Weekend i romantiska Paris, 4 dgr

Vad kan vara mer romantiskt än att möta våren i Paris?
Insup doften av kaffe och nybakade croissanter på gatorna i Monmartre, på väg till vackra kyrkan Sacré-Coeur. Känn de ljumna vårvindarna som fläktar när du blickar ut över ett blomstrande Paris, från Eiffeltornet med båtarna som sakta glider fram på floden Sein nedanför tornet.
Eller bara njut av pulsen och atmosfären med ett gott glas vin på en bistro, mitt i staden. Paris är staden som har något för alla!

Resan  till Paris går i slutet på maj, när staden sjuder av vårkänslor och vårvärmen börjat infinna sig på riktigt. Ni flyger direkt från Göteborg, Landvetter, till Paris, Charles de Gaulle. PÅ flygplatsen i Paris möter en svensktalande guide upp och tar er med till ert hotell – Magellan. Hotellet ligger i centrala Paris och har promenadavstånd till både Triumfbågen och avenyn Champs-Elysees (ca 15 minuters promenad). Ni landar på kvällen och för den som inte vill bege sig allt för långt från hotellet första kvällen finns flera närliggande restauranger och bistro.
Er första heldag i Paris börjar med en guidad rundtur. Er svensktalande guide möter med buss upp er vid hotellet för att ta er runt i Paris – se de största sevärdheterna, visa de populära shoppingstråken, dela med sig av de mysigaste gränderna med dess caféer & restauranger och givetvis berätta om stadens kultur och historia. Den guidade turen är både till fots och med buss, så glöm inte att packa ner promenadvänliga skor i bagaget.
Efter rundturen med lokalguide är dagarna fria att tillbringa på egen hand i Paris.

Paris är staden som ha något för alla smaker. Passa på att besöka något av stadens stora museum som  Picassomuseet, Louvre, vaxmuseet, Musee Grevin, chokladmuseet, eller varför inte vinmuseet.
Här finns även stora möjligheter till shopping för både små och stora plånböcker. Allt från dyra märkesbutiker på  Champs-Elysees till ett stort utbud av vintage- och  second hand butiker runt om i hela staden. Bercy Village, är bl. a ett populärt shoppingområde med med många gågator som är uppbyggda kring gamla byggnader som förr användes för att lagra vin, väl värt ett besök under resan.
Under er rundtur kommer ni besöka flera av stadens stora besöksmål från utsidan men kanske vill ni även besöka Eiffeltornet, Sacré-couer, göra en båttur på Sein eller varför inte gå på klassisk kabaré på Le Lido eller Moulin Rouge?
Vi hjälper er gärna att boka upp biljetter till evenemang och sevärdheter före er avresa.

 

Avresa: 28/5
Pris: 6495 kr

Ingår i grundpris: Direktflyg GOT-CDG, transfer i Pars, del i dubbelrum inkl. frukost, rundtur med svensktalande guide och reseledare med på transfer till och från hotellet samt vid incheckning på flygplats.

Tillägg
Enkelrum: 2000 kr
Transfer från Torp- Plantagen: Ring för pris!

(Vi reserverar oss för prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling av Covid-19)

Boka nu