Skip to main content

Julmarknad Gdansk, 4dgr

Vad är mer stämningsfullt än en julmarknad, strålande julbelysning, rykande glühwein och mängder med olika kreationer av juldekorationer - att åka på julmarknad får verkligen julstämningen att infinna sig! Polen är välkänt för sina traditionsenliga julmarknader där man hittar mängder av polska godsaker, hantverk och inte minst njuter man av vackert julbelysta bodar och torg som utsmyckats. På vår 4 dgrs resa till Polen, Gdansk reser vi med buss och färja och bor centralt i Gdansk på promenadavstånd från den populära julmarknaden på Targ Węglowy i Gdansk.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Karlskrona & Stenas färja

  Vi reser från hemorten mot Karlskrona på förmiddagen och gör på vägen stop för fika eller lunch på egen hand. På tidig kväll når vi Karlskrona och kliver ombord på Stena Lines nyaste fartyg i flottan, Ebba, som ska ta oss över Östersjön till landet i öst, Polen. Vi får våra hytter direkt när vi kommer ombord, alla med sängar på golvet. Efter vi installerat oss i våra hytter äter vi ett gemensamt julbord ombord i restaurang Taste där även dryck ingår (öl/vin/lättdryck från tap-kran). Kvällen är därefter fri att tillbringa på egen hand - varför inte utforska utbudet i shopen eller vad sägs om att avsluta kvällen med en film i Movie loungen ombord?

 • Dag 2: Julmarknad i Gdansk

  Vi äter frukost ombord innan vi anlöper hamnen i Gdynia på morgonen. Utanför terminalen väntar vår  buss på oss för vidare färd mot Gdansk. Vi anländer till Gdansk på förmiddagen och åker direkt till Hotel Qubus  för att lämna våra väskor. Då vi har tidig ankomst är det inte säkert rummen är klara för incheckning men vi lämnar vårt bagage och har sen dagen fri att utnyttja som ni vill. Hotellet ligger centralt med promenadavstånd till det mesta. Hotellet har även ett gym, torrbastu och relaxrum för  den som vill koppla av lite extra.
  Gdansk är känt för sina mysiga kullerstensgator i gamla staden, världens största kyrka byggd av tegel och inte minst sin arkitektur som skiljer sig från övriga Polen.
  Den mest välbesökta julmarknaden ligger vid Targ Węglowy (ca 15 min proemnad från hotellet) men på tvärgator och på flera centrala platser finner man den ultimata julstämningen. Här kokas det  glühwein, bränns mandlar och serveras polska specialiteter som traditionella piroger med  kål med kött och svamp,  zurek -syrad rågsoppa och korv och dessutom mängder med sötsaker och karameller. Runt om i staden står även de julpyntade bodarna uppställda fyllda med hantverk och dekorationer att botanisera bland, julmusik spelas i högtalarna och på torget snurrar karusellen - allt för att alla ska komma i julstämning.
  På eftermiddagen får vi våra rum på hotell Qubus och kvällen är sedan fri att tillbringa på egen hand.

 • Dag 3: Vi reser mot Gdynia

  Vi äter frukost på hotellet och checkar ut från våra rum på förmiddagen. Väskorna kan vi lämna i bussen och lite ytterligare tid ges till att utforska Gdansk .
  På eftermiddagen reser vi mot Sopot eller Gdynia där vi stannar till för ett kort besök i staden, varför inte passa på att göra lite shopping innan vi reser mot färjan?
  Vi checkar in på Stena Lines Spirit under kvällen och får direkt tillgång till våra hytter. Kvällen ombord tillbringas på egen hand.

 • Dag 4: Mot hemorten

  Tidig frukost ombord och vid 08:00 är vi åter på svensk mark igen. Vi påbörjar resan tillbaka mot hemorten och stannar under färden för fika/lunch på egen hand. Under sen eftermiddag når vi åter hemorten igen

Karta

Kontakta oss