Drömresan, Kryssning Alaska 12dgr

Dryckespaket Classic ingår om du bokar innan 30/10 – gäller alla hyttkategorier.

Följ med på en oförglömlig resa till Alaska! Vi kryssar längs USA:s största delstat i slutet på maj. Här finner vi USAs högsta berg, magiska fjordar, glaciärer och ett otroligt djurliv där vi kan få syn på bland annat björnar, älg, valar och sjölejon.

Vi flyger till Alaska & Anchorage där vi bor i två nätter. Vi åker sedan mot Seward via kända glaciären Exit Glacier och Alaska Wildlife Conservation Center.  Vi kliver sedan på fantastiska Celebrity Millenium för kryssningen längs Alaskas fantastiska kust. Under vägen passerar vi Hubbard Glacier, Juneau, Skagway, Icu Strait Point, Inside Passage och avslutar kryssningen i Vancouver, Canada. Vi bor en natt i Vancouver innan vi flyger hem igen.

Svensk reseledare med under hela resan!
Icy Strait Point - Whale Watching Tour

Avresa 19/5 2021

Dag 1: Mot USA & Alaska
Flyg från Landvetter till Anchorage. Väl framme väntar vår buss för vidare transport till vårt hotell Hilton Anchorage.

Dag 2: Första heldagen i Alaska
Efter frukost på hotellet har vi dagen till eget förfogande. Här finns det flera intressanta museum att besöka, bla Alaska State Trooper Museum, Anchorage Museum of History & Art eller Alaska Native Heritage Center. Eller varför inte bara ströva runt och prata med lokalbefolkningen och njuta av vyerna kring staden.

Dag 3: Stadsrundtur, Nationalpark & Incheckning på fartyget.
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide i Anchorage . Vi åker sedan mot Seward och besöker Alaska Wildlife Conservation Center och gör stopp vid Exit Glacier längs vägen. Under eftermiddagen når vi Seward och kliver på vårt fartyg Celebrity Millenium.
När vi kommit ombord finns tid att bekanta sig med fartyget. Vi äter en gemensam middag tillsammans på samma tid varje kväll under kryssningen. Önskar ni äta på egen hand eller annan tid finns flera andra restauranger att välja på – fritt val för varje kväll!

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av den fantastiska naturen och allt som Alaska har att erbjuda. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av och njuta av de fantastiska vyerna vi passerar.

Kryssningen är enligt följande:
Dag 3: Seward 20.00
Dag 4: Hubbard Glacier (cruising)
Dag 5: Juneau, Alaska 09.00-21.00
Dag 6: Skagway, Alaska 07.00-20.30
Dag 7: Icy Strait Point, Alaska 06.30-15.00
Dag 8: Ketchikan, Alaska 09.00-18.00
Dag 9: Inside Passage
Dag 10: Vancouver, British Columbia 07.00

Dag 10: Vancouver
Efter frukost kliver vi av vårt fartyg och har en stadsruntur med lokalguide som inkluderar en tur runt Stanley Park med stopp på intressanta platser, bland annat den berömda Totem Pole Display på Brockton Point. Kanada Place, historiska Gastown, Vancouver äldsta stadsdel, med sina 1800-talsbyggnader, ångklockan, kullerstensgator och gömda gångar och Granville Island med sin berömda allmänna marknad, konst- och hantverksbutiker. Turen avslutas på vårt hotell Georgian Court Hotel. Eftermiddagen & kvällen fri.

Dag 11-12: Hemresa
Vi flyger hemåt & når Göteborg den 30/5

Avresa: 19/5 2021

Pris: 30.995:-

Ingår: Flygresa t/r, del i dubbelrum med frukost – totalt 3 nätter på hotell, kryssning i insideshytt med helpension & dryckespaket Classic*, skatter, dricks & hamnavgifter under kryssningen, stadsrundturer, entréer och lokalguider enligt program. Reseledare från Columbusresor med under hela resan!

Tillägg:
Utsidehytt samt dryckespaket Classic*: 2.460:-
Utsideshytt/rum med balkong & dryckespaket: 9.500:-
Enkelrum/hytt insides: 14.870:-

Tillkommer gör dricks till busschaufförer & lokalguider, ca $4pp/day/driver & $5pp/day/guide.

Visum – elektroniskt visum behövs både för USA & Canada. Ni får länkar av oss för att enkelt söka detta.

*Dryckespaket Classic: Om du bokar innan 30/10 – värde ca 3000:- per person
Choose from an incredible array of beers, spirits, cocktails, liquers, frozen drinks and wine by the glass up to $9 per serving.

Boka nu