Nordkap med flyg, 5dgr

När solen står som högst på himmeln och blommorna blommar som bäst, då reser vi till Nordkap. Fem dagar tillbringar vi på den nordligast delen av det norska fastlandet och får njuta av det speciella arktiska midnattsljuset, se fantastisk naturen och besöka Världsarvet vid Alta museet, som avslutning på resan gör vi även ett besök i vackra Tromsö. Följ med oss norr ut och se midnattssolens vackra skådespel!

Dag 1.
Vi åker buss från Torp till Gardemoen där vi reser direkt med SAS från Oslo till Alta och kommer fram på tidig eftermiddag. Vi startar resan med ett besök på Alta museum, ett världsarv för bergkonst. Här besöker vi de gamla hällristningarna som finns med på Unsescos världsarvslista och det ges även gott om tid att titta på den berömda stenhuggsutställningen. Därefter  reser vi  vidare och checkar in på vårt första hotell, Thon Hotell Alta.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2.
Efter frukost på hotellet finns lite tid att upptäcka Alta på egen hand innan vi checkar ut och beger oss vidare på vår resa norr ut mot Nordkap. Vi reser med buss genom det vackra norska naturlandskapet och gör stop för lunch under färden. På sen eftermiddag når vi vårt mål, Honningsvåg och vårt hotel Scandic Nordkapp. Här checkar vi in och äter en gemensam middag innan vi på sen kväll beger oss vidare för att få uppleva midnattssolens vackra skådespel. Vår buss tar oss upp till den nordligaste spetsen och Norkappshallen där vi ska tillbringa kvällen. Vi börjar med att se en film och tid finns att besöka de olika utställningarna. Vi tar sedan en promenad ut till den berömda Nordkapsplatån som sträcker sig ut 307 meter över havet. Här njuter vi av den vackra midnattssolens sken innan vi vänder åter till vårt hotell i den ljusa sommarnatten.

Dag 3.
Även om det blev en sen natt beger vi oss på morgonkvisten vidare på vår resa genom Nordnorge. Under dagen finns gott om för tid för lite vila under färden genom det vackra landskapet söderut. Vi reser med buss och kan njuta av vackra och natursköna vyerna genom bussfönstret. Under resan gör vi stop längs vägen för fika och lunch. Vi når inte riktigt fram till Tromsö idag utan vårt mål för kvällen är Reisafjord hotell, belägget i den lilla kustorten Sørkjosen. Här tillbringar vi natten och äter på kvällen en gemensam middag på hotellet.

Dag 4.
När frukosten är intagen reser vi vidare  den sista biten till Tromsö. Vi reser med buss, men över Lyngenfjorden och Ullsfjorden tar vi hjälp av en bilfärja. På tidig eftermiddag når vi Tromsö där en lokalguide väntar på oss för att ta oss med på en stadsrundtur i staden. Guidningen är framförallt till fots så glöm inte packa ner promenadvänliga skor. Efter den guidade rundturen checkar vi in på Quality Hotel Saga, beläget centralt i Tromsö, precis intill stadens Domkyrka. Innan kvällens gemensamma middag på hotellet finns tid att utforska Tromsö å egen hand.

Dag 5.
Idag finns tid för lite sovmorgon, eller varför inte göra ett besök vid Polarmuseet innan vi på eftermiddagen åker till flygplatsen i Tromsö. Vi reser med direktflyg från Tromsö till Oslo och når på tidig kväll flygplatsen i Oslo igen. Berikade med (förhoppningsvis) några extra soltimmar, vackra minnen och naturupplevelser säger vi tack och hej för den här gången!

 

Pris: 13 995 kr
Datum: 26/6

Ingår: Transfer Torp -Gardemoen t/r, flyg t/r,  bussresa i Norge, del i dubbelrum inkl. frukost och middag, entré till Alta museet och Nordkapphallen med filmvisning och certifikat, guidade rundtur enligt program samt reseledare med under hela resan.

Tillägg:
Enkelrumstillägg  2 300 kr
Parkering Torp 150 kr

Boka nu