Julmarknad i Lübeck – välj mellan två hotell, 3 dgr

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig. Följ med oss till Lübeck och upplev en traditionell julmarknad!

Julmarknad Lubeck

Dag 1. Mot Lübeck
Vi reser tidigt på morgonen från Uddevalla och  åker söderut för ett första fikastopp vid Björkäng. Vår rea går sedan vidare mot färjan Helsingborg – Helsingör och därefter vidare genom Danmark mot nästa färja till Puttgarden. På sen eftermiddag når vi Lübeck och våra hotell Radisson Blu Senator Hotel och Atlantic som båda ligger på promenadavstånd från centrum. Kvällen är fri att tillbringa på egen hand och tid finns att flanera på julmarknaden innan den stänger för dagen. Njut av rykande glüwein, en nygrillad bratwurst och botanisera bland julgranskulor och annat pynt som hör en julmarknad till.

Julmarknad

Dag 2. Lübeck
Dagen är fri att tillbringa på egen hand.
Vi vill även tipsa om ett  besök på mysiga Niederegger – här finns marsipan i alla former och ett väldigt trevligt café på övervåningen.

Dag 3. Lübeck – Hemorten
När frukosten är uppäten checkar vi ut från hotellet och kliver åter på bussen mot hemorten igen. Vi reser genom Danmark och vidare till Sverige med färjan Helsingör – Helsingborg. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med julstämning och kanske något julpynt eller annan godsak att förgylla hemmet med!

* Covidbevis krävs för att komma in i Tyskland samt på restauranger och julmarknader, laddas ned på www.covidbevis.se

Datum: 5/12 – Radisson Blu Senator Hotell
5/12 – Atlantic Hotell
3795:-
4295:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost samt reseledare ombord på bussen.
Tillägg: Enkelrum
Parkering
1000:-
100:-
Påstigning: Torp, Uddevalla, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv
Boka nu