Kryssning Alaska 2022, 12dgr

Följ med på en oförglömlig resa till Alaska! Vi kryssar längs USA:s största delstat i slutet på maj. Här finner vi USAs högsta berg, magiska fjordar, glaciärer och ett otroligt djurliv där vi kan få syn på bland annat björnar, älg, valar och sjölejon.

Vi flyger till Alaska & Anchorage där vi bor i två nätter. Vi åker sedan mot Seward via den kända glaciären Exit Glacier och Alaska Wildlife Conservation Center.  Vi kliver sedan på fantastiska Celebrity Millenium för kryssningen längs Alaskas fantastiska kust. Under vägen passerar vi Hubbard Glacier, Juneau, Skagway, Icy Strait Point, Inside Passage och avslutar kryssningen i Vancouver, Canada. Vi avslutar med en natt i Vancouver innan vi flyger hem igen.
Svensk reseledare med under hela resan!

Dryckespaket & Wi-Fi ingår under kryssningen!
Icy Strait Point - Whale Watching Tour

Avresa 7/9 2022

Dag 1: Mot USA & Alaska
Busstransfer från Uddevalla/Torp till Oslo – Gardemoen och vidare med flyg till Anchorage med byten. Väl framme väntar vår buss för vidare transport till vårt hotell Hilton Anchorage.

Dag 2: Första heldagen i Alaska
Efter frukost på hotellet har vi dagen till eget förfogande. Här finns det flera intressanta museum att besöka, bla Alaska State Trooper Museum, Anchorage Museum of History & Art eller Alaska Native Heritage Center. Eller varför inte bara ströva runt och prata med lokalbefolkningen och njuta av vyerna kring staden.

Dag 3: Stadsrundtur, Nationalpark & Incheckning på fartyget.
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide i Anchorage . Vi åker sedan mot Seward och besöker Alaska Wildlife Conservation Center och gör ett stopp vid Exit Glacier längs vägen. Under eftermiddagen når vi Seward och kliver på vårt fartyg Celebrity Millenium.
När vi kommit ombord finns tid att bekanta sig med fartyget. Vi äter middag tillsammans på samma tid varje kväll under hela kryssningen. Önskar ni äta på egen hand eller annan tid finns flera andra restauranger att välja på – fritt val för varje kväll!

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av den fantastiska naturen och allt som Alaska har att erbjuda. Helpension ingår alla dagar d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning (för behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av och njuta av de fantastiska vyerna vi passerar.

Kryssningen är enligt följande:
9/9: Seward 20.00
10/9: Hubbard Glacier (cruising)
11/9: Juneau, Alaska 09.00-21.00
12/9: Skagway, Alaska 07.00-20.30
13/9: Icy Strait Point, Alaska 06.30-15.00
14/9: Ketchikan, Alaska 09.00-18.00
15/9: Inside Passage (crusing)
16/9: Vancouver, British Columbia 07.00

Dag 10: Vancouver
Efter frukost kliver vi av vårt fartyg och har en stadsrundtur med lokalguide som inkluderar en tur runt Stanley Park med stopp på intressanta platser bland annat den berömda Totem Pole Display på Brockton Point. Kanada Place, historiska Gastown, Vancouver äldsta stadsdel, med sina 1800-talsbyggnader, ångklockan, kullerstensgator och gömda gångar och Granville Island med sin berömda allmänna marknad, konst- och hantverksbutiker. Turen avslutas på vårt hotell Sheraton Vancouver Wall Centre . Eftermiddagen & kvällen fri.

Dag 11-12: Hemresa
Vi flyger hemåt med ett byte och under Oslo den 18/9. Buss väntar på oss för vidare transport till Uddevalla.

Avresa: 7/9 2022

Pris: 34.995:-

Ingår: Flygresa t/r, del i dubbelrum med frukost – totalt 3 nätter på hotell, kryssning i insideshytt med helpension & dryckespaket Classic* & Wi-Fi ombord, skatter, dricks & hamnavgifter under kryssningen, stadsrundturer, entréer och lokalguider enligt program. Reseledare från Columbusresor är med under hela resan!

Tillägg:
Utsidehytt inkl. dryckespaket Classic*: 3280:-
Utsideshytt/rum med balkong inkl. dryckespaket Classic*: 8.580:-
Enkelrum/hytt insides: Ring för pris

Tillkommer gör dricks till busschaufförer & lokalguider, ca $4pp/day/driver & $5pp/day/guide.

Flygtider:
7/9 OSL-KEF 13.45-14.45
7/9 KEF-ANC 17.20-16.40

17/9 YVR-KEF 15.40-06.00
18/9 KEF-OSL 07.50-12.35

Visum – elektroniskt visum behövs både för USA & Canada. Ni får länkar av oss för att enkelt söka detta.

*Dryckespaket Classic
Choose from an incredible array of beers, spirits, cocktails, liquers, frozen drinks and wine by the glass up to $9 per serving.

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu