Vinresa till Alsace med Claes och Marianne, 5 dgr

Sedan några år har Claes och Marianne anordnat resor Till Champagne. Nu utökar de sitt sortimentet med en höstresa till Alsace.
Detta fantastiska distrikt med sin otroligt vackra natur och sina fantastiska viner med en mångfald av druvor och stilar som gör det så spännande!
Har vi tur och skörden ligger under vårt besök kommer vi att få delta i skördearbetet, men detta beror helt på väder o vind…
Vi kommer även ta del av områdets typiska matlagning, som också är en del av Alsace´s kultur – allt från det rustika köket till gastronomi på hög nivå. 
Precis som under våra tidigare resor koncentrerar vi oss på de små, passionerade producenterna som finner glädje i sitt hantverk och är stolta över sitt arbete.

Dag 1. 
En buss möter upp vid flygplatsen i Basel/Mulhouse-Freibourg för vidare transport mot Alsace och Kayersberg. Under resan mot Alsace gör vi stop för en liten picknick utmed vägen. Framme i Kayersberg checkar vi in på  Hotel des Remparts i Kaysersberg och eftermiddagen är sedan fri att tillbringa på egen hand innan vi möts upp för gemensam middag på kvällen igen.

Dag 2.
Efter frukost åker vi genom det böljande landskapet med buss till Riquewihr. Här besöker vi den spännande producenten, Vincent Sipp, på Domaine de l’Agapé och provar hans viner. För de som vill finns möjlighet att köpa med sig vin hem ur hans sortiment. Efter provningen äter vi lunch i Riquewihr och innan vi åker vidare finns lite tid att upptäcka byn på egen hand. På eftermiddagen åker vi vidare till Katzenthal för ett besök hos den lilla odlaren Jean-Marc Bernhard.
Därefter åker vi tillbaka till  hotellet och på kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3.
Idag åker vi med buss till Turckheim, här besöker vi producenten Francois Baur och provar hans viner under förmiddagen. Efter lunch åker vi upp bland Grand Cru-gårdarna (t ex Brand) och vidare över berget ner till nästa dal och den lilla byn Niedermohrschwihr. Här besöker vi  Domaine de l’Oriel där Claude Weinzorn visar upp sina viner. Vi vänder sedan åter mot hotellet igen och på kvällen äter vi en specialitet från Alsace – Tarte Flambée tillsammans med goda o trevliga viner.

Dag 4. 
Under förmiddagen åker vi med buss till en specialist på Crèmant d’Alsace – Franck Buecher i Wettolsheim. Ingen gör Crémant i hans klass!
Vi får en genomgång av Franck och får sedan prova hans viner. Innan vi vänder åter mot Kayersberg äter vi lunch i Wettolsheim.
Eftermiddagen tillbringas på egen hand i  Kaysersberg. Passa på och utforska denna fantastiska lilla by med sina vackra korsvirkeshus, kanaler och vem vet, ni kanske få se ett av alla storkbon som finns i staden? På kvällen äter vi en stjärnklassad middag på tvåstjärniga Le Chambard.

Dag 5.
Efter en lugn frukost är det åter dags att bege sig mot flygplatsen igen. Vår buss tar oss från hotellet till flygplatsen i Basel där vi säger tack och hej för den här gången.

Era reseledare och guider under resan är:
Clas Hardebäck 070-5503411
clas@gastrosof.se

Marianne Jonsson 070-5614425
mariannejonsson@viura.se

Vi på Columbusresor hjälper er gärna att boka flygresa!

Datum: 25/9
Pris: 14 900 kr
Ingår: Buss, del i dubbelrum inkl frukost, besök på vingårdar, lunch och middagar enligt program
Tillägg: Enkerum 500 kr
Flyg bokas separat

Boka nu