Skip to main content

Julmarknad Lübeck - Radisson Blu Senator Hotel

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig. Följ med oss till Lübeck och upplev en traditionell julmarknad!
Ni bor centralt Radisson Blu Senator, som ligger centralt i Lübeck, endast ett stenkast från självaste julmarknaden.
Dagarna spenderar ni på egen hand i staden, varför inte besöka Niederegger - här finns marsipan i alla former och ett väldigt trevligt café på övervåningen, eller gör ett besök vid Konsthantverkarmarknaden i det medeltida Heiligen-Geist-hospitalet där du kan handla från händiga konsthantverkare. Om ni får nog av glüwein, brända mandlar och julpynt kan vi även tipsa om ett besök i Holstentor, de medeltida stadsportarna som även innehåller ett museum. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Lübeck

  Vi reser tidigt på morgonen från Uddevalla och  åker söderut för ett första fikastopp vid Björkäng. Vår resa går sedan vidare mot färjan Helsingborg - Helsingör och därefter vidare genom Danmark mot nästa färja till Puttgarden. På sen eftermiddag når vi Lübeck och våra hotell Radisson Blu Senator Hotel eller Atlantic som båda ligger på promenadavstånd från centrum. Kvällen är fri att tillbringa på egen hand och tid finns att flanera på julmarknaden innan den stänger för dagen. Njut av rykande glüwein, en nygrillad bratwurst och botanisera bland julgranskulor och annat pynt som hör en julmarknad till.

 • Dag 2-3: Lübeck

  Dagarna är fria att tillbringa på egen hand.
  Vi vill även tipsa om ett  besök på mysiga Niederegger - här finns marsipan i alla former och ett väldigt trevligt café på övervåningen.

 • Dag 4: Hemresa

  När frukosten är uppäten checkar vi ut från hotellet och kliver åter på bussen mot hemorten igen. Vi reser genom Danmark och vidare till Sverige med färjan Helsingör - Helsingborg. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med julstämning och kanske något julpynt eller annan godsak att förgylla hemmet med!

Avresetider

Plats På- och avstigning Avresa
Torp Köpcentrum - Uddevalla Bakom Plantagen - vid vår parkering. 07:00
Ljungskile Busstationen 07:15
Stenungsund, Munkeröd Vid Pendelparkeringen 07:35
Kungälv Eriksdal, hållplats D 07:50

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad Parkering, Torp 3dgr Inhägnad parkering på Torp - Bakom Plantagen.

  All parkering sker på egen risk. Om något händer med din bil är det din egen försäkring som gäller. Parkeringen är alltid låst när vår personal inte är på plats.

  Pris: 150:-

Rumsval och övrigt

 • DR - Dubbelrum 0:-
 • ER - Enkelrum 2 050:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/12Se informationJulmarknad Lübeck - Radisson Blu Senator Hotel, 4dgrMer än 84 995:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
Columbusresor
Herrestads Torp 353
451 76 Uddevalla