Solsemester på Mallorca – Magaluf, 8 dgr

Förläng sommaren och följ med oss till Medelhavet och solskens-ön Mallorca, njut av salta bad, goda tapas, ljumma kvällar och trevliga utflykter.
Vi bor i den lilla charmiga badorten Magaluf, som på hösten är en fridfull oas för semesterfirare. Vårt hotell ligger på bekvämt promenadavstånd från den vita sandstranden Playa de Magaluf, med en lång strandpromenad fylld av trevliga restauranger och butiker.
Under veckan finns möjlighet att följa med på flera olika utflykter. Vi åker bl. a till Mallorcas trendiga huvudstad Palma, där vi besöker den pampiga katedralen La Seu och gör en rundvandring i de charmiga kvarteren runt gamla stan. En av dagarna finns även möjlighet att följa med  på  till de små pittoreska byarna Valldemossa och Soller. Dessutom gör vi  en utflykt till marknaden i den lilla staden Inca och besöker även en av öns lokala vingårdar för en vinprovning.

MAgaluf

Dag 1. Hemorten – Magaluf
Vi startar resan från Torp, Plantagen, vid lunchtid och reser med buss till Landvetter. Från Landvetter flyger vi direkt med SAS, till Palma. Vi landar på kvällskvisten och utanför flygplatsen väntar en buss som tar oss vidare till Magaluf och vårt hotell Sol Guandalupe. När vi checkat in på våra rum äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Upptäck Magaluf
Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Varför inte börja första dagen med att utforska Magaluf på egen hand, här finns allt från traditionella turistattraktioner som bananbåtar och piratshower, men ger man sig ut på en liten promenad utanför stadens kärna finns mycket natur och sevärda platser att besöka. Er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området.
På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 3. Utflykt till pittoreska  Valldemossa och Soller
För den som vill finns idag möjlighet att följa med på en utflykt till de små pittoreska byarna Valldemossa och Sollar. Vi börjar med ett besök i bergsbyn Valldemossa, här gör vi en rundvandring och insuper atmosfären på de smala och slingriga stengatorna som är kantade av hus byggda i ljus sten och grönskande vackra träd och blommor. Vi gör även ett besök vid klostret La Cartuja som byggdes på 1200-talet (entré till klostret ingår ej i utflykten). Dagen fortsätter sedan vidare till Port de Soller, en underbar liten fiskeby som är en favorit hos många svenskar. I den hästskoformade viken ryms en livlig hamn, en fantastisk strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer och längst in finns en fin sandstrand – allt inramat av bergskedjan Tramuntanas höga berg. Här får ni tid att strosa omkring på egen hand och kanske avnjuta en lunch på någon av ortens mysiga restauranger. På eftermiddagen tar vi oss vidare till orten Soller, vi reser gemensamt med den  gamla spårvagnen som går regelbundet fram och tillbaka mellan orterna. Soller är även det en liten ort som ligger i en lummig dal omringad av apelsin- och olivodlingar strax utanför Palma. Här avslutar vi vår dagsutflykt med ett besök i den botaniska trädgården Alfabia. Reseledare är med på utflykten.
På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 4. Utflykt till Palma
Idag finns möjlighet att följa med på en halvdagsutflykt till den pulserade staden Palma – Mallorcas huvudstad. Här möter en lokalguide upp oss och tar oss runt i den charmiga gamla stan med sin vackra arkitektur. Vi gör även ett besök i den pampiga katedralen Le Seu som är ett av Palmas största turistmål. Det ges även god tid för lunch och möjlighet att strosa runt i den vackra Palma på egen hand. Reseledare finns med under hela dagen.
På sen eftermiddagen vänder vi åter till Magaluf och på kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 5. Sol & bad i Magaluf!
Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Utforska Magaluf på egen hand, er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Utflykt till Inca och vinprovning hos en lokal vinproducent
Idag finns möjlighet att följa med på en halvdagsutflykt till en av Mallorcas äldsta veckomarknader i staden Inca. Varje torsdag öppnar Mallorcas största veckomarknad upp här i byn Inca, då fylls stadens gator och torg med försäljare och marknadsstånd som säljer frukt, grönsaker, oliver, olivoljor, smycken, souvenirer, hushållsartiklar, läder och mycket, mycket mer. Efter att vi strosat runt och fyndat på marknaden tar vi oss vidare med buss till en närliggande vingård. Vi får en rundtur på gården och avslutar  sedan vårt besök med en vinprovning.  Reseledare finns med på utflykten.
På eftermiddagen vänder vi åter mot Magaluf och på kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 7. Magaluf
Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Utforska Magaluf på egen hand, er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Magaluf – Hemorten
Efter frukost packar vi ihop och checkar ut från våra rum. Under dagen kan vi lämna vårat bagage i hotellets bagagerum och givetvis utnyttja poolområdet och hotellets faciliteter. På eftermiddagen väntar bussen för att ta oss tillbaka till Palma och flygplatsen igen. Vi flyger direkt från Palma till Landvetter där vår transferbuss står framkörd för att ta oss tillbaka till Torp och Uddevalla igen. Berikade med många minnen i bagaget anländer vi till Uddevalla igen strax efter midnatt!

Flygtider med SAS
Utresa: 2/10
GOT – PMI  16:30 – 19:40
Hemresa: 9/10
PMI – GOT   20:30-23:45

Datum 2/10 10995:-
Ingår Transport från Torp till Landvetter t/r, direktflyg t/r, 7 nätter på hotell med frukost och middag,  samt svensk reseledare.
Tillägg Enkelrum
Utflykt till Valldemossa & Soller
Utflykt till Palma
Utflykt till marknaden i Inca med vinprovning
Parkering Torp – Plantagen
2500:-
525:-
525:-
525:-
240:-


Utflykterna genomförs vid minimum 20 personer bokade.

Vi reserverar oss för valutajustering och förändring i program pga. oförutsedd händelseutveckling!

Boka nu