Dalslands kanal – Dagstur

Dalslands Kanal sägs vara världens vackraste kanal – enligt kände kanalfararen Roger Pilkington och vi är inte sena med att hålla med honom!
Under vår dagstur på Dalslands kanal får vi uppleva allt från vackra naturvyer, gamla brukssamhällen och inte mindre än 16 slussar som passeras. Vi äter god klengås i Hamrane på förmiddagen och avnjuter en god lax till lunch ombord, samtidigt som ett Sverige i miniatyr passerar utmed kanalkanten.

 

 

 

 

 

Vi reser från hemorten på morgonen och vårt första stop för dagen blir vid bakstugan i Hamrane. I en lugn och lantlig miljö får vi avnjuta deras traditionella Klengås – en nybakad brödkaka från vedugnen som serveras med smör och ”klenas” – riven ost på det nygräddade brödet.
Efter kaffe och klengås fortsätter vi vår resa mot Håverud där vi kliver ombord på någon av kanalbåtarna som tar oss med på en tur på Dalslands Kanal.
Vi startar vår resa från Håverud och vår skeppare ombord berättar givetvis historien om den världsberömda akvedukten vi lämnar bakom oss. Vår färd fortsätter på kanalen och under dagen ska vi passerar inte mindre än 16 slussar innan vi når hamnen i Bengtsfors.
Utmed kanalen passerar vi förbi flera gamla samhällen med en gedigen brukshistoria som vår skeppare återberättar under vår färd, vi får även njuta av ett fantastiskt naturlandskap och vackra vyer. Det är inte för inte som Dalsland brukar kallas ett Sverige i miniatyr!
Efter någon timma ombord äter vi gemensamt en lunch som givetvis består av Håveruds varmrökta lax med tillbehör.

På eftermiddagen når vi hamnen i Bengtsfors och det är dags för oss att byta färdmedel. Vi kliver nu ombord på vår buss som väntar på oss för att ta oss tillbaka till Håverud längs de ringlande vägarna över Brudfjället. Vi stannar till på trevlig plats för lite kaffe och hembakat innan vi vänder åter mot hemorten igen.
På tidig kvällskvist når vi åter hemorten igen berikade med många vackra minnen i bagaget!

Datum: 1/9
Pris: 995 kr per person 
Ingår: Bussresa, förmiddagskaffe och Klengås på Hamrane Bak & kaffestuga, båtresa på Dalslandskanal från Håverud till Bengtsfors inkl. lunch med måltidsdryck och kaffe, återresa med buss från Bengtsfors via brudfjället, kaffe och hembakt på hemresan.

Lunchmeny: Varmrökt lax från Håverud med kall örtsås och färskpotatis, sallad, bröd måltidsdryck och kaffe.
Alternativ finns vid föranmälan
Fullständiga rättigheter ombord – endast kontant betalning

Boka nu