Skip to main content

Normandie 5 dgr

I vår erbjuder vi ett nytt spännande resmål i vårt program - historiska Normandie!
En resa där vi besöker vi de mest historiska platserna i området och bor under hela  vistelsen i den färgstarka och pittoreska staden Honfleur. Vi har under två dagar med oss en lokalguide som visar och berättar om de mest intressanta platserna i Normandie och vi hinner även med en ost- och calvadosprovning, ett besök vid de vackra trädgårdarna Fondation Claude Monet och givetvis ett besök på D. DAY museum . För att få så mycket tid som möjligt i Normandie flyger vi direkt  från Göteborg till Paris och reser sedan vidare till Normandie med buss. Under hela resan har vi med oss en svensktalande reseledare.  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. 22/4: Utresa och besök på Fondation Claude Monet

  På tidig morgon reser vi med transferbuss från Torp till Landvetter, eller om man väljer att själv ta sig till flygplatsen där reseledare möter upp. Vi reser med direktflyg från Göteborg till Paris och efter att vi fått våra väskor går vi gemensamt ut till vår transferbuss som kommer vara med oss resten av resan.
  Vårt första besöksmål blir på Fondation Claude Monet, ett av Normandies största besöksmål. Vi får besöka huset som den berömda konstnären levde i samt se hans fantastiska trädgård som under våren är en ren färgpalett av växter och blommor i konstnärlig harmoni.
  Efter besöket reser vi den sista biten till vårt hotell Ibis Styles Honfleur Centre Historique.
  Vi får våra rum och kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

 • Dag 2. 23/4: Lokalguide i Normandie och Les Jardins d´Etretat

  Vi börjar dagen med frukost och möter därefter upp vår lokalguide som ska ta oss med på en spännande dag i Normandie. Vi besöker historiska platser och får höra berättelser om händelser som utspelats i området. Under dagen besöker vi även de vackra trädgårdarna Jardins d Etretat som ligger belägget på klipporna i Côte d'Albâtre och räknas som ett av Normandies underverk.
  Trädgården ligger belägen på en klippavsats och det går endast att ta sig upp på klippan till fots eller med ett turisttåg. Ni väljer själva om ni vill promenera de ca 10 minuterna upp för klippan eller ta turisttåget upp till självkostnadspris.
  Kvällen tillbringas på egen hand.

 • Dag 3. 24/4: Calvados och ostprovning

  Idag finns möjlighet att upptäcka Honfleur på egen hand. Denna pittoreska stad med liten hamn och ett stort konstutbud. Här finns även goda möjligheter för shopping eller bara ta en avkopplande stund med något gott på tallriken och i glaset.
  Idag gör vi även en utflykt till Christian Drouin Calvados, för en provning av traditionella franska ostar och givetvis den ädla drycken Calvados samt andra drycker från trakten av äpplen och päron.

 • Dag 4. 25/4: Lokalguide Normandie och D. Day museum

  Vi fortsätter idag att åka runt i Normandie med en lokalguide. Under dagen blir det besök i Arromanches och D. Day museum. Givetvis besöker vi den amerikanska militärkyrkogården och minnesmärket under någon av dagarna vi har med lokalguide.
  Kvällen är fri att tillbringa på egen hand.

 • Dag 5. 26/4: Paris och hemresa

  Efter frukost påbörjar vi vår resa mot Paris med buss. Framme i Paris möter en lokalguide upp oss och tar oss med på en rundtur i staden.
  Efter rundturen reser vi vidare mot flygplatsen för att ta direktflyget tillbaka till Göteborg igen. Några säger vi hejdå till på Landvetter och för de som bokad transfer väntar bussen utan flygplatsen för att ta oss den sista biten tillbaka till hemorten igen.

 • Flygtider: KLM

  Utresa 22/4 GOT - CDG 06:40-08:55
  Hemresa 26/4 CDG - GOT 21:30 - 23:35

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Plantagen 03:00
Ljungskile Järnvägsstation 03:10
Stenungssund Spekeröd 03:30
Kungälv Eriksdal hlp D 03:45
Landvetter Flygplats 04:40

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 5dgr Inhägnad parkering vid Torp Köpcentrum, bakom Plantagen.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.
  Pris: 250:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 2 300:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/4Se informationNormandie 5 dgMer än 812 995:-BokaMer information

Hotell

Ibis Styles Honfleur Centre Historique
Ibis Styles Honfleur Centre Historique är ett färgstarkt hotell som ligger i hjärtat av Honfleur. Precis som staden är hotellet konstnärligt präglat och har tagit in konsten i både rum och allmänutrym...
Resekalender
4/12Kielkryssning, 3dgrfrån 1 695:-
8/12Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
8/12Stockholmsweekend från 2 795:-
11/12Kielkryssning, 3dgrfrån 1 695:-
15/12Kielkryssning Fredag, 3dgrfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla