Whisky och slott i Skottland, 6 dgr

Följ med oss till ett grönskande och vackert Skottland i vårskrud. Njut av välsmakande whisky, vidsträckta hedar och sagolika slott på det vackra höglandet. Vi bor i den lilla orten Perth även kallad ”Porten till Högländerna” beläget i de norra delarna av Skottland och gör härifrån dagsutflykter på det Skotska höglandet. Vi besöker 3 olika whiskydestillerier för provsmakning och rundvandring, besöker historiska slotten Blair Castle och Stirling Castle och vandrar i den vackra Nationalparken Carringorms, resan avslutas med en guidad rundtur i det anrika och historiska Edinburgh.

Dag 1. Hemorten – Perth
Vi flyger från Landvetter med British Airways, till Edinburgh där vi landar på eftermiddagen efter flygbyte i London. Vid flygplatsen väntar en buss som tar oss vidare till orten Perth som ligger några mil norr om Edinburgh. Vi checkar in på vårt hotell Salutation Hotel och därefter finns tid att upptäcka den lilla orten på egen hand. Perth är en mysig liten ort med mycket vacker arkitektur och flera historiska byggnader. Orten kallas även ”Porten till Höglandet” och är omringad av en fantastisk grönskande natur.
På kvällen träffas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Blair Castle och Edradourdestilleriet
Efter frukost reser vi genom grönskande landskap mot Blair Castle som ligger strax utanför den lilla byn Blair Atholl i Perthshire. Blair Castle är ett 700 år gammalt slott med en anrik historia och omringas av en vacker trädgård. Här får vi en guidad rundtur i både slott och trädgård och får veta mer om klanen Murray, slottets historia och den vackra trädgården.Vid lunchtid åker vi vidare till orten Pitlochery där det finns tid för att äta lunch och strosa lite på egen hand. Under eftermiddagen gör vi ett besök i Skottlands minsta och mest unika whiskydestilleri, Edradour. Här får vi möjlighet att dofta, provsmaka och se hur det går till när Skottlands kanske minsta gårdsdestilleri framställer sin single maltwhisky. På sen eftermiddag vänder vi åter mot Perth och avslutar kvällen med en gemensam middag.

whiskey

 

 

 

 

 

 

Dag 3. Caringorms Nationalpark och Glenlivet destillery
Idag startar vi dagen med ett besök i Storbritanniens kanske finaste nationalpark Cairngorms Nationalpark, här njuter vi av vackra vyer, grönskande natur och vem vet, kanske får vi en skymt av den sällsynta kungsörnen eller den skotska vildkatten. Lunch på egen hand.
På eftermiddagen åker vi vidare för ett besök på Glenlivet distillery. Glenlivet sägs vara Skottlands näst största destilleri efter Glennfiddish och här destillerar de sin egen malt whisky. Vi får en rundtur på destilleriet och avslutar sedan vårt besök med en provsmakning av deras egen single maltwhisky.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Famous Grouse Experience och Stirling Castle
När frukosten är uppäten åker vi till det berömda och välkända Famous Grouse experience och Glenturret Destilleriet som är Skottlands äldsta destilleri. Här får vi vara med på en rundvandring och se hur de gör Glenturret single malt och även lära oss hur man gör Skottlands favoritwhisky – The Famous Grouse. Efter rundturen får provsmaka 2 sorters whisky ur destilleriets sortiment.
Efter att provningen är avslutad åker vi vidare till Stirling för ett besök på Stirling Castle som är Skottlands största slott – både historiskt och arkitektoniskt. Här på Stirling Castle har flera av Skottlands kungligheter krönts och det går riktigt att känna hur historien sitter i väggarna.
På eftermiddagen vänder vi åter mot Perth igen och tid finns för att utforska staden på egen hand innan vi på kvällen äter en gemensam middag.Stirling

Dag 5 Edinburgh
På förmiddagen lämnar vi Perth och reser söderut mot Skottlands huvudstad Edinburgh. En lokalguide möter upp oss och tar oss med på en rundtur i den kulturella och historiska staden Edinburgh. Vi får veta mer om mystiken kring Edinburgh Castle och vandra på den välkända gatan Royal Mile.
Efter rundvandringen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell Novotel Edinburgh Centre som och eftermiddagen är sedan fri att upptäcka staden på egen hand, er reseledare finns med och tipsar gärna om sevärdheter, restauranger och platser värda att besöka.
På kvällen träffas vi åter och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Edinburgh – Hemorten
Efter frukost och kanske en kort promenad på stan beger vi oss med buss till flygplatsen strax utanför Edinburgh. Vi flyger med British Airways tillbaka till Landvetter och landar där på eftermiddagen, efter flygbyte i London.
Berikade med många minnen, smaker och upplevelser är det nu tid att säga tack och hej för den här gången!

 

Datum: 2018:20/5 11390:-
Ingår Flyg, transfer t/r, del i dubbelrum med frukost & middag, 3 whiskyprovningar på 3 olika destillerier, entréer och utflykter enligt program, guidad rundtur i Edinburgh samt reseledarservice under hela resan.
Tillägg Enkelrum  1500:-