Rom i höst med Per Åsander, 5dgr

Följ med till Per Åsander ”Pierinos” favoritstad Rom! En lokalguide och Per tar med er till kända platser som bl a Piazza Navona, Fontana di Trevi, Pantheon, Peterskyrkan och Colosseum. Men även det okända Rom, det många turister inte får se! En fantastisk resa som verkligen ger er hela Rom!

Vi har gjort den här resan flera gånger med Per och alla tidigare resenärer är helt lyriska efter dessa dagar med Per. Det är en intensiv resa med många & långa promenader för att hinna se den här fantastiska staden. Men man kan givetvis själv välja hur många promenader man vill vara med på och sen välja att strosa runt på egen hand! Men vill ni få se mycket av Rom kan ni verkligen inte välja en bättre resa!

St Peter264

Dag 1: Mot Rom
Avresa från Landvetter med SAS via köpenhamn till Rom. Framme i Rom väntar Per som numera bor i Italien med en buss som tar oss till vårt fyrstjärniga centralt belägna hotell – The Republic Hotel.

Dag 2: Upptäck Rom
Efter frukost tar reseledaren med gruppen till Piazza Venezia där vi möter en lokalguide som går med oss till kända sevärdheter i stadens historiska centrum. Efter guidningen kan de som vill köpa till en gemensam lunch på restaurangen il Camillo. På eftermiddagen är det möjligt att följa med reseledaren för flera spännande sevärdheter, om du inte heller vill göra inköp i några av stadens många spännande butiker. Bästa sättet att lära känna en stad, är att använda fötterna. Ta därför med goda skor och beräkna att promenera 5 – 8 km denna och påföljande dag tillsammans med reseledaren.

Dag 3: Vatikanen & Rom
Efter frukost tar Per er som vill till Vatikanen &  St Peterskyrkan. Vi kanske få se när Påven talar från sitt fönster mot människorna som samlats vid Petersplatsen. Vi fortsätter sedan att upptäcka Rom till fots. På kvällen kan de som vill köpa till en gemensam middag på en traditionell romersk restaurang i stadsdelen Trastevere.

Dag 4: Ännu mera Rom
Efter frukost ger vi oss ut i staden på nytt. Spanska trappan, Fontana de Trevi, italiensk glass och vackra fontäner och kyrkor är något vi kan få se idag. Vi kliver in i en av Pers många favoritcharkuterier ock köper mat och dryck för att ha picknik på en av Roms sju kullar.

Vi har även ett förslag på en heldagsutflykt idag som vi kan genomföra vid minst 12 personer:
Utflykten går med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom där vi på förmiddagen kommer till en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet –Tivoli.
Vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård som med sin skönhet varit inspiration till många andra trädgårdar. År 2006 utsågs trädgården till Europas vackraste park. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken. Vi besöker därefter en vingård för att provsmaka viner med en rik buffé (denna utflykt ingår ej och får förbokas).
Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 5: Hemresa
Frukost på hotellet. Under förmiddagen åker vi mot flygplatsen för att börja vår resa hemåt. Vi flyger hemåt via Köpenhamn med SAS och landar i Göteborg under kvällen.

Forum Romanum264

Avresa: 24/9 2022

Pris: 9.500:-

Ingår: 
Flygresa Göteborg-Rom t/r
Transfer flygplats Rom
Del i dubbelrum med frukost
8 biljetter till Kollektivtrafiken
Guidade promenader i centrala Rom både med Per &  lokalguide
Reseledare Per Pierino Åsander på plats.
City Tax Rom

Tillägg:
Enkelrum 2.350:-
Lunch Il Camilo dag 2 – Buffé inkl. ett glas vin/öl, 250:- (förbokas)
3-rätters middag Restaurante Trastevere
Heldagsutflykt Tivoli – återkommer med pris!

Övrigt:
Glöm ej giltigt pass
Vi reserverar oss för eventuella valuta, pris & programförändringar

Flygtider:
24/9 GOT-CPH 06.20-07.05
24/9 CPH-ROM 08.00-10.35

28/9 ROM- CPH 14.30-17.40
28/9 CPH-GOT 20.30-21.30

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Per200Reseledare Per Åsander

Boka nu