Skip to main content

Vår på Madeira & i Lissabon, 8 dgr

Vad kan ge mer vårkänslor än ett färgsprakande Madeira och ljumma dagar i Portugals pulserande huvudstad Lissabon?
Följer ni med oss på vår kombinerade resa till Lissabon och Madeira får ni möjlighet att uppleva detta våren 2024. 
Vi reser med direktflyg från Oslo till Lissabon där vi tillbringar två nätter och hinner med att upptäcka staden på egen hand samt en guidad rundtur. Därefter beger vi oss vidare med flyg till blomsterön, Madeira. Här bor vi i Funchal och beger oss ut på flertalet utflykter med lokalguide för att uppleva denna fascinerande ö med en magisk natur. 
 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Gardemoen till Lissabon

  Vi reser från hemorten mot Oslo och Gardemoen vid lunchtid. På kvällen avgår vår direktflight till Lissabon. På sen kväll checkar vi in på vårt hotell Vila Gale Opera.

 • Dag 2.: Lissabon

  Vi äter frukost på hotellet och dagen är sedan fri att tillbringa på egen hand i Lissabon. Besök de konstnärliga området Belem, ta en tur med spårvagn 28 som visar upp stor del av Lissabon, promenera i Alfama den äldsta delen av Lissabon med mängder av kakelbekläda hus eller koppla av på en restaurang i centrum o lyssna till Fadomusik som ljuder genom staden.

 • Dag 3.: Guidad tur i Lissabon och vidare fär mot Madeira

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell i Lissabon och möter upp vår lokalguide som ska ta oss på en rundtur i staden. Vi beger oss efter stadsrundturen vidare till flygplatsen för vidare färd mot Madeira.
  Vi landar på Madeira på kvällskvisten och reser till vårt hotell i Funchal där vi checkar in på våra rum och äter därefter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4.: Madeira men Funchal och Monte

  Idag tillbringar vi delar av dagen tillsammans med en lokalguide som tar oss runt i Funchal och Monte. Resten av dagen är till eget förfogande innan vi på kvällen träffas åter för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5.: Santana

  Idag beger vi oss i väg på en utflykt till de östra delarna av Madeira. Vi besöker bl.a Madeiras högsta punkt Pico do Arieiro och den lilla mysiga byn Santana med sina speciella hus. Utflykten innehåller även en lunch. En engelsktalande lokalguide är med oss hela dagen.
  På sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet och kvällen är fri för egna aktiviteter

 • Dag 6.: Eira do Serrado o Nunnornas dal

  Vi fortsätter att utforska denna fantastiska ö och besöker idag bl. a utsiktsplatsen Eira do Serrado där vi får en fantastisk vy utöver Nunnornas dal. Givetvis åker vi även ner och gör ett besök i denna pittoreska by som har en gidigen historia. Lokalguide är med oss under dagen.
  Vi vänder tillbaka till hotellet på eftermiddagen och kvällen är fri att tillbringa på egen hand.

 • Dag 7: Levadvandring och Avskedsmiddag

  Idag är det dags för en för många den stora höjdpunkten på resan, levadvandring. En lokalguide tar oss runt på en 5,5 km lång levadvandring där vi får njuta av utsikt, berättelser och vackra växter och miljöer. På kvällen reser vi till en restaurang i Funchal där vi äter en gemensam 3-rättersmiddag inkl. dryck och får va med om en traditionell Folkloreshow.

 • Dag 8.: Hemresa

  En tidig morgon väntar för att bege sig till flygplatsen Vi reser hemåt igen med morgonflyget till Lissabon. Vid lunchtid reser vi sedan vidare direkt från Lissabon till Oslo där vår transferbuss väntar för att ta oss den sista biten tillbaka mot hemorten.

 • Flygtider utresa till Lissabon: 9/4

  OSL-LIS 18:45 - 22:00

 • Flygtider till Madeira: 11/4

  LIS-FNC 16:50 - 18:35

 • Flygtider hemresa Oslo: 15/4

  FNC-LIS 06:00 - 07:40
  LIS-OSl 12:50-17:50

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Hotel Vila Galé Opera
Hotell Vila Galé Ópera ligger precis vid floden Tejo och bredvid Lissabons kongresscenter och Docas fritidsfaciliteter. På bara några minuter når du det monumentala området Belém och den portugisiska...

Övernattning dag 3 - 8

Four Views Baia
Hotel Four Views Baia ligger i Estrada Monumental, i Lido-området, en mycket populär turistort, och ligger bara 2 km från Funchals centrum. Lido har många restauranger, barer, kaféer, stormarknader o...
Kontakta oss