Florida & Kryssning med Kubas Pärlor, 14dgr

Kultur, stränder, shopping, avkoppling & kryssning!

Bildresultat för cuba

Följ med på en resa där vi hinner njuta av både Florida och en spännande kryssning till Kuba. Under våra dagar i Fort Lauderdale väljer ni själva om ni vill köpa till någon av de utflykter vi erbjuder, koppla av på den närbelägna stranden eller utforska närområdet på egen hand. Under kryssningen gör vi fyra väldigt trevliga stopp – varav tre på fantastiska Kuba. Vi får möjlighet att uppleva kultur, natur, historia & fantastiska stränder. Vi har även några avkopplande dagar till havs ombord på det mindre men mycket charmiga kryssningsfartyget Empress of the Seas som tillhör Royal Caribbeans flotta. Reseledare med under hela resan som tipsar om saker att hitta på och finns tillhands för er!

Dag 1. 11/11 – Flyg Göteborg– Miami
Vi flyger från Landvetter via Munchen till Miami. Vid ankomsten väntar buss som tar oss till vårt hotell Best Western Oceanside Inn som ligger i Fort Lauderdale. Vi äter en gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 2. 12/11 – Vill du följa med till Everglades?
Frukost på hotellet. Idag kan de som vill köpa till en utflykt till Everglades – ett besök i Floridas träskmark som egentligen inte är en träskmark utan en fascinerande flod med ett fantastiskt djur – & naturliv. Vi hoppas naturligtvis att få se en alligator eller flera under vår tur med en airboat som flyger fram på vattnet.

Dag 3. 13/11 – Vill du se på kanalerna, husen & båtarna?
Frukost på hotellet. Idag kan  de som vill köpa till en utflykt med Jungle Queen – en riktig klassiker i Fort Lauderdale. Vi åker med på en båttur som tar oss runt i Fort Lauderdales berömda kanaler och får se både magnifika hus & båtar.

Dag 4: 14/11 – Vill du shoppa på Outlet?
Frukost på hotellet. Idag kan de som vill shoppa loss ordentligt på en av USA:s största Outlet följa med på en utflykt till Sawgrass Mills. Här finns över 350 märkesbutiker att shoppa loss i.

Dag 5: 15/11 – Mot Miami & kryssningsfartyget
Efter frukost packar vi ihop våra saker och åker mot Miami & kryssningshamnen. Vi checkar in och kliver ombord på vårt kryssningsfartyg – Empress of the Seas. Här finns det mesta vi behöver under de kommande dagarna – fantastisk mat, underhållning, träningsmöjligheter, pool, barer och massor av aktiviteter ombord. Vi börjar med lunch när vi kommit ombord!

Kryssning: Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Empress of the Seas har flera restauranger, pooler, klättervägg, gym, spa, teater, flera barer, kasino och mycket mer. Svensk reseledare med under hela vistelsen i USA!

Dag 6: 16/11 – Till havs
Vi börjar med en avkopplande dag till havs. En perfekt dag att lära känna fartyget och hitta dina favoritställen ombord. Varje kväll har vår grupp gemensamma bord för middag ombord, här äter vi en god middag tillsammans – om man vill. Finns även en buffétrestaurang om man vill äta vid ett annat tillfälle eller vill äta på egen hand.

Dag 7: 17/11 – George Town – Grand Cayman
Längs hamnen i Grand Caymans största stad ligger butiker och kontor på rad i underbara gamla hus från 1800-talet. Ta en tur till Stingray City, där två meter långa stingrockor brukar samlas, eller åk på utflykt till Seven Mile Beach som korats till ”Karibiens bästa strand” av Caribbean Travel and Life Magazine.

Dag 8: 18/11 Cienfuegos, Cuba
Cienfuegos är en stad vid Kubas södra kust och kallas ”La Perla del Sur” (Söderns pärla). Idag är stadens centrum, sedan 2005, ett UNESCOS världsarv för sina vackra byggnadsverk och fängslande arkitektur. Husen är låga och
försedda med arkader och byggda i fransk neoklassisk stil. Men här finns också en del vackra kolonialbyggnader.
Cienfuegos grundades i början på 1800-talet av franska plantageägare.

Dag 9: 19/11 – Till havs
En avkopplande dag till havs. Även ombord kommer du få uppleva den kubanska atmosfären. Ta salsalektioner, delta i domino-tävlingar och njut av kubanska kaffespecialiteter som cortaditos och café con leche.

Dag 10: 20/11 Santiago de Cuba, Cuba
Idag besöker vi Cubas näst största stad. En färgsprakande stad med sin fantastiska fästning San Pedro de la Roca som finns med på Unescos världsarvslista. Härifrån kommer ävenromen med samma namn som staden, Santiago de Cuba.

Dag 11: 21/11 Till havs
En avkopplande dag till havs

Dag 12: 22/11 Havanna, Cuba
Här har du gott om tid att upptäcka denna fantastiska stad. Havannas stadsbild består av gamla kolonialbyggnader, färggranna amerikanska bilar från 50-talet och doften av cigarr. I vart och vartannat hörn hörs svängiga salsa- och mamborytmer. Följ i den legendariska författaren Ernest Hemingways fotspår och besök La Bodegita del Medio – här beställer du med fördel en traditionell mojito. Varför inte ta med dig ett minne hem och investera i äkta kubanska cigarrer.

Dag 13: 23/11 Åter Miami
Vi kommer in till Miami på morgonen. Vi kliver av fartyget efter frukost och kliver in i vår buss som tar med oss på en stadsrundtur i Miami med lokalguide. Vi åker under eftermiddagen ut mot flygplatsen för att börja vår resa hemåt.

Dag 14: 24/11 Hemma igen
Vi landar på Landvetter efter en bekväm nattflygning.

Datum: 11/11 2019 25.995:-
Ingår:  Flyg t/r, 4 nätter på hotell med frukost, 8 nätters kryssning med helpension & insideshytt, transfer i Florida,
stadsrundtur i Miami med svensktalande lokalguide samt svensk reseledare under hela resan.
Tillägg:  Utsideshytt
Enkelhytt
Dryckespaket Premium ombord
Transfer Uddevalla – Landvetter t/r (min 12p)
ESTA – Hjälp med elektroniskt Visum för att besöka USA (kan göras enkelt själv för USD14)
1990:-
8790:-
3660:-
700:-
500:-
Utflykter: Everglades*
Kanaltur med Jungle Queen*
Transport Sawgrass Mills t/r*
800:-
350:-
400:-
*Kan vara engelsktalande guider på dessa utflykter – minimum 10 personer.
Det finns massor av utflykter att köpa till när vi besöker de olika stoppen på Kuba –
kontakta oss för mer information angående dessa. Allt från strandbesök, Romprovning, stadsrundturer, till kultur & natur.

Med reservation för ev. pris & valutaförändringar.

FLYGTIDER:
11/11 GOT-MUC 06.00-07.50
11/11 MUC-MIA 11.50-16.55

23/11 MIA-ZRH 16.55-08.05
24/11 ZRH-GOT 12.00-14.00


Boka nu