Sensommarweekend i Helsingfors, 4 dgr

Upplev sensommaren i  Helsingfors, en livfull kuststad omgiven av vackra öar och stora gröna parker. Här finns god mat, shopping och ett stort och rikt kulturliv att utforska!
För den som vill förgylla resan med en show, musikal el teater  kan vi även hjälpa till med biljetter!

helsingfors1

Dag 1. Mot Stockholm
Ni reser bekvämt med buss från hemorten till Stockholm där ni på eftermiddagen kliver ombord på Tallink Siljas fartyg ,Silja Serenade, som tar er vidare över Östersjön – färjan avgår från Värtahamnen kl. 16:45. Kvällen tillbringar ni ombord och möjlighet finns att koppla av och njuta av god mat, dryck, shopping och underhållning innan ni sover gott i era hytter. Passa på att boka upp en middagsbuffé för kvällen!

Dag 2. Upptäck Helsingfors 
Efter frukost anländer ni till hamnen i Helsingfors och på promenadavstånd från terminalen ligger ert hotell, Sokos Hotel Presidentti. Ni väljer själva när ni vill checka in på hotellet, rummen är garanterade från kl. 15:00 men det finns möjlighet att placera bagaget i hotellets bagagerum under dagen. Nu har ni dagen för er!
Promenera och upptäck staden till fots, eller varför inte börja besöket med att boka en stadsrundtur och få se den historiska staden från bussfönstret?
Strosa runt på gatorna i denna naturnära kuststad, besök något av stadens intressanta museum och njut av god mat på någon av Helsingfors trevliga restauranger och caféer, här finns mycket att upptäcka!

Dag 3. Helsingfors – Stockholm
I lugn och ro äter ni frukost på hotellet och har sedan dagen för er i Helsingfors, färjan avgår inte förrän kl. 17:00  (finsk tid).
Helsingfors erbjuder mycket att både se och göra! Vad sägs om olika museum, som bland annat Finlands Nationalmuseum, Amos Rex Konstmuseum, Helsingfors Konsthall, Designmuseet el. Mannerheim-museet.
För den historieintresserade finns en 15-minuters färjetur ut till Sveaborgs Sjöfästning. Det speciella med fästningen är att tre olika länder har satt sin prägel på den – Finland, Sverige och Ryssland har alla varit innehavare utav fästningen och sett till så att den ser ut som den gör idag.
För de mer shoppingsugna rekommenderar vi Gamla Saluhallen, den ligger precis vid färjeterminalen, eller ett besök i Stockmann som är Helsingfors största varuhus. För er som inte vill gå in i ett köpcentrum så finns det gott om fantastiska butiker längs gatorna.
Efter en fullspäckad förmiddag kan det ju vara gott med en bit mat eller en fika för att fylla på energiförrådet. Som sig bör i en storstad så finns det gott om alternativ oavsett vad för typ av mat ni är sugna på. Testa gärna någon utav restaurangerna i hamnen!
För den som bara vill spatsera runt och njuta av dagen finns det många fina parker att besöka.
Som i alla storstäder kan det ju vara lite avstånd mellan sevärdheterna, det fantastiska med Helsingfors är att de har bland den bästa kollektivtrafiken i världen, vilket gör att det är enkelt och smidigt att ta sig runt i staden.
På eftermiddagen checkar ni in på terminalen och kliver ombord på Silja Symphony som lämnar Helsingfors igen kl.17.00. Kvällen ombord tillbringas på egen hand!

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Njut av morgonen medan ni sakta glider genom Stockholms skärgård, när frukosten är uppäten når ni strax hamnen i Stockholm. Vid terminalen väntar åter bussen som ska ta er vidare hem till hemorten och på  kvällskvisten når ni åter hemorten igen, berikade med många minnen och upplevelser i bagaget.

Datum 12/8 2495:-
Ingår Bussresa, del i hytt i vald kategori samt samt frukost t/r. Del i dubbelrum på  Sokos Hotel Presidentti inkl frukost.
Tillägg Utsideshytt
Inhägnad Parkering vid Torp
Stadsrundtur
Middagsbuffé på färjan
220:-
160:-
Ring!
429:-
Påstigning Strömstad, Tanum, Grind,Håby, Torp (Plantagen), Uddevalla (Bohusläns museum), Trollhättan, Vänersborg, Grästorp, Lidköping, Mariestad
Boka nu