Kryssning med Harmony of the Seas – Fullbokad!

Följ med oss till USA – vi kombinerar några dagar i Florida – Fort Lauderdale med en fantastisk kryssning i Karibien. Vi bor precis vid stranden och gör flera olika utflykter i Fort Lauderdale med omnejd som alla ingår i resan. Kryssningen gör stopp på Jamaica, Mexico och Labadee, Haiti samt har tre avkopplande dagar till havs. Dessa dagar lär vi behöva för att hinna uppleva detta spektakulära fartyg, här finns allt från rutschkanor till robotbarer, Central park med levande växter & träd till Broadwaymusikalen Grease samt fantastiska matupplevelser.

Fort Lauderdale

Dag 1. 30 januari 2018. Flyg Göteborg– Miami
Flygresa till Miami. Vi flyger från Landvetter med Lufthansa och har endast ett byte i Frankfurt! Vid ankomsten väntar buss som tar oss till vårt hotell Best Western Oceanside Inn i Fort Lauderdale med härligt läge vid stranden. Fort Lauderdale ligger strax norr om Miami och bussresan tar ca 45 minuter. Efter incheckning kanske den som önskar hinner ta ett dopp i poolen innan en enkel kvällsmåltid på hotellet.

Dag 2. 31 januari 2018. Fort Lauderdale
Först på programmet står en tur med en kanalbåt som tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och ser många flotta villor där rika och berömda amerikaner bor. Eftermiddagen är fri för t.ex. sol och bad. På kvällen samlas vi för middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai.
Dag 3. 1 februari 2018. Utflykt till Everglades
Efter frukost ger vi oss iväg med buss och lokalguide för att besöka indianerna i träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 4. 2 februari 2018. Fort Lauderdale
Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Vi kan t.ex. rekommendera att besöka den populära loppmarknaden Swap Shop eller att göra ett besök i shopping- och nöjesdistriktet kring Las Olas Boulevard. I Fort Lauderdale med omnejd finns också många fina golfbanor och vår reseledare kan ge ytterligare tips. Eller varför inte besöka Sawgrass Mills – en av USA:s största outlets.

Dag 5. 3 februari 2018. Ombordstigning Harmony of the Seas
Harmony skepp

Dag Datum Anlöpningshamn Ankomst Avresa
1 3 feb Fort Lauderdale 16.30
2 4 feb Till Havs
3 5 feb Labadee, Haiti 08.00 16.30
4 6 feb Falmouth, Jamaica 10.00 19.00
5 7 feb Till havs
6 8 feb Cozumel, Mexiko 08.00 19.00
7 9 feb Till Havs
8 10 feb Fort Lauderdale 06.15

Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Caribbeans kryssningsfartyg, Harmony of the Seas och nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 8 dagar. När vi kommit ombord samlas vi för ett kort välkomstmöte och därefter finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans under kryssningen om ni önskar!

Dag 6–11. 4 – 9 februari 2018. Kryssning i Karibien
Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på karibiska öar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna, i Central Park med alla sina levande träd & växter eller i kasinot.
harmony Harmony_Of_The_Seas-4

Dag 12. 10 februari. Ankomst Miami – flyg till Göteborg.
På morgonen kommer vi till hamnen i Fort Lauderdale efter vår vecka till sjöss. Här väntar buss och en skandinavisktalande lokalguide som tar oss med till Miami för en stadsrundtur. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för lite shopping eller en lätt lunch. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag. Även på hemresan flyger vi med Lufthansa och byter flygplan i Frankfurt.

Dag 13. 11 februari. Ankomst Göteborg
Ankomst till Göteborg kl.13.10 efter en spännande och innehållsrik resa.

Datum: 30/1 2018 24.500:-
Ingår: Flygresa till Miami i ekonomiklass t/r med Air Berlin
4 övernattningar på hotell enligt ovan inkl. frukost
Transfer och program i Florida enligt program ovan
Kryssning 7 nätter, del i insideshytt, helpension, hamnskatter & dricks
Flygskatter och lokala skatter, f.n. ca SEK (ej klart)
Reseledare med under hela vistelsen i USA.
Tillägg: Utsideshytt
Enkelhytt/rum
ESTA – hjälp med visumansökan inkl. visumkostnad
Transfer Torp – Landvetter t/r
950:-
7200:-
250:-
Ring!
PASS: PASS måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst
Övrigt: Valutakurser per 2016-06-13. Vi reserverar oss för
valuta- och skatteförändringar.
FLYGTIDER:
30 jan Göteborg-Frankfurt 06:45-08.30
30 jan Frankfurt-Miami      10.20-14.45
10 feb Miami-Frankfurt      16:50-07:55+1
11 feb Frankfurt-Göteborg 11.30-13.10

Ingår ej:

Transporter, utfärder och måltider utöver nedan nämnda.
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring