Dagstur på Göta Kanal

Göta kanal är en av Sveriges mest beresta sjösträckor under sommarhalvåret och sägs vara ett av Sveriges någonsin, största, byggnadsprojekt som sträcker sig från Sjötorp i väst, till Mem i öst, med totalt 58 slussar. På vår dagstur hinner vi inte med att åka genom alla, men vi reser med MS/Bellevue mellan Sjötorp och Töreboda och hinner med åtminstone 16 slussar under vår resa.

Vi reser från hemorten på morgonen mot Töreboda och gör stop för kaffe och smörgås på vägen. På förmiddagen är vi framme i Töreboda och kliver ombord på M/S Bellevue, båten som ska ta oss med på en vacker tur på Göta Kanal, från Töreboda till Sjötorp.
M/S Bellevue är ett rymligt fartyg med gott om utrymme att njuta av vackra miljöer som vi sakta passerar förbi under vår resa.
Resan mellan Töreboda och Sjötorp tar ca 5 timmar och ombord kommer vi serveras en smakfull lunch bestående av varm rökt lax med tillbehör.
Under färden gör vi ett stop i Lyrestad där det finns möjlighet att besöka hembygdsmuseet som ligger precis intill kanalens kant. Museet är byggt i tre våningsplan där det visas allt från en telefonsamling, jordbruksredskap, interiörer av bomiljöer till en lanthandel från sekelskiftet.
På sen eftermiddag når vi hamnen i Sjötorp där vår buss väntar. Innan vi påbörjar vår resa hemåt ges tid att besöka Maltes fisk, ett lokalt rökeri med många fisk delikatesser som kan vara minnesvärt och gott att köpa med sig hem. För den som vill svalka sig med en glass finns möjlighet att göra ett besök hos Persons glass som ligger i dörren intill.
Vi påbörjar på sen eftermiddag vår resa mot hemorten och gör stop på vägen för kaffe med hembakad kaka. På kvällskvisten når vi åter Uddevalla igen med både minnen och kanske några godsaker i bagaget.

Datum: 12/8
Pris: 1195:-
Ingår: Bussresa, fm/em kaffe med hembakat, båttur med M/S Bellevue på Göta Kanal mellan Töreboda-Sjötorp, lunch inkl. måltidsdryck samt reseledare med under dagen.

Boka nu