Följ med hem till Per Åsander i Italien, 7dgr

Nyinsatt resa även 21/5!

En härlig vistelse i hjärtat av Marche!

Jag kommer att visa er min nya hemort Montecarotto med omgivningar. Resan innehåller många mat- och vinupplevelser, men vi gör även utflykter till vackra städer med sevärda attraktioner – Per Åsander.

Under denna 7-dagarsresa kommer vi att bo på en litet hotell som ligger på landet några kilometer utanför Montecarotto. Boendet har även en restaurang med stor terrass och fantastisk utsikt över det böljande landskapet.

Dag 1: Ankomst
Avresa från Torp med buss som tar er till Landvetter för incheckning på flyget. Flyger går under kvällen med mellanlandning i München till Ancona.
En turistbuss tar oss till hotellet  på kvällen. Så fort vi har installerat oss i rummen fixar vi lite sen kvällsmat med lite vin.

Dag 2: Montecarotto
Med bekväma skor promenerar vi i lugn takt upp till Monte­carotto, ca 11 km med en total stigning på runt 250 meter. (Om du har svårt att promenera hela vägen löser vi transport för er.) Längs vägen har vi picknick med kall­skuret, ost och vin. I Montecarotto skall vi besöka den fina gamla teatern och även klocktornet. Montecarotto är historiskt välkänt bl a för sina duktiga klockmakare som gjorde mycket avancerade tornur. Per vill även ta med er hem till sitt eget ”palazzo” som ligger uppe vid kyrkan.
Under eftermidagen åter till boendet  där vi kan slappna av med en kall drink i väntan på kvällens middag.

Dag 3: Utflykt med vinprovning
En buss hämtar oss efter frukost för att ta oss till området där man  gör röda viner gjorda på druvan lacrima di morro d’alba. Vi besöker en liten stad där vi  njuter av utsikten mot Marches böljande landskap. Därefter besöker vi en mysig vingård för att provsmaka deras utmärkta viner bl a gjorda på lacrima, ost, skinka och bröd serveras till. Efter lunch reser vi till Montecarottos närmaste stad Jesi, för att promenera genom den vackra gamla staden. Här får vi även lite tid på egen hand.
Denna kväll äter vi på en lokal pizzarestaurang. 

Dag 4: Lokal vingård
Efter frukost beger vi oss till vingården Fattoria San Lorenzo för vinprovning. Monte­carotto är centrum för produktionen av viner gjorda på vitvinsdruvan verdicchio. Fattoria San Lorenzo gör några av Marches bästa vita viner.  Här serveras en lätt lunch till vinprovningen. Vi fortsätter sedan med utflykt till en av Montecarottos grannbyar. Under eftermid­dagen slappnar vi av på boendet.  På kvällen tar vi oss till en förstklassig restaurang och en flerrätters meny med goda viner till.

Dag 5: Arcevia och Genga
Denna dag skall vi upp i höjderna till byarna Arcevia och Genga. I närheten av Genga ligger även en pärla gömt i en grotta uppe i bergets brant – ett kapell beställt av påve Leo XII (en av många påvar från Marche) och byggt av den neoklassicistiska arkitekten Giuseppe Valadier. Kapellet ligger 700 meter uppe på höjden. Backen är brant, men det finns några platser att vila längs vägen.
Vi äter lätt lunch i San Vittore innan vi beger oss till grottorna. Nu är det tid för  droppstens­grottorna Grotte di Frasassi som vi tar oss in i. Där inne är det  plats för hela Milanos katedral i den största grottan. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 6: Loreto, Sirolo, Monte Conero och Ancona
Vi reser till pilgrimsorten Loreto. Enligt en lokal sägen, känd sedan mitten av 1400-talet, flyttade änglar på 1200-talet det Heliga huset (Santa Casa) från Nasaret till Loreto. Detta är huset som Jungfru Maria föddes i och där Jesus växte upp. Denna lilla stenbyggnad ligger nu mitt inne i basilikan. Vi fortsätter därefter till en vingård med långa traditioner som ligger i Numana nära Monte Conero.  Här får vi provsmaka bl.a. lokala röda vinet rosso conero och deras egna olivolja. Sirolo ligger uppe på Adriatiska havets branta klippor. Här kommer vi inta lunch på en populär fisk- och skaldjursrestaurang.
Efter lunch fortsätter vi över Monte Conero mot provinshuvudstaden Ancona där vi stannar till vid Passetto där anconaborna gärna flanerar längs havet. Här finner vi även ett mäktigt krigsminnes­märke och en populär badplats. Om tiden tillåter åker vi sedan upp till höjden ovanför hamnen för att njuta av utsikten och besöka katedralen som härstammar från 1000-talet.
Under kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 7: Hemresa
En turistbuss tar oss till flygplatsen på förmiddagen. Flyget går hem via München och landar på Landvetter under kvällen. Buss väntar för vidare transport till Uddevalla.

Avresa: 14/5 & 21/5 2022

Ingår:
Transfer Uddevalla/Torp – Landvetter t/r
Flyg t/r (utan reseledare)
Alla transporter i Italien
Kvällsmat vid ankomst
En picknik
Fem middagar (tre på boendet, en på pizzarestaurang och en på fisk- och skaldjursrestaurang)
Två vinprovningar med lätt, kall lunch
En vin- och oljeprovning
Två luncher på restaurang
Inträde till grottorna i Frasassi
Reseledare Per Åsander under hela vistelsen i Italien

Pris: 13.995:-

Tillägg:
Enkelrum 2.000:-
Lägenhet med terass istället för dubbelrum: 1000:-

Övrigt:
Bokas snart då vi har kort avstämning på flyget och max 20 platser på den här resan!

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

 

 

 

Boka nu