Cabaret – Göteborgs Operan 2021

Under vintern/våren 2021 sätts en av världens mest spelade musikaler upp på Göteborgs Operans stora scen. Uppsättning av Cabaret är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Det ömsinta kammarspelet överförs till Stora scenen för den största uppsättningen någonsin av musikalen. Med stora shownummer och medryckande musik förenas en politisk berättelse med gripande människoöden i en färgstark dygnet runt-stad där livet ständigt pågår

Willkommen, bienvenue, welcome! Den som en gång vågat sig in på nattklubben Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under Konferencierens vakande öga är nattklubben i Berlin en fristad där nöjeslystna existenser lever ut sina njutningsfulla drömmar.Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.  Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan.
Cabaret hade urpremiär på Broadway i New York 1966 och är baserad på Christopher Isherwoods självbiografiska bok ”Farväl till Berlin” (1939). Den är en av världens mest spelade musikaler, mångfaldigt prisbelönt. Den filmatiserades 1972 med Liza Minelli som belönades med en Oscar för rollen som Sally Bowles.När mörkret närmar sig är det vi som måste lysa. Musikal i två akter av John Kander (f. 1927). Sångtexter Fred Ebb.
Manus Joe Masteroff baserad på pjäsen av John van Druten och berättelser av Christopher Isherwood.
Sjungs på svenska och textas på svenska och engelska. Svensk översättning Rikard Bergqvist.

Vi har biljetter till matinéföreställningen lördagen 30/1 2021 kl. 15:00. Efter föreställningen åker  vi till Golden Days för att äta en gemensam middag innan vi vänder tillbaka till hemorten igen.

Datum: 30/1 2021
Pris: 1495:-
Ingår: Bussresa, showbiljett och middag på Golden Days efter föreställningen.

Tillägg:
Påstigning Kungshamn/Smögen/Hunnebo/Håby: 100 kr
Parkering vid Torp: 30 kr

Boka nu