Lissabon, weekend i Europas äldsta huvudstad

Lissabon – en riktig uppstickare bland weekendstäder väl värd att besöka, inte nog med att den är Europas äldsta huvudstad den är dessutom Europeiska fastlandets västligaste. Här blandas färgstark kultur & konst med pulserande uteliv & shopping dessutom ligger staden så högt så nästan överallt bjuds man på en magnifik utsikt.
På den här resan finns gott om tid att utforska staden på egen hand, eller varför inte lägga till en guidad rundtur andra dagen för att få en ännu bättre bild av denna fantastiska stad!

Lissabon har verkligen något för alla åldrar och smaker, här blandas rik historia med modern graffitikonst, folkmusiken fado -från taverna på hörnet med housemusiken – från stadens populära takbarer, atmosfären i staden är något alldeles speciellt!
Vandra runt på de mysiga gatorna i den äldsta stadsdelen Alfama, där historiska sevärdheter och kyrkor blandas med färgstarka, skeva, kakelbekläda hus. Ta en tur med någon av stadens spårvagnar, 28:ans linje är en riktig turistattraktion som passerar många vackra platser under färden.
Utmed floden Tejo finns flertalet barer med bekväma solstolar för den som bara vill koppla av och i  stadsdelen Belem ligger parken, Vasco Da Gama – perfekt för en pick-nick i det gröna eller varför inte en kaffe och en Pastel de nata på något mysigt café i området. Tröttnar ni på sevärdheter och kultur finns det även gott om butiker för shopping eller varför inte ta sig med pendel eller tunnelbanan till utkanten av staden och besöka Kristusstatyn som vakar över staden!

 

 

 

 

 

Dag. 1 Från Torp med buss  till Gardemoen och vidare direkt till Lissabon
Vi startar resan från Torp på morgonen och reser gemensamt med buss till Gardemoens flygplats utanför Oslo. Efter incheckning och säkerhetskontroll finns lite tid för fika, lunch eller shopping innan vi kliver ombord på planet. Vi flyger med ett direktflyg från Oslo och landar på kvällen i Lissabon. Efter vi hämtat ut vårt bagage tar vi oss ut i ankomsthallen dar vår chaufför väntar för vidare transport till vårt hotell.
Vi bor mycket centralt i Lissabon på Hotel Mundial som ligger i hjärtat av stadens centrum. Hotellet är 4 stjärnigt och ligger på promenadavstånd från paradgatan Rua da Prata, torget Rossio med sitt välkända svart/vita gatstensmönster och endast ett stenkast från Spårvagn 28:as hållplats. Här i från går det att ta sig till det mesta genom en promenad eller en tur med någon av spårvagnarna.

Dag 2. Guidad rundtur eller upptäck Lissabon på egen hand
Efter frukost är dagen fri att tillbringa på egen hand. Er reseledare tipsar gärna om idéer på vad ni kan hitta på.
Idag går det även att följa med på en guidad rundtur i staden med buss och till fots. En lokalguide möter upp oss vid hotellet och tar oss med till de mest sevärda platserna Lissabon har att erbjuda.

Dag 3 & 4 Lissabon
Dagarna är fria att tillbringa på egen hand.

Dag 5. Tidig hemresa
I arla morgonstund checkar vi ut från hotellet, vår transferbuss kör oss till flygplatsen och vi flyger på morgonen tillbaka med direktflyg till Oslo igen. På Gardemoen väntar vår chaufför för att köra oss tillbaka till Sverige och hemorten igen.

 

 

 

 

 

 

Flygtider
Utresa 25/10
OSL -LIS 14:50 – 18:00
Hemresa 29/10
LIS – OSL 07:00 – 12:05

Avresa: 25/10
Pris: 9995:-
Ingår: Transferbuss från Uddevalla till Gardemoen, direktflyg Oslo till Lissabon, transfer flygplats hotell t/r Lissabon, 4 nätter på centrala Hotel Mundial inkl. frukost.
Resan körs vid minimum 25 personer bokade

Tillägg:
Enkelrum: Ring!
Parkering vid Torp Plantagen: 200 kr
Guidad rundtur i Lissabon  350:- (genomförs vi minimum 20 personer bokade på utflykten)

Boka nu