Göteborg 400 år – Dagstur med födelsedagsfirande i fokus!

I år fyller Göteborg 400 år och detta vill vi givetvis vara med och fira!
De flesta av oss har säkert besökt vår grannstad under åren på fler olika sätt, gått på teater/shower/utställningar, shoppat i innerstaden, besökt Liseberg, Botaniska trädgården eller någon annan sevärdhet i staden. Men, hur mycket vet vi om Göteborg och stadens förvandling under dess 400 år långa historia?
På denna dagstur vill vi att ni ska få uppleva det bästa av Göteborg samtidigt som ni får se historiska platser och höra om dess unika framväxt genom åren. 
Givetvis avslutas dagen med kaffe och tårta för att fira jubilaren ordentligt!

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg o Co.

På tidig förmidag kliver vi ombord på bussen som bekvämt ska ta oss den korta biten ner till Göteborg. Strax innan ankomst gör vi ett stop för kaffe och hembakat, så vi släckt kaffetörsten innan vi kommer fram.
Vi börjar vår dag i Göteborg med en båttur, givetvis är det den klassiska Paddan som tar oss ut på Göta älv genom kanalen. Under den ca 1 timmes långa färden får vi höra allt från historien om hur vallgraven runt staden byggdes, till nutida historier om byggnation av Västlänken och mycket mer.
Vi fortsätter sedan dagen med en kort promenad till restaurangen Golden Days där vi äter en lunchbuffé i deras vackra festvåning med historiska vingslag.
Efter en god lunch går vi den korta biten till Gustaf Adolfs torg där vår auktoriserade Göteborgsguide väntar för att ta oss med på en rundtur i staden, både til fots och med buss och båt.
Rundturen startar med en promenad i själva innerstaden och vi fortsätter sedan med buss över till Hisingen, Eriksberg och Lindholmen där vi tar en promenad utmed kajkanten. Under hela turen förgyller vår guide oss med spännande historier om Göteborg i både då- och nutid. Avslutningsvis tar vi Älvsnabben över från Eriksberg/Lindholmen till Stenpiren, där väntar födelsedagsfirande av den 400- åriga jubilaren med tårta och kaffe på ett av stadens trevliga fik.
Mätta och belåtna – som sig bör efter ett ordentligt födelsedagsfirande kliver vi ombord på bussen som ska ta oss tillbaka till hemorten igen.

Avresa: 2/9
Pris: 995:-
Ingår: Ingår i resan: Bussresa, förmiddagskaffe med hembakat, båttur med Paddan, lunchbuffé inkl. måltidsdryck, guidad rundtur med auktoriserad Göteborgsguide till fots samt med buss & båt, kaffe & tårta samt reseledare med under hela dagen.

Boka nu