Stockholm – Långweekend i vår vackra huvudstad, 4 dgr

Stockholm i vårt hjärta, låt oss besöka dig nu..
En långweekend i vår vackra huvudstad är en perfekt minisemester i vår, eller varför inte ha något att längta till under tidig sensommar!
Välja mellan två olika hotell – traditionella Scandic Park el lite mer exklusiva At Six, båda centralt belägna och med promenadavstånd till det mesta.

Foto: Visit Stockholm

Dag 1: Mot Stockholm
Vi startar i Uddevalla och åker mot Stockholm, under resan gör vi stopp längs vägen för fika & lunch på egen hand och når vår vackra huvudstad under eftermiddagen. Efter ni checkat in på valt hotell är resan fri att upptäcka staden på egen hand!
Klassiska – Scandic Park -belägget precis intill lummiga Humlegården med närhet till allt från Dramaten, Djurgården och de populära restaurang och shoppingstråket kring Stureplan.
Exklusiva – At Six – 5-stjärnigt hotell i de gamla Klarakvarteren där modern konst, utsökt mat, enastående service & inredning möts.Varför inte börja denna weekend med att utforska Stockholms kulturliv, vad passar bättre än att boka in ett teaterbesök, någon show eller kanske ett besök på härliga Wallmans Salonger el Norra Brunn? Vi hjälper er gärna med biljetter!

Foto: Visit Stockholm

Dag 2: Njut av dagen!
Efter frukost på hotellet kan ni njuta av Stockholm hela dagen.
Kanske vill ni börja dagen med att utforska det fantastiska området kring Stockholms Slott, Gamla stan och Storkyrkan. Vandra runt i de trånga små gränderna och insup  flera århundraden av historia och kultur, kanske avnjuta en lunch på någon av kvarterskrogarna som ligger ut med de historiska kullerstensgatorna?
Efter en förmiddag på Gamla stans myllrande gator kanske en eftermiddag på lummiga Djurgården kan passa bra. Ta er dit med Spårvagn, båt eller en härlig promenad utmed Strandgatan. På Djurgården hittar ni flertalet av Stockholms museum  bl. a Vasamuseet, ABBA-museet, Nationalmuseet och givetvis vackra Skansen. För den mer vågade kanske även ett besök på nöjesfältet Gröna Lund kan  passa bra!

Dag 3: Ännu en dag i vår vackra huvudstad!

Foto: Visit Stockholm

Koppla av med en lågfrukost och börja sedan dagen med ett besök på Gärdet, ett bostadsområde i centrala Stockholm fyllt med familjevänliga sevärdheter. Här hittar ni  bland annat Sjöhistoriska museet och Tekniska museet. På Gärdet ligger även det 155 meter höga tv-tornet Kaknästornet, med observationsdäck, vem vågar sig upp i det?
I området ligger även  vackra, historiska Stockholms stadion, som byggdes för Olympiska spelen 1912 och Tessinparken, med dess vindlande gångvägar, skulpturer och en fontän, en avkopplande oas i storstadsmyllret.
För den som vill ge sig ut på en shoppingtur ligger den butikskantade – Drottninggatan, endast några kvarter bort från båda hotellen.
För den riktiga shoppingentusiasten kan vi även rekommendera en liten längre utflykt till Solna för ett besök på Sveriges största shoppingcentrum under tak – Mall of Scandinavia. Här återfinns hela 224 butiker och restauranger, fördelade på över 100 000 M2, med allt från exklusiva varumärken, mode- och livsstilsbutiker till ett urval av tillfälliga pop-ups. I restaurangdelen, Dining Plaza finns över 20 restauranger samlade i vad som är Stockholm största restaurangområde. Är det någon i sällskapet som tröttnar på butiker och shopping finn här även en bio med flera salonger. Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner ni även Nordens största dukar och flera VIP-salonger.

Dag 4 : Hemresa
När frukosten är avnjuten är det dags att packa ihop och checka ut från hotellet, Vi lämnar lämnar Stockholm vid 10:30 tiden tiden och gör stopp för lunch (på egen hand) under hemresan. På tidiga kvällskvisten når vi åter hemorten igen.

Foto: Visit Stockholm

Datum: 12/8 – Scandic Park
12/8 – At Six
3495:-
4995:-
Ingår: Bussresa, del i dubbelrum på valt hotell inkl. frukost
Tillägg: Enkelrum – Scandic Park
Superior – At Six
Inhägnad parkering vid Torp – Plantagen
1650:-
800:-
160:-
Påstigning Torp-Plantagen, Uddevalla – Bohusläns museum, Trollhättan – jvg, Vänersborg – Resecentrum, Grästorp, Lidköping, Mariestad
Boka nu