

Tillägg:
Enkelrum 2.000:-
Lägenhet med terass istället för dubbelrum: 1000:-

Övrigt:
Bokas snart då vi har kort avstämning på flyget och max 20 platser på den här resan!

FLYGTIDER:
28/5 GOT-MUC 18.45-20.35
28/5 MUC-AOI 22.25-23.30

2/6 AOI-MUC 13.25-14.40
2/6 MUC-GOT 16.10-18.00

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

 

 

 

 

 

Boka nu