Gourmetresa till Hamburg, 4 dgr

Hamburg är en av Tysklands stjärnfyllda restaurangstäder, här finns inte mindre än fyra restauranger med stjärnor i den berömda gastronomiska stjärnguiden Guide Michelin. På vår gourmetresa till Hamburg besöker vi två av de stjärnklara restaurangerna i staden och får vara med om en kulinariska smakupplevelse ut över det vanliga.Vad sägs om en fyrarätters meny på Se7en Oceans belönad med en stjärna i guiden och kanske mest berömda för sina eleganta och välsmakande fiskrätter. Våra smaklökar får även uppleva Thomas Martin gastronomiska konst som tillagas i all sin enkelhet på Hotel Louis C Jacob/ Jacobs restaurant. För detta har han och restaurangen belönats med två stjärnor i den berömda Guide Michelin. Vi reser bekvämt med buss till Hamburg och bor centralt på Hotel Fürst Bismarck. Detta är en resa för alla sinnen där känslan, doften, synen och smaken tillsammans blir en gastronomisk symbios där våra smaklökar verkligen får vara med om det lilla extra.

GourmetDag 1. Hemorten – HamburgVi startar på morgonen från hemorten och reser bekvämt med buss söderut mot Hamburg. Vi reser med färjan från Helsingborg-Helsingör o fortsätter ner genom Danmark till Rödby, för sista färjan över till Tyskland. På sen eftermiddag når vi Hamburg där vi checkar in på vårt hotell, Hotel Fürst Bismarck som ligger centralt i Hamburg. Det finns tid att ta en promenad o se sig om innan vi på kvällen träffas åter för en gemensam middag.

Dag 2. Hamburg, Jacobs Restaurant
Dagen är fri att tillbringa på egen hand, shoppa, strosa runt i den moderna hamnkvarteren och upplev den vackra medeltida hansastaden på egen hand el följ med er reseledare på en liten rundvandring.På kvällen träffas vi åter för en av resans stora höjdpunkter, ett besök på Hotel Louis C. Jacob och Jacobs Restaurant. Här får vi uppleva Thomas Martin gastronomiska konst som tillagas i all sin enkelhet och förd etta restaurangen tilldelats två av de berömda stjärnorna i Guide Michelin.

Se7en OceanDag 3. Hamburg, Restaurant Se7en Oceans
Dagen är fri att tillbringa på egen hand, shoppa, strosa runt i den moderna hamnkvarteren och upplev den vackra medeltida hansastaden på egen hand el följ med er reseledare på en liten rundvandring.
Kvällen tillbringar vi på Se7en Oceans som belönats med en stjärna i guiden och kanske mest berömda för sina eleganta och välsmakande fiskrätter.

Dag 4. Hamburg – Hemorten Efter en välsmakande frukost lämnar vi Hamburg och åker bekvämt tillbaka mot Sverige och hemorten igen. Hemresan går via Danmark och vi tar färjan över från Helsingör till Helsingborg. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med många minnen, upplevelser och smakupplevelser med det lilla extra.

Datum  2/8 6995:-
Ingår Bussresa, del i dubbelrum inkl frukost, 3 middagar (varav 2 middagar på stjärnkrogarna Jacobs restaurant och Se7en Ocean), reseledare
Tillägg Enkelrum
Inhägnad parkering, Torp, Plantagen
550:-
120:-

 

Boka nu