Bourbonernas Neapel med Amalfikusten, 7dgr

Kungariket Bägge Siciliernas historia blandat med vingårdar, traditionell mat och fantastiska sevärdheter. Följ med italienkännaren Per Åsander på en mycket innehållsrik resa till Kampanien, med kultur, mat och vin i fokus. Per har ett stort kulturintresse och djup insikt i Italiens historia. Han är även utbildad sommelier i Italien och han kommer under denna resan ta er med till Neapel och Amalfikusten. De första dagarna bor vi i Neapel och har fokus på kungariket Bägge Siciliernas historia med bl.a. besök på världskända slottet Reggia di Caserta. Andra hälften av resan är vi på Amalfikusten. Vi gör bl.a. en vacker båtresa längs Amalfikusten, besöker Amalfi och Ravello och även den antika staden Herculaneum som blev begravd vid Vesuvius utbrott år 79.

Avresa från Stockholm & Köpenhamn, Avresa från Göteborg mot förfrågan!

Dag 1 – lördag 8 september
Vi flyger från Köpenhamn eller Stockholm tidig eftermiddag till Neapel där vi landar runt klockan fem efter mellanlandning i Tyskland. Vår buss tar oss till Neapel där vårt fyrstjärniga hotell ligger i stadens historiska centrum. Middag på lokal restaurang.

Dag 2 – söndag 9 september
Efter frukost påbörjas vår djupdykning i Bourbonernas historia. Vi beger oss först till storslagna Teatro San Carlo – byggd 1737 på kung Carlo IIIs befallning – hela 41 år före La Scala i Milano tillkom. Efter guidningen på teatern tar vi  Funicolare Centrale – bergbanan upp till stadsdelen Vomero för att äta lunch och njuta av utsikten över stad och hav. Sedan returnerar vi till staden med Funicolaren och promenerar därefter till Galleria Borbonica. Detta är en
bred tunnel som ursprungligen byggdes på kung Ferdinando IIs order för bl.a. att kunna förflytta trupper mellan slottet och hamnen. Efter kungarikets fall har tunneln använts till olika saker, bl.a. var den skyddsrum under Andra världskriget. Idag ges en intressant inblick i stadens efterkrigshistoria. Därefter möter vi vår lokalguide som berättar kort om Neapel. Före hon visar oss kungliga slottet fikar vi på stadens kanske mest kända café. Reseledaren tar gärna med gruppen på en pizzeria denna kväll i pizzans världshuvudstad (ej inkl.).

Dag 3 – måndag 10 september
Förmiddagen är ägnat till det kungliga slottet i Caserta, La Reggia byggt för Huset Bourbons kungar av Neapel. Det var det största palatset och  en av de största byggnaderna som restes i Europa på 1700-talet. 1997 fick palatset  världsarvsstatus. Vår lokalguide tar oss runt i slottet och berättar om  den vackra trädgården. Dagens lunch blir på en mycket speciell vingård där vinstockarna är upp till 10 meter höga och får skördas med stege. Före lunch bekantar vi oss med vinmarker och produktionslokaler. Till lunchen provar vi några av gårdens viner. Sen eftermiddag och kväll i Neapel är ledig för egna upptäckter, shopping och middag.

Dag 4 – tisdag 11 september
Efter frukost tar vi med våra resväskor till bussen och sätter kursen mot vårt nya hotell – vackert beläget i åsarna ovanför Amalfikusten i utkanten av byn Cava de’ Tirreni. Från hotellets terass har man fantastisk utsikt över det böljande landskapet i Monti Lattari nationalpark. Hotellet har även en stor swimmingpool och trevliga samlingsrum och är känt för sin goda och väl tillagade mat. På vägen dit gör vi ett uppehåll för att lära känna utgrävningarna i Herculaneum, staden som tillsammans med Pompeji blev begravd vid Vesuvius utbrott år 79 e. Kr. Staden översvämmades av vulkanisk gyttja och på detta sätt bevarades husens strukturer. Vår lokalguide berättar om stadens dramatiska historia. Efter besöket intar vi lunch på en närbelägen restaurang. Vi fortsätter till vårt nya hotell på eftermiddagen. Före middag på hotellet promenerar vi några hundra meter till det historisk mycket viktiga benediktinerklostret Badia di Cava som legat här i över tusen år. Här får vi en intressant rundvandring med lokalguide.

Dag 5 – onsdag 12 september
Efter frukost tar en buss oss den korta vägen till hamnen i Salerno. Härifrån åker vi på en härlig båtfärd och njuter av de vackra vyerna innan vi når kustpärlan Amalfi. Här stannar vi en stund innan vår buss tar oss upp i bergen till lilla
staden Ravello. Vi promenerar till Villa Cimbrones trädgård som är belägen på  en klippa högt över det blå Medelhavet med enastående utsikt. Vi lämnar sedan Amalfikusten och kör genom bergen till en mindre vingård. Här smakar vi viner
gjorda på lokala druvor, äter lunch och får titta på månghundraåriga vinstockar. Middag på hotellet.

Dag 6 – torsdag 13 september
På förmiddagen beger vi oss till närbelägna staden Cava de’Tirreni för shopping och lunch. Sedan  färdas vi till staden Vietri sul Mare som er känd världen över för sin smakfulla keramik. På vägen hem till hotellet stannar vi till hos en likörproducent för att provsmaka limoncello (citronlikör). Buffetmiddag på hotellet.

Dag 7 – fredag 14 september
På avresedagen beger vi oss först norrut till en vingård i provinsen Avellino som gör vita viner på druvorna Fiano d’Avellino och Greco di tufo – och röda på Aglianico. Vi serveras lunch och provsmakar några av gårdens viner. Efter lunch fortsätter vi till flygplatsen i Neapel. Avresa 18:35.

Detta ingår:
• flyg Köpenhamn alt. Stockholm – Neapel t/r i turistklass (Flyg Göteborg mot förfrågan)
• bussresor enligt programmet och båtresa längs Amalfikusten
• plats i tvåbäddsrum på hoteller i Neapel och i Cava de’Tirreni
• 6 frukostar
• 4 middagar
• 3 luncher på restaurang
• 3 vinprovningar med lunch
• likörprovning
• lokalguider i Neapel, Caserta, Herculaneum och i benediktinerklostret
• inträdesavgifter till Teatro San Carlo, Galleria Borbonica, Kungliga Slottet i Neapel, Reggia di Caserta,
Herculaneum, Villa Cimbrone och benediktinerklostret
• biljetter till bergbanan i Neapel
Pris i dubbelrum 15 500 kronor och i enkelrum: 17 900 kronor
Det tas förbehåll om prisändring till följd av ändrade valutakurser och/eller skatter och avgifter.
Resan är utarbetad av Per Åsander, Pierino & Co AB. Teknisk arrangör är Columbusresor i Uddevalla som har nödvädig resegaranti.
Resan kan bokas hos Columbusresor. Per och Jens hos Pierino & Co AB svarar gärna på frågor om resan.
www.columbusresor.se info@columbusresor.se telefon: 0522 58 58 30
info@pierino.se
Telefon Per: 076 200 7300 & Jens: 076 200 730

 

Boka nu