Tre hav & Tre länder, 4 dgr

Sverige, Norge och Danmark – Nordsjön, Skagerack o Kattegatt, allt på en och samma resa!
Våra nordiska grannländer har mycket att erbjuda både till havs och på land och på den här resan besöker vi ett par riktiga godbitar. Vi får uppleva allt från naturupplevelser i Nationalparken Hardangervidda, historisk arkitektur på Bryggen i Bergen, vackra vyer till havs utmed de norska fjordlandskapen och avslutningsvis idylliska Skagen – med sitt sägenomspunna ljus, mysiga fiskeläger och Grenen där två av haven möts!

Dag 1: Oslo och Geilo
Vi startar med buss från Uddevalla på morgonkvisten och strax innan lunch når vi Norges vackra huvudstad, Oslo. Här ges tid att strosa på Karl-Johan kanske göra ett besök på Kungliga slottet, besöka Akers brygga och äta en god lunch på egen hand innan vi på eftermiddagen fortsätter vår färd mot Geilo och det vackra norska fjällandskapet. Vår första natt tillbringar vi på Vestilia Resort i Geilo där vi på kvällen äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Vackra vyer genom Hardangervidda och Bergen
Efter frukost beger vi oss västerut i det fascinerande norska naturlandskapet, utmed vägen gör vi stop för fika och njuter av den vackra utsikten som de norska fjällen har att erbjuda. Vi stannar bl. a till vid det mytomspunna vattenfallet, Vøringsfossen och vidgar våra vyer över Sysendammen. I den natursköna nationalparken Hardangervidda stannar vi på Hardanger Natursenter, för att se en fantastisk naturfilm från trakterna runt omkring, det ges även tid att på egen hand utforska museet eller äta lunch innan vi fortsätter vår resa mot Bergen. På eftermiddagen når vi Bergen och får checka in på vårt centrala hotell Orion, endast ett par kvarter från populära och pulserande Bryggen. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand, strosa på Bryggen, få kulinariska smakupplevelser på Fisketorget eller varför inte ta en tur med Fløibanen och njuta av utsikten över Bergen? På kvällen träffas vi åter på hotellet för att äta en gemensam middag.

Dag 3: Fjordlandskap och norska kusten
Vi får en lugn morgon och när frukosten är uppäten möter en lokalguide upp oss i hotellets reception för att ta oss med på en guidad rundtur i Bergen. Vi får se mer av Bergen både till fots och med buss och får veta mer om stadens spännande historia. Rundtur avslutas vid Fjordlines terminalen och det är nu dags att ”mönstra på” vårt kryssningsfartyg som ska ta oss ut på Nordsjön, via ett vackert fjordlandskap utmed den norska kusten.
Vi checkar in i våra hytter – alla med fönster o sängarna på golvet. Passa på att ta något gott att drick ute på soldäck eller ta en fika inne i cafeterian, hela fartyget har stora panoramafönster så var du än befinner dig går det att njuta av den vackra utsikten. På kvällen når vi Stavanger och kan njuta av solnedgången samtidigt som vi äter en god middagsbuffé ombord.

Dag 4. Sägenomspunna Skagen och hemresa över Skagerack & Kattegatt
På tidig morgonkvist äter vi en god frukostbuffé ombord innan vi kliver av vårt kryssningsfartyg i Hirtshals. Vi reser vidare med buss till sägenomspunna Skagen och börjar med ett besök vid Grenen om vädret tillåter.  Därefter fortsätter vi till Skagens centrum, här har vi någon timma på egen hand att strosa runt i den mysiga fiskebyn innan det är dags för lunch på Packhuset där vi får avnjuta en klassisk dansk rödspätta.
Mätta och belåtna är det dags att kliva ombord på bussen igen för att ta oss vidare till Stena Terminalen i Fredrikshamn för vidare färd med färjan över Kattegatt och Skagerrak. Ombord finns möjlighet till shopping i taxfreebutiken eller varför inte avsluta semestern ombord i Stena Danicas egen karibiska bar?
På tidig kväll når vi åter hamnen i Göteborg och fortsätter vår färd vidare mot Uddevalla och hemorten, berikade med många minnen, vackra vyer och naturskådespel i bagaget!

 

 

 

 

 

Avresa: 26/8
Pris: 7595:-

Ingår: Bussresa, hotell (del i dubbelrum) med frukost & middag inkl. kaffe i Geilo och Bergen, hytt med fönster o golvbädd ombord på Fjordline inkl. middagsbuffé samt frukostbuffé, lunch i Skagen, färja Fredrikshamn – Göteborg, guidningar enligt program samt reseledare med under hela resan.

Tillägg:
Enkelhytt/rum: 1950:-
Parkering vid Torp, Plantagen 160 :-

Det går att stiga på bussen i Håby, Grind, Tanum och Strömstad men avstigning är vid Torp

Resan körs vid minst 30 personer bokade

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden 

Boka nu