Kristina från Duvemåla – Dalhalla, 3 dgr 2022

Äntligen sätts den upp igen!
Omtyckta och fantastiska musikalen, Kristina Från Duvemåla kommer under ett par enstaka tillfällen under 2022 att sättas upp i mäktiga Dalhalla. Vi har fått biljetter till föreställningen 13 augusti och kombinerar föreställningen med ett par härliga dagar i ljuvliga Dalarna.

Dag 1.
Vi reser med buss från Uddevalla på morgonkvisten och under färden gör vi stopp för lunch och fika på egen hand. Vi når på eftermiddagen Borlänge och Best Western Gustaf Wasa hotell där vi ska bo de närmaste två nätterna. Hotellet ligger mitt i centrum och har närhet till allt från butiker, sevärdheter och promenadstråk. På hotellet finns även en relaxavdelning och gym som får utnyttjas av hotellets gäster. Ni hinner med lite egna aktiviteter på eftermiddagen innan det är dags för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2.
Det blir en lugn morgon  med frukost på hotellet och efter lite egen tid gör vi oss redo för avfärd mot Mora och därefter kvällens föreställning i Dalhalla. Vi reser med buss och vårt första stop för dagen blir i Nusnäs och våra välkända Dalahästar. Vi gör ett stopp i butiken och möjlighet finns även att fika här. Vi fortsätter sedan färden till Mora där tid ges att upptäcka staden på egen hand eller om man så vill följa med reseledaren på en liten rundtur i staden. I Mora finns möjlighet att både besöka Zorngården och  Zornmuseet eller varför inte göra ett besök på Vasaloppsmuseet och fota sig själv i målgången.
På eftermiddagen lämnar vi Mora och beger oss mot Rättvik där vi gör stop på Eld och Rök för att äta en grillbuffé innan vi fortsätter mot Dalhalla och föreställningen av Kristina från Duvemåla.
När föreställningen är slut kliver ombord på bussen igen och reser tillbaka till vårt hotell i Borlänge.

Dag 3.
Efter en sen kväll igår tar vi lite sovmorgon på hotellet eller kan sträcka ut oss lite efter frukost. Vi lämnar hotellet på sen förmiddag och reser tillbaka mot hemorten. Vi gör under dagen stop för fika och lunch utmed vägen och på kvällen når vi åter hemorten igen.

Datum: 12/8 2022
Pris: 3895 :
Ingår: Bussresa, del i dubbelrum/enkelrum på Best Western Gustaf Wasa hotell i Borlänge, frukost och 2-rätters middag på ankomstdag, grillbuffé innan föreställningen och biljett till föreställningen Kristina från Duvemåla (sektion röd).

Tillägg:
Parkering vid Plantagen: 120 :-
Enkelrumstillägg: 700 :-

Om föreställningen!

Det är den drygt tre timmar långa konsertversionen av Sveriges kanske mest älskade musikal som kommer att spelas på Dalhalla nästa sommar. I huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar ser vi Viktoria Tocca och John Martin Bengtsson. Robert gestaltas av Martin Redhe Nord, Ulrika av Evelyn Jons och Fina-Kajsa/berättaren av Marianne Mörck. För musiken svarar Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av Anders Eljas.

Musiken i “Kristina från Duvemåla” är tidlös och berör på djupet – en episk berättelse baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarepos med musik av Benny Andersson och text av Björn Ulvaeus: bland annat låg “Guldet blev till sand” 110 veckor på Svensktoppen i slutet av 90-talet och “Du måste finnas” har tolkats av både Susan Boyle, brittiska musikalstjärnan Kerry Ellis och Newkid.

Övriga huvudroller som är besatta är Karl Oskar, Robert och Ulrika som spelas av John Martin Bengtsson, Martin Redhe Nord respektive Evelyn Jons, alla tre musikalartister ur det svenska toppskiktet med otaliga huvudroller i bagaget. Fina-Kajsa/berättaren gestaltas av legendaren Marianne Mörck som gjorde samma roll i uruppsättningen av “Kristina från Duvemåla” i Malmö. Unga stjärnskottet Ängla Sigfridsson spelar Elin, Ulrikas dotter. Föreställningen som sätts upp på Dalhalla är den drygt tre timmar långa konsertversionen av Kristina Duvemåla där handlingen förs framåt av berättaren.

Boka nu