Jorden runt med flyg & kryssning 2021, ca 27dgr

Följ med oss på en spännande resa där vi börjar i San Fransisco för att sedan flyga vidare till Hawaii & Honolulu. Efter några dagar på Hawaii med spännande rundtur till bla Pearl Harbor kliver vi på vårt fantastiska kryssningsfartyg Celebrity Eclipse. Här kommer vi kryssa med helpension & dryckespaket inkluderat till Hilo – Hawaii, ha härliga dagar till havs innan vi kommer till Papeete – Tahiti, Bora Bora & Moorea – Franska Polynesien. Sedan passerar vi datumlinjen under ytterligare några dagar till havs för att sedan nå Nya Zeeland med där vi besöker Auckland & Bay Of Islands. Efter dessa stopp njuter vi av de två sista dagarna till havs innan vi når Sydney i Australien. Här stannar vi ett par dagar för att se denna välkända världsstad innan vi flyger hem igen och har då rest ett varv runt jorden!

Dag 1: Mot San Francisco
Idag flyger vi mot San Fransisco från Landvetter. Vi blir hämtade vid flygplatsen och åker till vårt centralt belägna hotell Holiday Inn Express Fisherman´s Wharf.

Dag 2: San Francisco

Efter frukost följer de som vill med reseledaren på en rundtur. Vi börjar med ett besök på Alcatraz, den berömda fängelseön. Vid lunchtid åker de som vill tillbaka mot Fisherman´s Wharf och vi besöker välkända Pier 39 och äter en god lunch. Efter att ha kollat in sjölejonen, som brukar ligga här och sola sig, fortsätter vi vår rundtur.  Vi åker givetvis den berömda kabelspårvagnen, ser kända Lombard Street med sina kurvor, promenerar runt i staden innan vi under sen eftermiddag/kväll når vårt hotell igen efter en härlig dag i denna underbara stad. Vi kanske går till Buena Vista Cafe och tar en av deras världskända Irish Coffe, här serveras i genomsnitt ca 2000 Irish Coffe om dagen!! Cafèet ligger på bekvämt promenadavstånd från vårt hotell. Rundturen med resledaren ingår, men eventuella entréer & spårvagnsbiljetter betalas av var och en som följer med.

Dag 3: Mot Hawaii
Under förmiddagen åker vi mot flygplatsen och påbörjar nästa etapp. Vi flyger till mångas drömresemål – Hawaii & Honolulu. Vi checkar in på vårt hotell Coconut Waikiki Hotell där vi skall bo i två nätter. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4: Waikiki Beach
Idag har vi en ledig dag och vårt är att ta en lokalbuss och åka runt för att se lite mer av ön eller bara koppla av på den berömda stranden.

Dag 5: Stadsrundtur med Pearl Harbour & incheckning på fartyget.
Efter frukost åker vi på en rundtur med besök på Pearl Harbour. Efter rundturen åker vi mot hamnen för att checka in på kryssningsfartyget Celebrity Eclipse där vi skall bo de kommande 20 nätterna. Vi äter en gemensam middag på kvällen och pratar om vår kommande upplevelse.

Kryssning:
29/9 Honolulu, Hawaii kl.19.00
30/9 Hilo, Hawaii kl.09.00-18.00
1/10 Till Havs
2/10 Till Havs
3/10 Till Havs
4/10 Till Havs
5/10 Till Havs
6/10 Papeete, Tahiti 08.00-21.00
7/10 Bora Bora, French Polynesia 07.00-18.00
8/10 Moorea, French Polynesia 07.00-17.00
9/10 Till havs
10/10 Vi passerar Internationella Datumlinjen
11/10 Till havs
12/10 Till havs
13/10 Till havs
14/10 Auckland, New Zealand 10.00-18.00
15/10 Bay Of Island, New Zealand 07.00-18.00o
16/10 Till Havs
17/10 Till Havs
18/10 Sydney, Australia 06.30
I kryssningen ingår helpension, hamnavgifter, skatter & dricks samt dryckespaket Classic & Wi-fi.

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Helpension & dryckespaket Classic ingår under samtliga dagar d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning (för behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

Dag 24: Sydney med rundtur
Vi ankommer Sydney tidigt på morgonen efter en fantastisk kryssning. Vi börjar med en stadsrundtur med buss & lokalguide för att få se mer av denna underbara stad. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell Travelodge Hotel Sydney.

Dag 25: Sydney
Idag har vi en heldag till att upptäcka Sydney på egen hand. Vi rekomenderar ett besök på Operahuset med guidning, vi hjälper dig med rundturen. Reseledaren tar med de som ösnkar på en promenad i staden, genom Botaniska trädgården, ner mot Circular Quay och avslutar vid Operahuset och de många trevliga restauranger & barer som finns här.

Dag 26: Hemresa
Idag börjar vi resan hemåt. Flyget går troligtvis under eftermiddagen så vi hinner med att se lite mer av staden först. Kanske ett besök på det mycket sevärda Akvariumet som ligger mitt i centrum.

Dag 27: Hemma
Idag kommer vi nå Landvetter igen efter en resa som verkligen är ett minne för livet, vi har ju rest ett helt varv runt jorden tillsammans!

Avresa: 25/9 2021

Pris: 79.000:-

Ingår: Flygresor, hotell med frukost enligt ovan, transfer enligt program, stadsrundtur med lokalguide i Honolulu & Sydney, biljetter till Pearl Harbour samt kryssning i insideshytt med helpension, skatter, dricks & hamnavgifter samt dryckespaket Classic & Wi-Fi.
Reseledare med på hela resan vid minst 15 anmälda deltagare.

Tillägg:
Utsideshytt 2950:- per person
Utsidehytt med balkong 13.890:- per person
Enkelhytt insides & enkelrumstillägg 31.900:-

Flygtider:
25/9 GOT-LON 09.00-10.15
25/9 LON-SFO 11.20-14.25
27/9 SFO-LAX HNL 10.09-16.43
20/10 SYD-LON 15.50-05.05
21/10 LON-GOT 08.45-11.50

Övrigt:
Ni behöver ha giltig ESTA & ETA för att komma in i USA & Australien, vi hjälper er med länkar för att söka detta online.

Vi reserverar oss för ev. pris & valutaförändringar.

Boka nu