Natursköna Ven och Norrvikens Trädgårdar, 3 dgr

Ven är den lilla pärlan mitt i Öresund. Ön som bjuder på storslagen natur, pittoreska byar och en magnifik utsikt över både den svenska och danska kustremsan. På vår tre dagars resa i västra Skåne besöker vi inte bara Ven utan börjar vår resa med ett besök på Bjärehalvön. Här besöker vi Norrvikens trädgårdar och går i  Rudolf Abelins fotspår. Nätterna tillbringar vi precis intill sundet, centralt i Helsingborg.

Dag 1. Bjärehalvön med Norrvikens trädgårdar 
Vi reser på morgonen med buss från hemorten och gör ett stop för frukost/fika på egen hand under förmiddagen. Strax innan lunch når vi Bjärehalvön och Norrvikens trädgårdar. En guide möter upp oss vid entrén och tar oss med på en trädgårdshistorisk vandring där vi får höra mer om hur Rudolf Abelin förvandlade sin trädgårdsdröm till sin drömträdgård. Norrviken består av sju olika stilträdgårdar som är samlade kring en huvudbyggnad, Villa Abelin, här avslutar vi vårt besök med en gemensam lunch i trädgårdens restaurang.  Efter en god lunch fortsätter vi resan ut på Bjärehalvön, vi gör stopp vid Hovs hallar och besöker även fiskehamnen, i Torekov, innan vi fortsätter vår resa mot Helsingborg och vårt hotell, Comfort Hotell Helsingborg. Innan middag på hotellet finns tid att utforska mysiga Helsingborg på egen hand.

Dag 2. Dagsutflykt till Ven
Vi äter en tidig frukost och beger oss sedan med buss mot färjan i Landskrona. I Landskrona lämnar bussen av oss och vi går ombord på färjan som ska ta  oss över till Ven. Vid färjeläget på Ven väntar en  lokalguide som följer med oss under dagen och berättar allt om den fascinerande kulturhistoria och vacker natur som finns på Ven. Vi mörs även upp av en traktor med släp som ska transportera oss till de olika platserna och besöksmålen vi ska göra stop vid under dagen.
Ett av dagens stop är Tycho Brahe museum, vår guide tar oss med på en rundtur och ni får möjlighet att veta mer om Tycho Brahe. Tycho Brahe var en excentrisk dansk vetenskapsman som satte Ven på världskartan – redan under 1500-talet. På Ven anlade Tycho en av Europas första forskningsinstitutioner där man använde sig av empirisk forskning. Anläggningen på ön bestod bland annat av det spektakulära slottet Uraniborg, det underjordiska observatoriet Stjerneborg och en fantastisk renässansträdgård. Efter vårt besök på museet fortsätter vi ni vidare till restaurang Gamlegårds lada, där ni avnjuter dagens lunch.
Eftermiddagen tillbringar vi med en rundtur runt den vackra ön mitt i Öresund innan vi på sen eftermiddag vänder åter mot färjeläget igen och tar färjan över till fastlandet där vår buss väntar. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Helsingborg och hemresa
Efter en god nattsömn finns utrymme för sovmorgon eller en långfrukost. Förmiddagen är fri att tillbringa på egen hand i Helsingborg, strosa i den mysiga stadskärnan eller varför inte ta en tidig tur till Danmark med morgonfärjan? Efter lunch på egen hand träffas vi åter vid hotellet för att påbörja färden mot hemorten igen. Vi gör under hemresan stop för fika på egen hand och når på kvällskvisten åter vår hemort igen.

 

Datum: 18/8
Pris: 3 595:-
Ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost och middag, entré och guidad rundtur samt lunch på Norrvikens trädgård, färja t/r Landskrona – Ven, transport med traktorsläp på Ven, lokalguide på Ven, entré till Tycho Brahe museum samt lunch på Gamlegårds lada.

Tillägg:
Enkelrum: 500:-
Parkering Torp Plantagen: 100 kr

Boka nu