Sensommarweekend i Tallinn 4 dgr

Följ med oss på en långweekend till den historiska Hansastaden Tallinn!
I Tallinn 
lägger fartyget till nästan mitt i centrum och vårt hotell ligger på promenadavstånd från både terminalen och Tallinns historiska stadskärna. Promenera och upptäck staden till fots eller boka en stadsrundtur som tar er runt i stadens centrum. Här finns många charmiga små gränder att upptäcka, historiska platser att besöka, trevliga restauranger och caféer att koppla av på och bra möjligheter till shopping!

Tallinn

 

Dag 1. Mot Stockholm
Ni reser bekvämt med buss från hemorten till Stockholm där ni på eftermiddagen kliver ombord på Tallink Siljas fartyg, Victoria I som tar er vidare över Östersjön – färjan avgår från Värtahamnen kl. 17:30 . Ombord kan ni koppla av och njuta av god mat, dryck, shopping och underhållning innan ni sover gott i era hytter. Passa på att boka upp en middagsbuffé för kvällen!

Dag 2. Upptäck Tallinn 
Efter frukost ombord anländer ni till Tallinns hamn kl. 10:15. På promenadavstånd från terminalen ligger ert hotell Tallink Spa & Conference Hotel – rummen är garanterade från kl. 15:00 men möjlighet finns att placera bagaget i hotellets bagagerum under dagen. Dagen är fri att tillbringa på egen hand!
Promenera på egen hand och upptäck staden till fots, eller varför inte  boka en stadsrundtur och få se den historiska Hansastaden från bussfönstret?
Strosa i de charmiga gränderna i gamla stan, besök något av stadens intressanta museum och njut av god mat på någon av Tallinns trevliga restauranger, här finns mycket att upptäcka!!
Missa inte heller ett besök på hotellets spaavdelning, Aqua Spa, här finns bastu, ångbad, en större pool, barnpool, jacuzzis, utomhuspool och poolbar. För den som vill unna sig det lite extra lyx finns även möjlighet att boka in en behandling eller varför inte en avkopplande massage?

Dag 3. Tallinn – Stockholm 
I lugn och ro äter ni frukost på hotellet och har sedan dagen för er i Tallinn – färjan avgår inte förrän kl. 18:00.
Missa inte att besöka Gamla Stan endast en kort promenad från hotellet och hamnen. Här hittar ni många fina byggnader med mycket anrik historia från 1100-talet och framåt. Här finns
bland annat, Fat Margaret Tower där Estlands maritimmuseum är beläget. I utkanten av Gamla Stan finns även ett KGB-museum som är väl värt ett besök.
I hamnområdet intill terminalen kan vi rekommendera ett besök på Tallinns Sjöflygmuseum och Patarei Prison, här var det först en marinbas innan Sovjet annekterade Estland och gjorde om byggnaden till ett fängelse för främst politiskt oliktänkande.
För de kulturellt intresserade kan vi rekommendera ett besök på Kumu Art Show,  Estlands Museum för Naturhistoria, Tallinns Stadsmuseum el Estlands Sjukvårdsmuseum, alla belägna i Gamla Stan och värda ett besök!
Kadrioru Park är en väldigt mysig park för er som vill gå en promenad i fina parkmiljöer. Här finns även ett konstmuseum för de som är intresserade.
En bit utanför stadskärnan finns Tallinn Zoo, perfekt för barnfamiljer! Med kollektivtrafik tar den cirka 40 minuter att ta sig dit. Tar man däremot en taxi ut tar det inte mer än cirka 20 minuter.
I Gamla Stan finns gott om restauranger som serverar traditionell estländsk mat. Det estländska köket är starkt influerat av länderna kring östersjön och ni kommer säkert att känna igen många av ingredienserna från vår svenska husmanskost.
På sen eftermiddag kliver ni ombord på Baltic Queen som ska ta er tillbaka till Stockholm igen. Kvällen tillbringar ni ombord och möjlighet finns att koppla av och njuta av god mat, dryck, shopping och underhållning innan ni sover gott i era hytter.

Dag 4. Hemresa från Stockholm
Njut av morgonen medan ni sakta glider genom Stockholms skärgård och när frukosten är uppäten når ni strax hamnen i Stockholm. Vid terminalen väntar åter bussen som ska ta er vidare hem till hemorten och på  kvällskvisten når ni åter hemorten igen, berikade med många minnen och upplevelser i bagaget.

 

Datum 12/8 2495:-
Ingår Bussresa, del i insideshytt  samt frukost t/r. Del i dubbelrum på Tallink Spa o Conference hotel inkl. frukost.
Tillägg Utsideshytt
Promenadhytt
Enkelrum/hytt
Inhägnad Parkering vid Torp
Stadsrundtur
Buffé utresa
Buffé hemresa
220:-
110:-
1025:-
160:-
Ring!
374:-
374:-
Påstigning Torp (Plantagen), Uddevalla (Bohusläns museum), Trollhättan, Vänersborg, Grästorp, Lidköping, Mariestad

 

Boka nu