Helsingforskryssning, 3dgr

Följ med oss och upplev Helsingfors en livfull kuststad omgiven av vackra öar och stora gröna parker. Här finns god mat, shopping och ett stort  och och , rikt kulturliv att utforska. Vi åker med Tallink/Siljas fina fartyg Serenade eller Symphony.

Dag 1: Mot Stockholm och ombordstigning
Vi startar vid Torp i Uddevalla och åker mot Stockholm. Vi gör stopp längs vägen för fika & lunch på egen hand och beräknar att vara i Stockholm för incheckning vid 15-tiden. Ni kliver ombord på färjorna Serenade el Symphony och får era hytter direkt när ni kommer ombord, färjan avgår från Värtahamnen kl.16.45. Kvällen ombord tillbringas på egen hand, passa på att boka upp en middagsbuffé för kvällen!

Dag 2: Heldag i Helsingfors
Efter avnjuten frukost som serveras ombord ankommer ni  till Helsingfors kl.10:30. Ni har nu hela dagen på er att utforska Helsingfors på egen hand eller varför inte börja besöket med att köpa till en stadsrundtur?
Helsingfors erbjuder mycket att både se och göra! Vad sägs om olika museum, som bland annat Finlands Nationalmuseum, Amos Rex Konstmuseum, Helsingfors Konsthall, Designmuseet el. Mannerheim-museet.
För den historieintresserade finns en 15-minuters färjetur ut till Sveaborgs Sjöfästning. Det speciella med fästningen är att tre olika länder har satt sin prägel på den – Finland, Sverige och Ryssland har alla varit innehavare utav fästningen och sett till så att den ser ut som den gör idag.
För de mer shoppingsugna rekommenderar vi Gamla Saluhallen, den ligger precis vid färjeterminalen, eller ett besök i Stockmann som är Helsingfors största varuhus. För er som inte vill gå in i ett köpcentrum så finns det gott om fantastiska butiker längs gatorna.
Med en heldag i land så kan det ju vara gott med en bit mat eller en fika för att fylla på energiförrådet. Som sig bör i en storstad så finns det gott om alternativ oavsett vad för typ av mat ni är sugna på. Testa gärna någon utav restaurangerna i hamnen!
För den som bara vill spatsera runt och njuta av dagen finns det många fina parker att besöka.
Som i alla storstäder kan det ju vara lite avstånd mellan sevärdheterna, det fantastiska med Helsingfors är att de har bland den bästa kollektivtrafiken i världen, vilket gör att det är enkelt och smidigt att ta sig runt i staden.
Fartyget lämnar Helsingfors igen kl.17.00 och kvällen tillbringas på egen hand ombord.

Dag 3: Mot hemorten
Frukost serveras ombord och ni anländer åter till Stockholm igen kl. 09:45. Bussen hämtar er vid Värtahamnen och resan mot hemorten påbörjas vid kl. 10:30. Under färden gö/r vi stopp för lunch/fika (på egen hand) och når åter hemorten igen på tidiga kvällskvisten.,

Datum: 26/8, 16/9,23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, 2/12, 9/12 1490:-
Ingår:  Bussresa, del i dubbelhytt med golvbäddar insides, frukost t/r
Tillägg: Promenadhytt
Utsideshytt
Enkelhytt insides
Enkelhytt utsides
Enkelhytt promenad
Buffe inkl. dryck
110:-
200:-
400:-
600:-
510:-
429:-
Avresa: Torp – Plantagen, Uddevalla – Bohusläns Museum, Vänersborg Parallellgatan, Trollhättan Resecentrum,
Grästorp – Jvgstation, Lidköping Resecentrum

Resan körs i samarbete med Resemakarn!

Boka nu