Champagne med Marianne och Claes ( Viura)
Följ med Marianne och Claes på en fantastisk resa i distriktet Champagne!
Resan genoförs av Viura med Claes Hardebäck (champagne-expert) och Marianne Jonsson (sommelier) som är med som reseledare för resan.
Resan börjar i Reims och under dagarna i Champagne genomförs dagsturerer till olika vinmakare och champagnehus, där ni får rundvandringar och göra provsmakningar. Under veckan blir det även besök på genuina franska restauranger och avslutningsvis blir det middag på Le Grand Cerf i Montchenot som har en stjärna i Guide Michelin.
Dagsprogram
Dag 1.: Vi träffas i Reims
Vi träffas vid TGV-stationen Champagne-Ardenne kl. 12.00 där vi möter upp med bussen.
Därefter åker vi söderut till Cote de Blancs till Cramant där vi tar paus och äter lite picnic-mat, bekantar oss med gruppen och dricker lite champagne.
Efter en kort busstur gör vi vårt första champagnebesök hos en odlare i Le Mesnil s/Oger där vi träffar vinmakaren Vincent Bauchet som visar oss runt och låter oss prova deras champagner.
Efter besöket åker vi tillbaka till Reims och checkar in på Hotel Les Arcades, mitt i centrum. Här skall vi stanna i 4 nätter. Lite tid för vila då många varit uppe tidigt.
Vid 20 går vi en kort promenad till restaurang Le Continental där vi äter middag.Dag 2 .: Rundturer och champagneprovningar
Efter frukost hämtas vi av bussen för att åka till Villers-Marmery i Montagne de Reims.
Vi besöker A. Margaine där Arnaud och dottern Mathilde tar emot oss och låter oss prova deras viner som tvärt emot grannbyarna inte är fokuserad på Pinot Noir utan Chardonnay!
Efter besöket åker vi till Bouzy där vi äter lunch på restaurang Le Bec Fin.
Efter lunch åker vi en kort bit till vinodlarfamiljen Tornay-Hutasse, provar och kanske handlar lite..
Vi åker sedan tillbaka till hotellet. Vid 19.30 äter vi middag på en restaurang i närheten.Dag 3.: Rundturer och champagneprovningar
Efter frukost åker vi västerut till Chamuzy i Marnedalen.
Där besöker vi odlaren Salmon och tas emot av Alexandre Salmon.
De är specialister på Meunier och gör bl a Special Club. Vi beser källarna, och provar vinerna. Alexandre är en entusiastisk ballongflygare vilket också syns på deras etiketter.
Därefter åker vi österut till den lilla byn Villedommange, där vi skall äta lunch på den lilla bykrogen Coq et Vins.
Efter lunchen åker vi till grannbyn Sacy där vi skall träffa Frederique Poret.Duménil. Hon skall visa oss anläggningen och låta oss prova vinerna.
Vi åker sedan tillbaka till hotellet i Reims.
En kort vila innan vi äter middag på Le Grand Café – ett klassiskt brasseri.Dag 4.: Mat och champagne i kombination
Efter frukost finns det tid för en liten promenad under tiden som reseledarna förbereder en aktivitet på hotellet.
Vid 10.30 samlas vi på hotellet för att ha en specialprovning med champagne och mat. Vi kommer att prova ett antal olika champagner och matcha dem med olika små smakportioner.
Efter provningen är eftermiddagen fri att utforska Reims, kanske bese katedralen eller bara gå runt på stan…
På kvällen avslutar vi vår gastronomiska resa med att ta bussen till enstjärniga Le Grand Cerf i Montchenot, där vi skall äta middag. Sedan kör bussen oss tillbaka.Dag 5.: Hemresa
Efter frukost i skiljs vi åt. Promenad på 300 m till järnvägsstationen och vidare med TGV-tåg från Champagne Ardennes för de som ska flyga hemåt.
Resan startar och börjar i Reims. Vi på Columbusresor hjälper er gärna att boka flyg el annan transport för resa dit och hem.
Avresetider
Plats | På- och avstigning | Avresa |
---|---|---|
Reims | 00:00 |
Karta
Tillval och tillägg
Rumsval och övrigt
- DR - Dubbelrum 0:-
- ER - Enkelrum 2 500:-
Avresa | Avreseort | Destination | Lediga platser | Från pris | |
---|---|---|---|---|---|
30/9 | Se information | Champagne med Marianne och Claes | Mer än 8 | 19 500:- | BokaMer information |