Rundresa på Irland, med Dublin, Cork & Kilkenny, 7 dgr

Irland denna grönskande ö med sina pittoreska små byar och charmiga storstäder, vackra fält & dalar och inte minst den fantastiska kulturen som innehåller allt från keltisk slottshistoria, klassiskt afternoon tea, till hundkapplöpning och och glädjefullt publiv. På vår rundresa får ni uppleva allt detta under en och samma resa!

Dag 1. Uddevalla till Dublin 
Vi reser med buss från Torp, mot Landvetter. På eftermiddagen kliver vi ombord på KLM:s flight som ska ta oss till Dublin, med en mellanlandning i Amsterdam. På kvällen når vi Dublin och vår transferbuss väntar på oss utanför flygplatsen för att ta oss vidare till vårt hotell för natten, Red Cow Moran Hotel. Här äter vi en gemensam middag innan det bli en god natts sömn.

Dag 2. Cork och historiska byggnader 
Vi äter frukost på hotellet innan vi checkar ut och reser vidare ut på den grönskande landsbygden. Vårt mål för dagen är Cork, Irlands tredje största stad, som framförallt är känd för sin konstkultur med vackra kyrkor och storslagna fort. På vår resa mot Cork stannar vi till och gör ett besök i ståtliga Rock of Cashel, en formation av flera medeltida byggnader som ligger på en kulle mitt ute på den Irländska landsbygden. Bland byggnaderna finns bl. a. en gotisk katedral från 1200-talet och ett slott från 1400-talet med väggarna fyllda av romanska väggmålningar. Här får vi en guidad rundtur och möjlighet att se oss om på egen hand.
Vi stannar under dagen för lunch på egen hand och når på sen eftermiddag fram till Cork och vårt hotell, Clayton Silver Springs Hotel, där vi ska tillbringa två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Farmers market, shopping och afternoon tea
Idag gör vi en rundtur kring kustområdet vid Cork. Vi börjar dagen med ett besök i den lilla fiskebyn Kinsale, där vi besöker deras traditionella farmer market. Här botaniserar vi bland marknadsstånden med lokala bönder som erbjuder traditionella irländska maträtter och råvaror från lokala gårdar. Vi fortsätter sedan resan vidare till Blarney som ligger strax norr om Cork. Här besöker  vi den berömda butiken Blarney Wollen Mills, som har ett brett utbud av Irländska produkter så som kläder, smycken och souvenirer. Efter att shoppingbehovet har stillats fortsätter vi eftermiddagen med Afternoon tea – snittar, scones, bakverk och mycket mer som ett klassiskt Afternoon tea ska innehålla.  Mätta och belåtna reser vi sedan tillbaka mot Cork, här finns då tid att upptäcka staden på egen hand  el bara ha en avkopplande kväll på hotellet. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Kilkenny och ölprovning
Det är tid för oss att lämna Cork för den här gången och bege oss vidare genom det gröna Irländska landskapet. Vår nästa destination på resan är den medeltida staden Kilkenny. Här bor vi centralt på Kilford Arms, mitt i hjärtat av staden. Vårt första stop i Kilkenny blir på det berömda Smithwicks Experience. Smithwicks är ett bryggeri som grundades i Kilkenny redan på 1700-talet men som numera brygger sin välkända röda alé i Dublin, detta är för övrigt Irlands mest konsumerade röda ale. Vi får en rundtur och avslutar därefter med en öl-provning. Under eftermiddagen finns det tid att uppleva Kilkenny på egen hand, varför inte passa på att besöka Kilkenny Castle eller bara strosa runt på gatorna och insupa den medeltida atmosfären som staden är väl känd för. På kvällen träffas vi i reception för  att tillsammans gå och äta på en klassisk Irländsk pub, Matt the Millers. Här får vi uppleva den Irländska gastronomin samtidigt som vi njuter av irländsk musik och riktig traditionell pub anda.

Dag 5. Vi vänder tillbaka till Dublin 
Efter frukost packar vi ihop våra väskor och reser tillbaka mot Dublin. Vi checkar in på Harcourt Hotel och på eftermiddagen möter en lokalguide upp oss och tar oss med  på en rundtur i huvudstaden. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Dublin och Greyhoundracing 
Dagen är fri att tillbringa på egen hand i Dublin. Passa på att besök området Temple Bar, Saint Patrick’s Cathedral eller varför inte boka ett besök på Old Jameson Distillery och var med på en klassisk whiskeyprovning. För den som vill göra en liten längre utflykt är ett besök på ön Howth att rekommendera, här finns chans att få se både valrossar och delfiner eller bara strosa runt och njut av den kustnära atmosfären.
På kvällen träffas vi åter för ett besök på den berömda hundkapplöpningsbanan Shelbourne Park Greyhound Racing Track. Här äter vi middag tillsammans och för de som vill finns möjlighet att lägga en slant på någon av hundarna!
Efter kvällens lopp åker vi tillbaka till hotellet, några av oss kanske lite rikare och några kanske lite fattigare…

Dag 7.
Vi äter en tidig frukost och sedan är det dags att säga farväl till den gröna ön för den här gången. Vår buss kör oss till flygplatsen i Dublin där vi kliver ombord på KLM:s plan som ska ta oss vidare till Göteborg, med en mellanlandning i Amsterdam. På tidig kväll landar vi på Landvetter flygplats där vår transferbuss väntar på att köra oss tillbaka till Uddevalla.

Avresa: 4/9 2022
Pris: 14 500:-
Ingår: Busstransfer från Uddevalla t/r Landvetter, Flyg t/r, del i dubbelrum inkl. frukost, middag varje kväll och 1 x afternoon tea , transporter, utflykter, entréer, provsmakningar och guidningar enligt program. Svensk reseledare med under hela resan.

Tillägg
Enkelrumstillägg: 2800 kr
Parkering vid Torp, Plantagen: 280 kr

 

Flygtider med KLM
4/9 Utresa
GOT-AMS 14:10 – 15:45
AMS – DUB 19:40 – 20:20

10/9 Hemresa
DUB – AMS 11:10 – 13:50
AMS -GOT 16:20 – 17:45

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu