Alaskakryssning, 12dgr

Boka innan 31/12 så får du 1000:- i rabatt per person!
Vi har endast 20 platser på denna resa så boka snart!

Följ med på en oförglömlig resa till Alaska! Vi kryssar längs USA:s största delstat i slutet på maj. Här finner vi USAs högsta berg, magiska fjordar, glaciärer och ett otroligt djurliv där vi kan få syn på bland annat björnar, älg, valar och sjölejon.

Vi flyger till Vancouver i Canada och bor en natt innan vi kliver på kryssningen!
Efter kryssningen stannar vi kvar i Alaska och avslutar med två nätter i Anchorage innan vi flyger hem igen
.

Vi börjar med en natt i Vancouver. Vi gör en guidad sightseeingtur i Vancouver som inkluderar en tur runt Stanley Park med stopp på intressanta platser, bland annat den berömda Totem Pole Display på Brockton Point. Kanada Place, historiska Gastown, Vancouver äldsta stadsdel, med sina 1800-talsbyggnader, ångklockan, kullerstensgator och gömda gångar och Granville Island med sin berömda allmänna marknad, konst- och hantverksbutiker. Turen avslutas på kryssningsterminalen. Vi kliver här på fantastiska Celebrity Millenium för kryssningen till och genom Alaska. Under vägen passerar vi Inside Passage, Ketchikan, Icy Strait Point, Juneau, Skagway, genom Hubbar Glacier och avslutar kryssningen i Seward. Från Seward åker vi buss till Anchorage. Vi gör stopp vid Exit Glacier och besök till Alaska Wildlife Conservation Center samtstadsrundtur i Anchorage vid ankomst med Engelsk lokalguide. Vi bor sedan här i en natt innan vi flyger hem igen.

Svensk reseledare med under hela resan!
Icy Strait Point - Whale Watching Tour

Dag 1: Mot Canada & Vancouver
Flyg från Landvetter till Vancouver. Vi flyger med KLM till Vancouver via Amsterdam. Väl framme vöntar vår buss för vidare transport till vårt hotell Georgian Court Hotel.

Dag 2: Stadsrundtur & vi kliver ombord på kryssningen
Efter frukost gör vo en guidad sightseeingtur i Vancouver som inkluderar en tur runt Stanley Park med stopp på intressanta platser, bland annat den berömda Totem Pole Display på Brockton Point. Kanada Place, historiska Gastown, Vancouver äldsta stadsdel, med sina 1800-talsbyggnader, ångklockan, kullerstensgator och gömda gångar och Granville Island med sin berömda allmänna marknad, konst- och hantverksbutiker. Turen avslutas på kryssningsterminalen där vi checkar in på Celebrity Millenium. När vi kommit ombord finns tid att bekanta sig med fartyget och äta lunch. Vi äter en gemensam middag tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Önskar ni äta på egen hand eller annan tid finns flera andra restauranger att välja på – fritt val för varje kväll!

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av den fantastiska naturen och allt som Alaska har att erbjuda. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av och njuta av de fanatastiska vyerna vi passerar.

Kryssningen är enligt följande:
Dag 1: Vancouver 16.30
Dag 2: Inside Passage (Cruisin)
Dag 3: Ketchikan, Alaska 07-15
Dag 4: Icy Strait Point, Alaska 10-20
Dag 5: Juenau 07-21.30
Dag 6: Skagway 07-16
Dag 7: Hubbard Glacier (Cruising)
Dag 8: Seward 05.00

Klicka här för att läsa mer om vilka utflykter som finns!

Dag 9: Seward
Efter frukost på fartyget kliver vi av och ger oss iväg på en spännande rundtur. Vi gör stopp vid Exit Glacier och besöker Alaska Wildlife Conservation Center. Vid ankomst till Anchorage har vi en stadsrundtur med lokalguide. Efter avslutad rundtur åkr vi till vårt hotell Hilton Ancorage där vi skall bo i två nätter.

Dag 10: Anchorage
Efter frukost på hotellet har vi dagen till eget förfogande. Här finns det flera intressanta museum att besöka, bla Alaska State Tropper Museum, Anchorage Museum of History & Art eller Alaska Native Heritage Center. Eller varför inte bara ströva runt och prata med lokalbefolkningen och njut av vyerna kring staden.

Dag 11-12: Hemresa
Tidig avresa från hotellet mot flygplatsen i Anchorage. Vi flyger hemåt med mellanlandning i Seattle & Amsterdam innan vi når Göteborg på förmiddagen den 1/6.

Avresa: 21/5 2020
Ingår: Flygresa t/r, hotell en natt i Vancouver med frukost, kryssning i insideshytt med helpension, skatter, dricks & avgifter, 2 nätter på hotell i Anchorage med frukost . Transfer & utflykter med lokalguider enligt program samt svensk reseledare med under hela resan.

Pris: 30.995:-

Boka nu