Skottland i tidig höstskrud, 5 dgr

Följ med oss till ett vackert Skottland i höstskrud. Njut av välsmakande whiskey, vidsträckta hedar och sagolika slott på det vackra höglandet. Vi bor i den lilla orten Perth även kallad ”Porten till Högländerna” beläget i de norra delarna av Skottland och gör härifrån dagsutflykter på det Skotska höglandet. Vi besöker ett whiskeydestilleri för provsmakning och rundvandring, besöker historiska slotten Blair Castle och Stirling samt ett ölbryggeribesök. Vi gör även en guidad rundtur i det anrika och historiska Edinburgh.

Skottland 3

Stirling castleEdinburgh

 

 

 

 

 

Dag 1. Hemorten – Perth
Vi flyger från Landvetter med SAS, till Edinburgh där vi landar på kvällen efter flygbyte i Stockholm. Vid flygplatsen väntar en buss som tar oss vidare till orten Perth som ligger några mil norr om Edinburgh. Vi checkar in på vårt hotell Salution Hotel. Perth är en mysig liten ort med mycket vacker arkitektur och flera historiska byggnader. Orten kallas även ”Porten till Höglandet” och är omringad av en fantastisk grönskande natur. Efter att vi fått våra rum träffas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Blair Castle och Eradour destilleriet
Efter frukost reser vi genom grönskande landskap mot Blair Castle som ligger strax utanför den lilla byn Blair Atholl i Perthshire. Blair Castle är ett 700 år gammalt slott med en anrik historia och omringas av en vacker trädgård. Här får vi en guidad rundtur i både slott och trädgård och får veta mer om klanen Murray, slottets historia och den vackra trädgården. Vid lunchtid åker vi vidare till orten Pitlockery där det finns tid för att äta lunch och strosa lite på egen hand. Under eftermiddagen gör vi ett besök i Skottlands minsta och mest unika whiskeydestilleri, Eradour. Här får vi möjlighet att dofta, provsmaka och se hur det går till när Skottlands kanske minsta gårdsdestilleri framställer sin single malt whiskey. På sen eftermiddag vänder vi åter mot Perth och avslutar kvällen med en gemensam middag.whiskey

Dag 3. Edinburgh
På förmiddagen lämnar vi Perth och reser söderut mot Skottlands huvudstad Edinburgh. En lokalguide möter upp oss och tar oss med på en rundtur i den kulturella och historiska staden Edinburgh. Vi får veta mer om mystiken kring Edinburgh Castle och vandra på den välkända gatan Royal Mile. Efter rundvandringen äter vi en gemensam Publunch. Eftermiddagen är sedan fri att upptäcka staden på egen hand. Vi vänder sedan åter till vårt hotell.

Dag 4. Ölprovning och Stirling Castle
När frukosten är uppäten åker vi till Stirling för ett besök på Stirling Castel som är Skottlands största slott – både historiskt och arkitektoniskt. Här på Stirling Castel har flera av Skottlands kungligheter krönts och det går riktigt att känna hur historien sitter i väggarna. Efter besöket åker vi vidare till AllanWater Brewhouse. Här får vi vara med på en rundvandring i bryggeriet, lära oss hemligheten i deras bryggteknik, samt provsmaka deras ale som producerats på platsen. Efter att provningen är avslutad vänder vi åter mot Perth igen och tid finns för att utforska staden på egen hand innan vi på kvällen äter en gemensam middag.

Dag 5. Perth – Hemorten
Vi beger oss med buss till flygplatsen strax utanför Edinburgh. Vi flyger tillbaka till Landvetter och landar där på eftermiddagen, efter flygbyte i Stockholm. Berikade med många minnen, smaker och upplevelser är det nu tid att säga tack och hej för den här gången!

Datum: 8/9 9995:-
Ingår Flyg t/r Landvetter – Arlanda- Edinburgh,transfer t/r till hotell, del i dubbelrum inkl. frukostar, 4 middagar, 1 publunch, 1 whiskyprovning,1 aleprovning, entré till Blair Castle och Stirling Castle, utflykter enligt program samt reseledare
Tillägg Enkelrum  1000:-

Resan körs i samarbeta med Skaraborgsresor!

Boka nu